Primera División 2011/12

Кој ќе биде шампион во сезоната 2011-12 во Примера Дивизион?

• Вкупно гласачи
    123
  • Гласањето е завршено на .
Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383
Дефинитивно е оштетена Барса ,опсајди непостоечки, чист пенал... а најмногу сум јас оштетен , убава паричка ке земев, и нервите ке ги сочував. У курац и судија и фудбал и се.

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.063
Поени од реакции
45.854
Сега е опасно за Барса, а идеално за Реал, реков по Ел Класико, ќе кажам и сега, без оглед на тој пораз Реал се во најдобра ситуација за титулата во ерата на Пеп, се што треба да направат е до следното Ел Класико да имаат 4 или повеќе бодови предност пред Барса, во моментов тоа е случај, а искрено, не памтам кога Мурињо испуштил ваква предност на табелата во својата менаџерска кариера. Ја мислам дека ова никогаш не било случај иако за се има прв пат, ко што оној квисконо од тренер на Хихон му го нанесе првиот пораз дома. :D

A инаку без оглед на судиската грешка на крај ( ја сум со став дека Педро ептен глупо шутна од позиција боља и од пенал, Иниеста од друга страна имаше одлична замисла али за негова жал неуспешна, за нијанса неуспешна ), Еспањол го заслужија ова реми, исто и да им ја пофалам публиката, не сум знаел дека има кадар во Шпанија од трибини да создаде ваква атмосфера.

Барса не ги гледав со Гетафе, кога загубија, па незнам тогаш како изиграле, али ова денес дефинитивно влага у топ3 најлоши мечеви во ерата на Пеп, неам видено одамна некој толку лесно да им влага у шанси за гол ко денес Еспањол, некако оној прелаз на Пеп од 433 во 343 со Алвеш напред а назад формирање на трио ( Пујол, Пике, Абидал ) не е баш најидеален кога се бранат, бар јас таков впечаток добивам. Мислам дека требаше да си остане на стандардната формација што ја преферираше во претходните 2 сезони ко менаџер на овој клуб, без многу комплицирања.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Не ја оспоурвам доминацијата на Барса последниве години во рамките на светскиот фудбал и дека им нема достоен противник,но зошто покрај толкава доминација надигрување на противникот водство... е потребна глумата?!?!?!o_O

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Идат тролаат на Премиер лига и после паметни се прават!
Затоа Еспањол беше тука за да ја разубави вечерта :icon_lol:
:facepalm:
Чомбе бе, нели ти до вчера анти Реал фан беше, што ти стана наеднаш ? Што толку почна да се влажниш..:icon_lol:

Eric The King

Why always us!:)
Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
Не ја оспоурвам доминацијата на Барса последниве години во рамките на светскиот фудбал и дека им нема достоен противник,но зошто покрај толкава доминација надигрување на противникот водство... е потребна глумата?!?!?!o_O
Холивуд брате, холивуд :icon_lol:
--- надополнето: 9 јануари 2012 во 00:06 ---
Чомбе бе, нели ти до вчера анти Реал фан беше, што ти стана наеднаш ?..:icon_lol:
Се заразив со анти_барса синдром, тоа е моментално зошто сега вие сте најголеми какачи. Кога ќе се смени тоа, и јас може ќе се сменам :)

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Холивуд брате, холивуд :icon_lol:
--- надополнето: 9 јануари 2012 во 00:06 ---

Се заразив со анти_барса синдром, тоа е моментално зошто сега вие сте најголеми какачи. Кога ќе се смени тоа, и јас може ќе се сменам :)
Аааа, ја па мислев нешто ланското финале у ЛШ да не има удел нешто у твојата промена на размислувањето..:icon_lol:

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.652
Поени од реакции
22.728
Чомбе бе, нели ти до вчера анти Реал фан беше, што ти стана наеднаш ? Што толку почна да се влажниш..:icon_lol:
Затоа што до вчера Роналдо Феноменот им даваше хет-трик на Олд Трафорд, а од вчера наваму последните 2 финалиња кои ги играат во ЛШ ги губат од Барса. Арно си знае он, од кај што дува ветрот и паѓа дождот од таму се брани он. :icon_lol:

Eric The King

Why always us!:)
Член од
21 април 2010
Мислења
3.297
Поени од реакции
1.245
Me oткривре, сега ќе плачам :place:
--- надополнето: 9 јануари 2012 во 00:38 ---
Затоа што до вчера Роналдо Феноменот им даваше хет-трик на Олд Трафорд, а од вчера наваму последните 2 финалиња кои ги играат во ЛШ ги губат од Барса. Арно си знае он, од кај што дува ветрот и паѓа дождот од таму се брани он. :icon_lol:
Не дека треба да ви се правдам нешто ама главна причина е што најмногу фановите на фарса ќењаат на тема Премиер лига и имаат комплекс од Јунајтед и покрај 2 добиени финалиња едноподруго!
При изгубените финалиња секогаш честитав и дури ја симпатизирав фарса ама почнавте дури и премногу паметни да се правите така да не е тоа што ти кажуваш. Ама во случај тоа да те радува, продолжи така!

p.s. Може си мал, не се сеќаваш, Роналдо е единствен играч кој добил аплауз на Олд Трафор по постигнат хет трик! Човекот многу го почитувам зошто беше прав фудбалер, а не глумец од Холивуд!

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Ова го сакам. Секој тим доколку игра вака пожртвувано и борбено против Реал и Барса(а секој може) сигурно Ла лига ке биде барем за 50 % по интересна. Еспањол игра да се биде или не. Доколку остали тимови го пружаат она што денес Еспањол го пружи, нема Реал и Барса да прават по 5 кикса во цела сезона. Немора секој тим да им откинува бодови, туку нека е тесно и возбудливо.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Не си прајте фантазии со умот, со тоа што Пеп или оној од two and a half men изјавиле „не се битни судиските одлуки“. Не е глуп Пеп, нормално дека сеа така ќе изјави за да добие поени на тоа дека: Тие се чистиот тим, а другите само критикуваат...
--- надополнето: 9 јануари 2012 во 00:53 ---
:D

Еспањол го заслужија ова реми, исто и да им ја пофалам публиката, не сум знаел дека има кадар во Шпанија од трибини да создаде ваква атмосфера.
.
Еспањол, Депортиво, Севиља, терористичките организации Билбао и Сосиедад... се се’ тоа пеколни гостувања. Другото да, горе доле е театар...

Ернесто ЧЕ Гевара

Hasta La Victoria Siempre
Член од
21 јуни 2010
Мислења
14.652
Поени од реакции
22.728
Me oткривре, сега ќе плачам :place:

Не дека треба да ви се правдам нешто ама главна причина е што најмногу фановите на фарса ќењаат на тема Премиер лига и имаат комплекс од Јунајтед и покрај 2 добиени финалиња едноподруго!
При изгубените финалиња секогаш честитав и дури ја симпатизирав фарса ама почнавте дури и премногу паметни да се правите така да не е тоа што ти кажуваш. Ама во случај тоа да те радува, продолжи така!

p.s. Може си мал, не се сеќаваш, Роналдо е единствен играч кој добил аплауз на Олд Трафор по постигнат хет трик! Човекот многу го почитувам зошто беше прав фудбалер, а не глумец од Холивуд!
Имаме комплекс од Јунајтед и кењаме за него? :pos: Зборуваш за поединци, а генерализираш. Знам луѓе што навиваат за Барса, а во Премиер Лигата фаворит им е Јунајтед. А, ако зборуваш за мене, тоа што Ливерпул ми е омилен англиски тим и понекугаш МОЖЕБИ сум пишувал негативно за Јунајтед(најдобриот англиски тим во последната деценија, можеби и две), тоа не значи дека имам комплекс од нив или кењам против нив.
Да, го знам тоа за Роналдо. И покрај тоа што играше во Реал, за мене е он најголемиот играч откако јас гледам фудбал. Без разлика што нема ЛШ, за мене е досега најдобриот индивидуалец, страшен талент, неверојатни индивидуални квалитети, брзина, дриблинг, шут... Се што е потребно да го прави совршен играч(или ако совршеното не постои, нешто блиску до него). Ако Лео продолжи во ова темпо, него ќе го сметам за најдобар, ама тоа е сега индивидуално, не го земајте во обзир и не се нафрлајте само за последната реченица.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078

1. болд :eek:
2. болд :facepalm:

Знам дека едно време им пишуваше на фановите на Реал дека имале комплекси од Јунајтед а сега гледам дека и фановиве на Барса имаат комплекси од Јунајтед. Хм, фино..А за овие другиве, фановиве на другите екипи од Англија и Италија, за нив да не праам ни муабет...
Сума сумару, сите имаат комплекси од Јунајтедот на Чомбе.:pos:

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
1. болд :eek:
2. болд :facepalm:

Знам дека едно време им пишуваше на фановите на Реал дека имале комплекси од Јунајтед а сега гледам дека и фановиве на Барса имаат комплекси од Јунајтед. Хм, фино..А за овие другиве, фановиве на другите екипи од Англија и Италија, за нив да не праам ни муабет...
Сума сумару, сите имаат комплекси од Јунајтедот на Чомбе.:pos:
Најмногу има Ливерпул....прееска ги тепаа Сити, тие (одредени) пак се запнале, Ливерпул бил искомплексиран....тешко нас :)

Kajgana Shop

На врв Bottom