Европско првенство Србија 2012 - генерална дискусија

Ивица ЈМК

Forza Juve Per Sempre!!!!
Член од
28 март 2010
Мислења
1.399
Поени од реакции
270
Ние завршуваме 1 во група.чешка се гола вода,Германија смена на генерации,шведска многу повредени.....Ние сме сега за сега комплетни,само без Ванчо Димовски,ама Стле Стоилов ќе има шанса да се покаже,и верувам нема да потфрли.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.622
Поени од реакции
59.465
Кој фаќа ХРТ 2 има пријателска утакмица Хрватска-Словачка, кого го интересира...

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Кој фаќа ХРТ 2 има пријателска утакмица Хрватска-Словачка, кого го интересира...
32-23 за Хрватска.Ги уништија словаците.Ако играат вака на ЕП не се сомневам во медал.Ефикасна и атрактивна игра,во одбрана излегуваа на играчи како што треба,во нападот со многу решенија.Да не збориме за ширината што ја имаат.Секој што влезе беше спремен да ги уништи словаците.Мирко феноменален на голот (додуше со таква одбрана пред себе лесно е да браниш,но фати доста седмерци и зицери).Знам до полувреме околу 45% одбрани имаше,после тоа мислам дека го дигна просекот кога им изнафати се можно.

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
^ Ај ако ја глеаше кажи подетално, кој состав стартуваше, ме интересираат крилата и десниот бек, пошто на гости бев...?

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
^ Ај ако ја глеаше кажи подетално, кој состав стартуваше, ме интересираат крилата и десниот бек, пошто на гости бев...?
Првите 10 минути ги пропуштив така да не знам која прва постава излезе.Знам дека сите играчи од прв до последен добија шанса да влезат во игра.Големи разлики во минутажите немаше.
На крило први стратуваа лево Штрлек и десно Чупиќ.Штрлек мамата им ја расплака на почетокот 5 гола од 5 шута им даде за 20 минути игра.Имаше и еден многу јак целепин што му го намести Лацковиќ еден од поубавите голови што сум ги видел....перфекција.
Алиловиќ уште од почетокот мамата им ја расплака им фати 2 од 3 пенали,2-3 зицери и уште неколку шутеви од надвор.Словаците само со некоја бомба што не се брани од 9-10 метри можеа да дадат гол.
Балиќ мислам дека не играше или само првите 10 минути,Дувњак многу изигра.Лацковиќ доби голема минутажа.На крило после Штрлек влезе Нинчевиќ и играше до 10 минути пред крај и он беше солиден. Хорват и Чупиќ делеа минутажа,Чупиќ малце повеќе изигра.Во одбрана Гојун играше,а на крај го стави и во напад.Копљар имаше голема минутажа,но изигра катастрофално.Бунтиќ беше нешто пократко од него во игра (не премногу додуше),али изигра 100 пати подобро од него.Бичаниќ и Вуковиќ влагаа помалку.Лосерт бранеше само 10 минути.
Се открива малце по малце која екипа ќе иде на ЕП.Претпоставувам прва постава ќе бидат Дувњак,Лацковиќ и Копљар/Бунтиќ на бекови.На крила Штрлек и Чупиќ,а замени Хорват и Нинчевиќ.Муса и Вори ваљда ќе идат на пивоти бидејќи добија најголема минутажа.Вори изгледа како да не игубил ни 1% од брзината,но чим го нема Балиќ нема ни премногу добри топки за него во напад.Муса е трактор и одличен во одбраната, играше доста денес.Голмани Алиловиќ е сигурен,а Лосерт и Шего се борат за другото место.Предност му давам на Лосерт,он ја играше оваа утакмица и претходната,а оваа Шего на трибини беше.Вуковиќ, Бичаниќ и Гојун исто така се сигурни патници на ЕП.И Балиќ секако...........Како резерви ќе бидат според мене Мариќ,Батиновиќ и Шего.

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.832
Поени од реакции
6.386
Убава анализа, да те пратиме со некоја тв екипа за Србија :)
Хехехе.......полош од Игорче не можам да бидам и да сакам.Али не сакам да и го ускратам тоа задоволство на македонската јавност да го слуша неговото водење на емисија и неговите репортажи :D

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Хехехе.......полош од Игорче не можам да бидам и да сакам.Али не сакам да и го ускратам тоа задоволство на македонската јавност да го слуша неговото водење на емисија и неговите репортажи :D
Во темата за Игор(че) Трпески се спомна дека можно е Марјан Ников да бил коментатор :гомце::facepalm:

Член од
14 март 2010
Мислења
16.940
Поени од реакции
16.238
Во темата за Игор(че) Трпески се спомна дека можно е Марјан Ников да бил коментатор :гомце::facepalm:
Па незнам што те чуди тоа, Марјан Ников е барем коментатор, на времето тој во МТВ заедно со Горан Стерјов ги водеа дирекните преноси од ЕП/СП во ракомет. Сигурно и тука ќе му се дај можност да коментира.
Сите сакаме заебанции/гафови, ама треба и профи да се води..(y)

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.162
Поени од реакции
18.203
Па незнам што те чуди тоа, Марјан Ников е барем коментатор, на времето тој во МТВ заедно со Горан Стерјов ги водеа дирекните преноси од ЕП/СП во ракомет. Сигурно и тука ќе му се дај можност да коментира.
Сите сакаме заебанции/гафови, ама треба и профи да се води..(y)
Не ми е проблем, ама некако помртов ми е од Игор.Не викам дека не е познавач и про, само малку поголема внесеност во играта и по живо коментирање, еуфорија ова она:)

Prime

Оптимус
Член од
4 јули 2010
Мислења
6.137
Поени од реакции
8.098
можно е двајцата да се и Игорче и Ников.

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.006
Поени од реакции
5.653
А Игорче и татко му... двајца сељаци... добитна комбинација :pos:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Какви профи бе, каков Ников, треба ли некој да се дере:

Кире Лазаров за плууус два, Кире Лазаров за полуфинале.... КИРЕ ЛАЗАРОВ ЗА ПОЛУФИНАЛЕ, ПОЛУФИНАЛЕ НА МАКЕДОНИЈА !!!

:pos:

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.006
Поени од реакции
5.653
Какви профи бе, каков Ников, треба ли некој да се дере:

Кире Лазаров за плууус два, Кире Лазаров за полуфинале.... КИРЕ ЛАЗАРОВ ЗА ПОЛУФИНАЛЕ, ПОЛУФИНАЛЕ НА МАКЕДОНИЈА !!!

:pos:
Или... Македонија води два разлика против Франција на 1и30 пред крајот, само така, само храбро во одбрана... од таму шутирај колку сакаш... Карабатиќ.... ауууууу, колку сакаш?! :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom