Скопје 2014 (Генерална дискусија)

Дали го одобрувате проектот Скопје 2014?

• Вкупно гласачи
    593

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.747
епа тоа е тоа ќе живееме у лага дека никогаш не сме живееле во комунизмот и дека сме биле европска држава во тој век ... што нема логика значи не е поентата да живееме во лага поентата е да бидеме тоа што сме а да одречеш дека сме живееле во комунизмот е чиста глупост .... што да ги уредиме УКИМ комплексот во барок и да се лажеме дека факултетот ни е стар како некој европски 0.о ? која е поентата ? зошто да се лажеме самите себеси ? значи да дел од улица македонија и зградите кај плоштад биле и порано нешто у тој стил или театарот којшто ств постоел нели , ама што е многу е многу ... владата си има свое обележје , УКИМ си има свое .... ај ако не се да напрајме у барок кој к*р тоа калето на ништо неличи ќе го прајме ко англиските замоци не го бива вакво , тоа црквата пантелејмон у охрид за к*р не ја бива ќе ја прајме ко средновековните катедрали во италија вака не ја бива , ме разбираш ?
А ти разбираш дека зградата на Владата, вклучително и на Собранието личат на се само не на згради каде се сместени највисоките институции во земјата?
Големи чуда ако биле комунистички градби, па требало да се чуваат такви.

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
А ти разбираш дека зградата на Владата, вклучително и на Собранието личат на се само не на згради каде се сместени највисоките институции во земјата?
Големи чуда ако биле комунистички градби, па требало да се чуваат такви.
собранието комуннистичко а ? -.- оф мори мајко ... па уште со тебе муабет шо да праам ? ај пиши си на гугле види што е собранието сосема друго е нешто е од друго време обележје ;) ама не ние пре би да се лажеме дека сме биле средновековна европска држава

factotum

конвертит
Член од
3 јануари 2012
Мислења
121
Поени од реакции
38
Проектот Скопје 2014 ме прави да се срамам што сум Македонец....

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.747
собранието комуннистичко а ? -.- оф мори мајко ... па уште со тебе муабет шо да праам ? ај пиши си на гугле види што е собранието сосема друго е нешто е од друго време обележје ;) ама не ние пре би да се лажеме дека сме биле средновековна европска држава
Ој Гугле, Собранието го спомнав уште у првиот мој пост како зграда која треба да се реконструира зашто не личи на зграда на законодавен дом, ама кој да прочита.
Ме појеба со фориве у муабетиве, свака ти част.

Кој ќе се лаже, зашто да се лаже?
Таа нема да се срамни со земја и повторно да се изгради, туку ќе си се направи реконструкција и да заличи на нешто.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
На следните избори нека гласаат спомениците за нив!!!!

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.774
Поени од реакции
9.902
Проектот Скопје 2014 ме прави да се срамам што сум Македонец....
зашто?
--- надополнето: 5 јануари 2012 во 01:37 ---
таа лименка е изградена од некој човек(уште е жив не ми текнуе на името) и он си ја градел ја смислил и се тоа и сеа на грујо му прднало на паметот сакал градот да личи на будимпешта па ќе ја преправал тоа ми е страшно глупо .. ај па ако не и уким комплексот нека го преправат нема логика ... тоа си носи некој белези од некое време ...
Архитектура не е библија,ја незнам што мислиш ти.. еднаш изградено и до века така,дур земјотрес не ја сруши..глупости ..ај барем да има некоја архитектонска вредност ОК, сваќам..ама ова ем грдо,ем нефункционално,ем правено -недоправено..крпено-недокрпено...зашто никој Ристиќева не ја дира или Камени мост..или стара турска чаршија..или куќата на Робевци во Охрид... тоа вреди и секој го знае и е белег - архитектура.. а за овакви објектчиња е банално да се разговара..

Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Вау, и сега се што не е по ќеф на пастирот треба да се смени.Кога ќе дојде кај мене дома да реновира?Црвен тепих да му постелам.

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.082
ај барем да има некоја архитектонска вредност ОК, сваќам..ама ова ем грдо,ем нефункционално,ем правено -недоправено..крпено-недокрпено..
То бе Цитро, со една реченица успеа да го опишеш цел проект ск 2014, јас капа ти симнувам. :)

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.747
Вау, и сега се што не е по ќеф на пастирот треба да се смени.Кога ќе дојде кај мене дома да реновира?Црвен тепих да му постелам.
Арно да му текнело на некој друг пастир у овие 20 и кусур независност.

Патем, се надевам дека ќе ги тргнат тоа скулптурите пред Влада, аман, глупо изгледаат.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
зашто?

Архитектура не е библија,ја незнам што мислиш ти.. еднаш изградено и до века така,дур земјотрес не ја сруши..глупости ..ај барем да има некоја архитектонска вредност ОК, сваќам..ама ова ем грдо,ем нефункционално,ем правено -недоправено..крпено-недокрпено...зашто никој Ристиќева не ја дира или Камени мост..или стара турска чаршија..или куќата на Робевци во Охрид... тоа вреди и секој го знае и е белег - архитектура.. а за овакви објектчиња е банално да се разговара..
Па се срами што е Македонец со проектот Ск 2014.Сигурно ќе биде горд Македонец ако некој во иднина плоштадот го направи повторно вака како пред 30 г.

Нормално тогаш немал никој муда да зуцне против Маршалот,како денеска што многу кокодакаат против Ск 2014.А многу од нив не разбираат дека 90 % од Ск 2014 е потреба,а не луксуз.

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Абе се ова убаво ама ало живееме во Македонија, каде што има многу поважни работи за градење отколку градење на споменици и реновирање на згради и остали срања...Како за пример би кажал дека немаме еден саглам автопат, во некои села луѓето немаат уште струја и водовод, ова Скопје 2014 е нешто што најмалку ни треба!!!

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
Арно да му текнело на некој друг пастир у овие 20 и кусур независност.

Патем, се надевам дека ќе ги тргнат тоа скулптурите пред Влада, аман, глупо изгледаат.

Скулптурите од пред Влада ќе ги сместат во Археолошкиот музеј кога ќе се заврши.

factotum

конвертит
Член од
3 јануари 2012
Мислења
121
Поени од реакции
38
Од суперпроста причина што целиот свет ни се смее поради него....
--- надополнето: 5 јануари 2012 во 11:21 ---
Па се срами што е Македонец со проектот Ск 2014.Сигурно ќе биде горд Македонец ако некој во иднина плоштадот го направи повторно вака како пред 30 г.
Таа слика е од пред ПОВЕЌЕ од 30 години, и тогаш најголемиот дел од плоштадите во градовите на Европа изгледале слично. Проблем е што за многумина историјата започнува во 2006 и паѓањето на Македонија во рацете на бугарската мафија и нивните намесници. Пошол Фефлавиот во Будимпешта и се опчинил како Римските Императори кога патувале во Египет. Шуќур што не бил во Рејкјавик - ќе не` натераше да градиме вештачки гејзери....:facepalm:

Нормално тогаш немал никој муда да зуцне против Маршалот,како денеска што многу кокодакаат против Ск 2014.А многу од нив не разбираат дека 90 % од Ск 2014 е потреба,а не луксуз.
Скопје 2014 е потреба, ама најниска можна потреба!!! Како потребите на Циганите да имаат плазма-телевизори и покрај тоа што живеат во колиби со најлони на прозорците наместо стакла. Смешни сме во цел свет! Навистина се срамам што сум Македонец...

Член од
24 март 2010
Мислења
15.323
Поени од реакции
26.261
Таа слика е од пред ПОВЕЌЕ од 30 години, и тогаш најголемиот дел од плоштадите во градовите на Европа изгледале слично
:pos: Ти ќе не избавиш од рацете на бугарската мафија, се гледа, шетан си...

methMKD

Евроскептик
Член од
18 јануари 2011
Мислења
1.826
Поени од реакции
723
зашто?

абе друже како што кажав неможе се што не им се свиѓа да сменат си носи некој свој белези и тоа да живееме во лага е нешто најглупо .... ти викам ајде на мене не ми се свиѓаат црквите у византиски стил на к*р личат мн се грди сакам веднаш сите како катедралите во италија да ги направиме зошто вака не ја бива ич не се убави !!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom