Хитлер бил Христијанин. И сега што? Да речеме дека Христијанството е најужасното зло што постоело некогаш?
Hitler expressed admiration for the Muslim military tradition. Stanley G. Payne wrote:
Hitler generally had a high opinion of Islam and once proclaimed it the best of religions because of its theological simplicity and emphasis on holy war. ... Hitler expressed regret that Islam had not swept over all western Europe. Had it replaced Christianity in Germany, the innate racial superiority of the Germans in conjunction with Islam would have enabled them to conquer much of the world during the Middle Ages.
Го мислиш уште за Христијанин ?
Национал-социјалистичка партија на Работниците.
Види не сакам да навлегувам детално во овие бесконечни превирања, дека тука има на 1 мое 10 твои и обратно. Но едно е јасно левицата како и обично делува радикално и агресивно во своите настапи. Е сега нели во Унгарија и во цела источна Европа имаа шанса и ја сјебаа, сега сакаат со плачење да се вратат? Еве види кај нас како, не дека ми се свиѓа многу политиката на Грујовски, но кој ми е изборот, имаме инфатилна опозиција, кој главното поле на дејство го гледа во плукање, плачење пред меѓународната заедница па ако треба и да ја исцрнат земјата. Види во Грција што се дешава, Папандреу војна ќе напраеше за да дојде на власт и се покажа бетер гомно од претходниот.
Таа истата левица до пред 20 години ги затвараше хомосексуалците, ни викаше дека либералноста е лоша за општеството, забрануваше партии со десна проминенција, за сега одеднаш стане либерната и демократската страна во политиката. И на крајот на краиштата типот ми збори за светски заговор, позади кој по дефаулт стојат Евреите и истворемено ми мафта со Хитлер(Смрт фашизму слобода народу) како десницата ја води Европа кон новиот рајх. Дај те молам.
И уште нешто никоја општо прифатена идеологија или религија не форсира угнетување од било кој вид. Тоа го прават лошите луѓе. Тоа што во 20 век тие лоши луѓе (Мао Це Тунг 80.000.000 милиони жртви за неговата диктатура, Сталин 40.000.000 жртви во неговата диктатура и уште 30тина можат да се набројат) се следбеници на Атеизмот, тоа е факт, кој ми дава за право да поверувам дека атеизмот им дава закрила од моралните норми. Дел од тие жртви биле религиозни групи од фактот што комуњарите ја гледале религијата како конкуренција. Одтаму и толку оштриот настап на левицата тука на форумот за настани во Унгарија, како и на почетокот на минатиот век, они се солидарни (Пролетери од сите земји обединете се).
--- надополнето: 3 јануари 2012 во 21:46 ---
....Или е подложено на верска индоктринација во основно и средно? Крст над таблата наместо карта на светот, што е тоа? Грубо и фатално мешање на религиските правци во државните работи (образованието)....
Имавме до пред 20 години поларизиран свет. Во едниот крст имаше над таблата, наместо карта на светот, а во другиот крстот беше забранет. Светот кај што беше крстот забранет, пропападна неславно и крваво, исто како и во своето владеење, со неколку граѓански војни со милиони жртви. Додека светот кој имаше крст над таблата наместо карта на светот е западниот свет, моќен и просперитетен.
Јас незнам од која дупка излагате, што не го гледате очигледното.