- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 45.722
- Поени од реакции
- 85.663
NopeКако контра на ова, можам да ти спомнам дека Хитлер бил Христијанин,
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
NopeКако контра на ова, можам да ти спомнам дека Хитлер бил Христијанин,
не ти е добар примеров за "лош" христијанин Хитлер и не бил по вератаЌе прашам пак, кој е тој што убивал во име на атеизмот? Јас досега немам слушнато за такви луѓе или организации.
Додека за пролевање крв во име на религијата, можам да ти набројувам примери до утре.
Друга работа, комунизам никогаш не постоел. Постоел социјализам. Тоа што социјалистите биле атеисти, не значи дека атеизмот е агресивен.
Како контра на ова, можам да ти спомнам дека Хитлер бил Христијанин, Садам бил муслиман, и скоро сите останати лидери низ историјава припаѓале на некоја религиска секта (група). Дали тоа значи дека религиите во крајност се злобни? Без останатите негативни карактеристики на религиите...
Се што е екстремно,било лево или десно е исто срање пријателе,погледни што направи еден простак како Сталин во Русија,бла бла бла
Уживам кога се одговара со прашања. Еве и ја:Are you sure about that?
Ја имаш прочитано Мојата Борба?
Ах, линкчиња на други постирај им. Да, позната ми е...Уживам кога се одговара со прашања. Еве и ја:
Позната ли ти е идеолошката заднина на Третиот Рајх?
Види Bratot, секуларизмот како вредност која значи одвоеност на државата од религиозните заедници, Е вредност затоа што ДАВА право на ИЗБОР. Тој избор значи дека треба да се остави детето подеднакво да се запознае со сите философски правци (исто така и избор детето самото да не сака да се запознае со ниеден философски правец додека е дете, или дури да создаде свој уникален). Кажи ми ти, за каква слобода и право на избор станува збор кога едно дете бива крштевано или циркумцизирано на возраст од неколку месеци, односно неколку години? Или е подложено на верска индоктринација во основно и средно? Крст над таблата наместо карта на светот, што е тоа? Грубо и фатално мешање на религиските правци во државните работи (образованието).А кој тоа ја поставил секуларноста како универзална вредност? Има некои виши стандарди според кои секуларноста е една од нив?
Ајде бе, глупости викаш.Ова се тешки глупости. Жртвите во тоталитарните држави не се убиени во името на атеизмот, туку во името на политичките идеологии.
Жртвите во религиозните прогони се директна последица на религиозните убедување и несогласувања.
Ниту еден софизам на светот нема да може да на прави равенство помеѓу тие две врсти на прогони...
Ќе прашам пак, кој е тој што убивал во име на атеизмот? Јас досега немам слушнато за такви луѓе или организации.
Додека за пролевање крв во име на религијата, можам да ти набројувам примери до утре.
Друга работа, комунизам никогаш не постоел. Постоел социјализам. Тоа што социјалистите биле атеисти, не значи дека атеизмот е агресивен.
Како контра на ова, можам да ти спомнам дека Хитлер бил Христијанин, Садам бил муслиман, и скоро сите останати лидери низ историјава припаѓале на некоја религиска секта (група). Дали тоа значи дека религиите во крајност се злобни? Без останатите негативни карактеристики на религиите...
Атеисти биле најголемите диктатори во 20 век. Нели е тоа само по себе симптоматично?
?Nope
не ти е добар примеров за "лош" христијанин Хитлер и не бил по верата
Хитлер бил Христијанин. И сега што? Да речеме дека Христијанството е најужасното зло што постоело некогаш?
Го мислиш уште за Христијанин ?Hitler expressed admiration for the Muslim military tradition. Stanley G. Payne wrote:
Hitler generally had a high opinion of Islam and once proclaimed it the best of religions because of its theological simplicity and emphasis on holy war. ... Hitler expressed regret that Islam had not swept over all western Europe. Had it replaced Christianity in Germany, the innate racial superiority of the Germans in conjunction with Islam would have enabled them to conquer much of the world during the Middle Ages.
Имавме до пред 20 години поларизиран свет. Во едниот крст имаше над таблата, наместо карта на светот, а во другиот крстот беше забранет. Светот кај што беше крстот забранет, пропападна неславно и крваво, исто како и во своето владеење, со неколку граѓански војни со милиони жртви. Додека светот кој имаше крст над таблата наместо карта на светот е западниот свет, моќен и просперитетен.....Или е подложено на верска индоктринација во основно и средно? Крст над таблата наместо карта на светот, што е тоа? Грубо и фатално мешање на религиските правци во државните работи (образованието)....
Па да прочиташе малку погоре ќе видеше што бил по религија Хитлер.Го мислиш уште за Христијанин ?
Национал-социјалистичка партија на Работниците.
Hitler often praised Christian heritage and German Christian culture, and professed a belief in an "Aryan" Jesus Christ—a Jesus who fought against the Jews
He favoured aspects of Protestantism that suited his own views, but adopted some elements of the Catholic Church's hierarchical organisation, liturgy, and phraseology in his politics.[295][296] After his move to Germany, Hitler did not leave his church.
Кој читал Мајн кампф, можел да прочита дека бил верник, односно верувал во бог кој ја создал ариевската раса и со чија помош ќе ги победел евреите. Христијанството го сметал за основа на германскот национален морал, а семејството за основа на германската нација (ми звучи познато...Го мислиш уште за Христијанин ?
Национал-социјалистичка партија на Работниците.
Да да, современата левица, претставена во социјал-демократијата е крајно агресивна опција.Но едно е јасно левицата како и обично делува радикално и агресивно во своите настапи.