Фан Клуб: Интер

Сезона 2023/2024

• Вкупно гласачи
    58
  • Гласањето е завршено на .

hotmail

GiO
Член од
1 февруари 2008
Мислења
1.333
Поени од реакции
426
Ето беше прв играч на Интер минатата година Снајдер јас веќе втора година не го гледам никаде.
А Алварез за Разлика од Снајдер кој е добар само во офанзива и е практично полушпиц Алварез е добар и во дефанзива.
Снајдер е далеку од лидер во Интер му треба континуитет а не по два месеци да го нема никаде.Ето беше лидер во Интер Снајдер од кога е дојден никогаш не бил.
Лидер ќе бараме во новите млади се надевам дека ќе дојде и Лукас па заедно со Кутињо и Алварез ќе бидат новите лидери на Интер.
Јас реков за мене е лидер, ако за тебе лани беше Ето, нема проблем го почитувам твоето мислење, очигледно не ги гледаме работите од ист агол.

пс. Изгледа многу брзо ги заборавивте квалитети на Снајдер, па уште се осмелувате да го ставите на иста реченица Алварез/Кутињо со Снајдер, но ако времето ќе покаже кој има право.

Sky*

Не биди коцкест.
Член од
12 август 2011
Мислења
5.685
Поени од реакции
7.364
Оној Модесто вчера ми заличи на Јурич :pos:

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.577
Луѓе полека малку сега,без залетувања толку по Алварез,сепак нема сеуште доволно искуство во Серија А,тоа можеби е една од причините зошто Снајдер треба да остане и да игра против комшиките,мада ако некој мене ме прашува Алварез и Снајди би ги играл во прва постава од прва минута,па да видам како ќе се снајдат другите против таков убиствен среден ред.
Алварез сака да има слобода во играта,фала богу дека знае што прави кога топката е во неговите нозе,нема страв да тргне во напад за разлика од Снајдер кој пак е и стаклен во ноџињата,но затоа е поискусен,а искуство и те како треба во дерби мечеви.
Одбраната вчера беше коска,така треба и во дербито да одиграат,само под услов Нагамото да не се излетува толку напред и да бере капини.
Средниот ред беше исто така добар,ми се допадна Поли како одигра од кога влезе во игра исто така и Фараони,мада не играше многу,ама затоа голот му беше...:icon_lol:
Коутињо,би му препорачал да поднаучи некоја нова финта за дриблање бидејќи таа неговата добропознатата веќе сите ја имаат научено како селски буквар.
Не дека одигра лошо,ама со тој потег јајцава цитрони ми ги направи.
Пацини и Милито повеќе да играат фластер на противничките одбранбени фудбалери,да ги бркаат кога топката е во нив цело време,да не им даваат да мрднат,да играат под ненормален притисок.
Со тоа и ќе грешат,а од една грешка следуваат и лавина други грешки,затоа треба под притисок да се цело време противничките одбранбени играчи,тоа бара многу трчање и пресинг,а Пацини треба многу да работи на тоа,додека на Милито не можам да му замерам,секогаш трча.
Друга добра работа,Милито го врати оној сенс за постигнување голови,тоа треба да не радува,бидејќи Пацини не игра нешто нај нај,ама кад тад и тој ќе распали,но не ми се допаѓа како играат и едниот и другиот кога се заедно во тим,можеби со доаѓањето на Тевез тоа ќе се среди (пошо нели сме доставиле подобра понуда од комшиките и Сити ја прифатиле).
Тоа е тоа што имав да кажам,мада и вчерашната победа не треба да не залажува,Парма играше се,освен фудбал,Џовинко се издвојуваше пред сите од гостинските играчи,детето си е машина,жал ми е што заврши во мочан тим како Парма.

Во дербито ќе одлучуваат нијанси,не се рачуна таму пет победи по ред,100 гола дадени во последните пет кола и само еден пример,не одлучува моменталната форма,одлучува поголемата желба за победа,среќата и знаењето.
Се надевам и верувам дека Интер ќе излезе како победник.

M-M

Член од
21 ноември 2010
Мислења
206
Поени од реакции
58
Ај честито победа!
Добра игра и продолжување на серијата победи пред дербито.
Зошто мислам дека со Алварез и Снајдер во средина ќе имаме сосем нова игра со многу повеќе шанси за напаѓачите.
Можеби некоја ваква формација:

Милито---------Форлан/Пацо
----------Снајдер--------------
Алварез---------Мота---------
-----------Камби----------------
(y)

meazza

lo §ono in†eri§†a
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.049
Поени од реакции
1.177
Ај честито победа!
Добра игра и продолжување на серијата победи пред дербито.
Зошто мислам дека со Алварез и Снајдер во средина ќе имаме сосем нова игра со многу повеќе шанси за напаѓачите.
Можеби некоја ваква формација:

Милито---------Форлан/Пацо
----------Снајдер--------------
Алварез---------Мота---------
-----------Камби----------------
(y)
Промена на 4-4-2 која последните натпревари функционира одлично? Не ми се верува...
За дербито очекувајте повторно 4-4-2, односно 4-4-1-1 со Снајдер како втор шпиц...

Да се надеваме дека повредата на Маикон не е сериозна и ке биде достапен за дербито.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.684
Поени од реакции
59.834
Алварез сеуште не може да го замени Снајдер но за среќа е на добар пат. Треба да му се дава максимална слобода во играта зошто само тогаш доаѓа до израз, кога ќе го ограничат на некој дел од теренот се губи. Квалитетот е тука, поддршка има од публиката, мислам дека полека полека ќе прерасне во голем играч.

Од друга страна, знам дека нашиве ќе се обидат да го шитнат Снајдер во јуни зошто уште тој и Маикон имаат некаква вредност, но ние како фанови не знам што ни смета да имаме повеќе силни фудбалери, посебно кога се работи за средниот ред кој ни бил ахилова пета со години. Еден играч не менува многу, ќе се повреди и 1-2 месеци ќе плачеме.

Сега уште Кутињо да проработи...

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Snajder si e Snajder be luge, daj nemojte so glupavi komparacii so Lukas(???) ili Kutinjo(???) ili Alvarez(???). Snajder e sosem so drug mentalitet, Snajder uste na 19/20 godini bil smetan za dobar igrach, ovie gorenavedenive imaat mnogu za da se dokazat.

Protiv Milan im se plasam na Lusio i Samuel, mnogu lesno gubat igrachi, mnogu zbunuvachki deluvaat. Sredinata ako ni bide sostavena od Riki, Kambi, Mota i Snajder, gomna da izedam ako ne gi tepame, ama nema da e toa, Zaneti ke saka da igra, pa najverovatno eden od Mota/Kambi/Riki ke mora da sedne na klupa (sve nesto me tera da mislam deka Mota ke bide zrtva).

Kutinjo i Poli vlegoa koga Inter pocna da se zafrkava, iako Kutinjo imase pasovi, znaese da se dvizi ama sepak mnogu treba da raboti, neka go gleda prvo poluvreme Alvarez kako bese sekade niz terenot. Poli vleze na mestoto na Kambi, i zatoa epten zbunet beshe dur se vklope.

Zamisljete da go imame Tevez protiv Milan i da im zbrcne edno dva-tri gola. :)

Maicon-----Lusio-----Ranokija-----Zaneti

---------------------Kambi----------------------
Mota----------------------------------------Riki

-------------------Snajder----------------------
----------Tevez
----------------------------Milito-----------------

p.s. Isto taka, zamislejte Tevez odi vo Milan i ni zbrcnuva 2-3 gola :D

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.336
Поени од реакции
47.015
како и да е по долгата дискусија со Syn и останатите стручањи во фан клубов заклучивме дека Камбиасо е незаменлив во тимот бидејќи пукал од интелегенција кога се работи за одбраната ..а кога Милан ќе ни шибни голче наредниот викенд тогаш Камбиасо дека бил деструктивец нема да сносува никаква одговорност за градењети на акциите и секоја негова грешка во нападот ќе биди простена...од господ!
Поли треба да игра место него, вчера се виде дека е каде-каде подобар, единствените шанси на Парма во второ беа по неговите грешки во средината, а водеа 4-0, створен резултат за играч ко него, да игра без притисок.

Вртија ти како сакаш, Камбијасо во моменталниов тим е н-е-з-а-м-е-н-л-и-в, е сеа знам дека ти си еден од оние што едвај чекаат да згреши одреден играч за да си ја докажеш твојата поента .... на форум, нема везе што тимот за кој навиваш го јадел во таа ситуација, битно ти ќе бидеш во право. Ја незнам зашто го гледаш Интер, дал да тепаат или да чекаш грешка од Камби и одма логон на форумов. :pipi:

WESLEY 10

В А Р Д А Р Е Ц !!!
Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.925
Поени од реакции
332
Немојте така за Весли ве молам,како него плеј не сме имале никогаш.А за со Милан според мене би можело и вака:
Цезар
Мајкон Лусио Самуел Занети

Мота Камбијасо

Снајдер

Алварез Милито/Пацини Форлан

Формацијата на Мурињо,Алварез и Форлан како крила,па можат да ги заменат Зарате,Кутињо ...

D-r-ot

од поликлиника
Член од
8 јануари 2009
Мислења
3.361
Поени од реакции
949
Спремни за Таљавенто во недела?

Член од
13 октомври 2009
Мислења
2.640
Поени од реакции
1.240
Ја кога зборам весли да не игра зборам за во овој систем 4-4-2 на Раниери .
Реално двајцата у средина Мота и Камби добро ја вршат работата . Алварез игра лево а Занети десно го надополнува Маикон .
Мора да играме напред со двајца напаѓачи како вчера . Доколку играме со овој систем нема место за Весли . Лево или десно неможе да игра . Место Камби или Мота исто неможе зашо ќе има многу простор , Весли не се враќа . Едина опција е да игра место Милито или Пацо . Ама така нема да бидеме многу ефективни напред .
Знаеме сите Весли кај може да даде најголем допринос за екипата . Тоа е полушпиц односно позади двајцата напаѓачи . Ама така раниерчо не игра .

Овој Јоветич е играчиште . Ваков играч ни треба . Може да игра лево , десно , полушпиц и шпиц . Идеален е . Го обожавам

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Tevez explains the picture with Galliani: "I agreed to pose with Adriano like that because at least in that picture, I am not the ugliest."

Kajgana Shop

На врв Bottom