Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.684
Поени од реакции
59.834
Нека пише некој за наводно заработената повреда на Маикон вчера, дали ќе биде спремен за дербито? Иначе не играме вторник/среда во купот така да имаме 7 дена за да се спремиме за дербито.
Нема ништо, што значи нема ништо.
Газета сабајле пишала: Маикон изгледа се повреди, но ќе треба многу повеќе од тоа за да го спречи да игра на дербито.

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Mајкон е 99% сигурен за дербито.

Него со Мунтари што праиме бе,ќе си иде ли некогаш од Интер ? :pos:

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.684
Поени од реакции
59.834
Да не го спомнеше Мунтари ќе заборавев дека е уште кај нас :)

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.684
Поени од реакции
59.834
Ќути, најдобриот потег на Раниери кој заборавивме да го пофалиме :)

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.588
Поени од реакции
6.750
Добро бе пизда му.... ја тука ставам оптимистички линкови вие за Сулејман сте се фатиле... -.-

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.332
Поени од реакции
15.595
Ај да зборував со некој осмооделенец ќе ми беше јасен постов од тебе... :)

Од кај знаеше Бранка дека Зарате ќе е бетер од Мунтари? Дали ти не беше задоволен кога го потпишаа у Август?

Кој технички директор е непогрешлив? Сите прават грешки, но вие го ругате поради играчите, а играчите се најмалку криви. Па еве видете Милан колку погрешни трансфери направија со оние Дидак-мидак, Таиво, Хунтелар, Сендерос и компанија или еве Јубентус, со Красич, Диего, Мело, Тони... Ги земам овие само како репер во Италија, или ај дај ми еден тим во Италија кој не направил погрешен трансфер.

Сакате се да биде безгрешно во Интер и секогаш Интер да е на врвот, али јебига, не е ова Менаџер, па дури ни таму еден тим не може постојано да биде на врвот.
Јас знаев дека ќе биде бетер по 2 одиграни натпревари за Интер. Тоа никој од тука не го знаеше и сите викаа дека е најбољи, али ете без кловнот на терен 5 победи по ред ги имаме. Го викав истото и за Бјамбјани по 2 натпревари, вие(и некој од миланезиве се убави ми текнува) ми викавте да му дадеме шанса... (не, не сакам да ме препорачате кај Морати)

Друго, јас очекував дека ќе биде добро засилување(од тоа што си замина Ето и што не дојде никој посебно), али јас го имав гледано 0 утакмици за Лацио претходната сезона, а некој зема по 1 милион евра(или 100.000 сеедно) за да ги следи тие играчи и нивната форма. Зашто ги плаќаме тие скаути?

И сеа, се согласувам со тебе. Никој технички директор не е непогрешлив, али проблемот е што кај нас техничкиот е одговорен и за изборот на играчи. Така да секој лош играч паѓа на товар на техничкиот директор. Затоа јас не можам да разберам од кај тоа ни викате да не го критикуваме Бранка, кога он ги донесе Нагасаки, Каржа, Бјамбјани, Зарате, Форлан, Кастињос, Џонатан, Поли...(не дека некој нема да се развие, али засега ништо посебно)

А Милан го донесоа Ибра за никаква сума. Дали треба да го величиме тој што го донесе? Не. Знаеш зашто? Зашто Барса мораше да се ослободи од него и неговата плата, Виља веќе беше договорен итн... Дај нека го донесат Меси за тие пари... Затоа и кажав дека не треба да се величи Бранка бидејќи Милан даваат понуда што мора да се одбие, ако се вклучи ПСЖ со 30 милиони во кеш ние отпаѓаме по брза постапка...

Муабетот ми е, и ми беше, клањање кога ќе им шитнат пак на Милан 2 пропаднати таленти и еден акутелен талент за 6 милиони, вака не...
--- надополнето: 9 јануари 2012 во 02:46 ---
Не се само тие 5 милиони разлика, платата ја заборавивте.
Се беше вклучено тука, 2.7-3 милиони беше почетно што им платија, плус платата, заокружив на 5 милиони...

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.684
Поени од реакции
59.834
Се беше вклучено тука, 2.7-3 милиони беше почетно што им платија, плус платата, заокружив на 5 милиони...
Не, ти викаш дека Зарате ќе не кошта ако го откупиме толку и толку... а Тевез сме можеле да го земеме за некои 5 милиони +. Тоа може е точно, ама платата на Тевез е многу поголема од онаа на Зарате.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.332
Поени од реакции
15.595
Не, ти викаш дека Зарате ќе не кошта ако го откупиме толку и толку... а Тевез сме можеле да го земеме за некои 5 милиони +. Тоа може е точно, ама платата на Тевез е многу поголема од онаа на Зарате.
Ситничариш :) Може Бранка да фрли 5 милиона во бунар, јас не може на форум да згрешам... Ццц

Io Sono Interista

Член од
21 декември 2007
Мислења
28.684
Поени од реакции
59.834
Да го фрлеше Мунтари во некој бунар пред една година ќе имаше повеќе пари за трансфери :)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.336
Поени од реакции
47.015
Земањето на Тевез летоска и оваа моментална сума не се разликуваат 5м евра, потврдено со прифатената понуда од Коринтијанс која беше повисока од моменталната на Интер над 10м евра ( и повеќе од тоа, бајаги повеќе ), значи благе везе си нема тоа со вистината

А за Бранка и трансферите што ги направи, со тој буџет, незнам што повеќе очекувавте. Кога Бранка располагаше со пари за трошење, не утнуваше работа, Виеира за мочани 9м евра го зема а претходно беше земен за 20, Ибра го украде пред Милан, Берлускони до лани викаше дека најголема грешка им е што не успеале Ибра да го земат пред Интер, прашање е дали едно Скудето по Калчополи ќе освоеа доколку он завршеше во Милан, а не во Интер.
Кварезма му го донесе на Мурињо, Мансини на сам старт од сезона исто, 2009 летото да не се повторам колку клучни потези имаше, реков и пак ќе кажам, ако одеа по паметот на Мурињо тоа лето ќе завршеа со просекот Карваљо па жими ашинов што Ибра у 2 меча 0 удари ќе упатеше против таков стопер од спротивната страна на сметка на Лусио.

Е сега дојдоа времињата на тенок буџет и нештата се такви какви што се.
Еве со поодврзано ќесе му прифатија понуда за Тевез, ќе видиме дали и со играчот ќе се договорат но главната поента ми е дека со идеален буџет, Бранка скоро и без грешка си ја врши работата, не за џабе Манчини кога дојде во Сити го бараше у свои редови, и него и Оријали, со ваков тенок буџет ретко кој е способен да влече во денешно време добри потези, поготово ако станува збор за голема екипа која во меѓувреме и го изгубила и еден од најдобрите тренери во својата историја, Мурињо.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.332
Поени од реакции
15.595
@IOsono
Ќе најдеше начин да се искачи Мунтари :(

@Syn
На дете од 5 години да му кажуваш за трансферот на Ибра и Виеира во Интер со тие бројки, сигурно ќе му изгледаат фасцинантни иако не те разбира, на нас не :) (знаеш зашто, да не го тегнеме муабетов, си пуштив филмче)

Kajgana Shop

На врв Bottom