- Член од
- 31 јули 2006
- Мислења
- 2.537
- Поени од реакции
- 702
Ако е тоа, го наебавме ежотИли темава се претворила во тоа дали треба воопшто да се јаде месо?
Ако е тоа, го наебавме ежотИли темава се претворила во тоа дали треба воопшто да се јаде месо?
Вечита тема е тааАко е тоа, го наебавме ежот
Oва од позиција на свињата на скара, пивото или тој што конзумира е констатација?Аман бре луѓе... па каде се слушнало пиво да оди без свинско на скара... Каде заминавте вие
На Тој што го држи пивото во рака и ја врти рачката на скарата на која е свињата проклета се брои констатацијата и е важно мислењето!Oва од позиција на свињата на скара, пивото или тој што конзумира е констатација?
За зајачко месо било да е див или питом дали ќе им биде штетно за човекот тоа мене не ми е познато,само знам за свињското има многу случаеви ,тоа треба да ги прашате докторите и нутриционисти но едно знам според библијата што пишува кое е дозволено да се јаде,а кое не е:Според библијата и зајакот не смее да се јаде.
Ај едно објаснување зајачкото месо што проблеми прави кај човекот?
тоа е точно како што пишува Библијата дури и во новиот завет така пишува,но тука нема врска со храната,начинот за конзумација туку имаГоспод вели ..не е нечисто тоа што влегува низ устата туку тоа што излегува....колку и да се чуваш од јадења ако некого навредиш си го промашил наравоучението,инаку јас знам дека се ми е дозволено од Бога само се не е полезно за мене и не сакам да експериментирам со нешто што може да ме одвои од Бог....
и Павле го почитуваше Исус така што и Павле не јаде свињско месо и не беше обрежан затоа што после распетието на Исус обрезанието веќе е укинато,а саботата се помоли на Господ и не им поклонува на икони и статуеткиАко веруваш во Исус, нема да јадеш свинско, ќе се обрежуваш ќе почитуваш сабота нема да му се клањаш на икони, ако веруваш во Павле, ќе јадеш се, нема да се обрежуваш нема да почитуваш сабота и ќе бацуваш и му се молиш на слики и статуетки
Јок.и Павле го почитуваше Исус така што и Павле не јаде свињско месо и не беше обрежан затоа што после распетието на Исус обрезанието веќе е укинато,а саботата се помоли на Господ и не им поклонува на икони и статуетки
Не,не,не, не така и немој така да зборуваш не е христијански и пазете Господ те чул,и кога не си проучувал кое тој Павле и најдобро не коментирај, Савле беше свештеник и учен човек и еден од следбеници на Кајафа (иако во тоа време Кајафа не е меѓу живите) и ги прогонуваше апостолите меѓу нив и Петар,Јован и другие кои биле живи и оние кои не чул за Исус ниту видел меѓу нив е Стефан,Тимотеј и други сите тие биле прогонувани од Савле и Господ кога наслушнал молитвите од прогонетите и Господ решил да го ослепе Савле како казна веќе три дена и ноќи.Савле во неговото видение се појавил човек облеан со светлина и не се гледаше лицето негово и Савле го прашал кој си ти,а човекот одговорил јас сум Исус и престани да ме прогонуваш(тука се мисли да престане да прогонува верниците на Исус) и така Савле ослепел. Савле кога научил лекција и барал прошка од прогонетите меѓу нив и Петар зашто е слеп и барал апостолот Петар да го помаза(да го крсти) со потопување во вода(крштевка).И за чудо Савле се повратил видот и поверува во Исус и бара од Петар да биде следбеник меѓу апостолите со дозвола од Петар.И така Петар го назначил апостол,а Савле поради лошото минато решил да си измени името од Савле преименувал во Павле ај доста со оф-топик и не можам убаво да разкажам од Библијата(делата на апостолите)Јок.
Павле никогаш не го видел ни слушнал Исус. Павле се родил како евреин и како мал исто како и Исус бил обрежан по законите. Павле сам се прогласил за апостол со лажани изјави.
Значи сепак не го видел?....Савле во неговото видение се појавил човек облеан со светлина и не се гледаше лицето негово и Савле го прашал кој си ти,а човекот одговорил јас сум Исус и престани да ме прогонуваш(тука се мисли да престане да прогонува верниците на Исус) и така Савле ослепел. ...
Не си го читал заветот, не беше баш така а ова е баш на тема за јадење пошто Павле а не Исус ги ослободил од забрани за Јадење, а исус рекол дека ни една црта од законите нема да се смени додека постои небото и земјата.Не,не,не, не така и немој така да зборуваш не е христијански и пазете Господ те чул,и кога не си проучувал кое тој Павле и најдобро не коментирај, Савле беше свештеник и учен човек и еден од следбеници на Кајафа (иако во тоа време Кајафа не е меѓу живите) и ги прогонуваше апостолите меѓу нив и Петар,Јован и другие кои биле живи и оние кои не чул за Исус ниту видел меѓу нив е Стефан,Тимотеј и други сите тие биле прогонувани од Савле и Господ кога наслушнал молитвите од прогонетите и Господ решил да го ослепе Савле како казна веќе три дена и ноќи.Савле во неговото видение се појавил човек облеан со светлина и не се гледаше лицето негово и Савле го прашал кој си ти,а човекот одговорил јас сум Исус и престани да ме прогонуваш(тука се мисли да престане да прогонува верниците на Исус) и така Савле ослепел. Савле кога научил лекција и барал прошка од прогонетите меѓу нив и Петар зашто е слеп и барал апостолот Петар да го помаза(да го крсти) со потопување во вода(крштевка).И за чудо Савле се повратил видот и поверува во Исус и бара од Петар да биде следбеник меѓу апостолите со дозвола од Петар.И така Петар го назначил апостол,а Савле поради лошото минато решил да си измени името од Савле преименувал во Павле ај доста со оф-топик и не можам убаво да разкажам од Библијата(делата на апостолите)
ОВАА ТЕМА Е НЕШТО ЗА ЈАДЕЊЕ
Не,не,не бил вегетеријанец и тој јадеше телешки,јунци,риби и друго онака како што налага светите списи само свињското не јадел ниту не пиел сикер(жестоки пијалаци) ниту вино не пиелЈас мислам дека Исус бил вегетаријанец.
Извини брат не би сакал да те влечам во незнаење прочитај убаво што ти пишав и можно е да сум утнал постот,туку Савле ги прогонуваше Исусовите верници и јадел и пиел кое е поинаку од Исус што јадел,и после патешествие си научил лекција и преименувал во Павле станал нов човек и јадел и пиел исто како онака Исус што јадел и пиел вклучувајќи и апостолите.Не си го читал заветот, не беше баш така а ова е баш на тема за јадење пошто Павле а не Исус ги ослободил од забрани за Јадење, а исус рекол дека ни една црта од законите нема да се смени додека постои небото и земјата.
Небото и земјата се уште постојат.
читај на крајот што пишува...............................................................................така ослепел како казна и од силна светлина (кажувам како ослепел)Значи сепак не го видел?
Кога човек ќе почне да толкува што мислел Исус кога кажал нешт па во тоа толкување од исусовото БЕЛО че дојде до ЦРНО...А Исус што рекол за законите ни една црта да не се наруши тука се мисли од Мојсеевиот закон што свештениците на Кајафа ги почитувале и Исус не ги прекршувал ниедна црта од законот,туку само ги исполнувал и дополнувал
хехехе а бе Let 3 добар човек си хехе како што пишува Библијата после крштевањето на Павле од апостолот Петар и станал нов човек и опседнат е светиот дух и така почнал да протолкува што мислел Исус,ако се сеќаваш што си го гледал филмот ,,Исус од назарет,, дали се сеќаваш кога Исус се воскреснал и се појавил пред апостолите во некоја тајна куќа поради апостолите се плашеле од римјаните и свештениците на кајафа. И Петар му рекол на Исус да не оди кај отецот,а Исус му рекол ако не одам кај Отецот и утешителот нема да дојде и рекол затоа пушти ме да одам кај Отецот и утешителот ќе дојде и он ќе ве научи и ќе ве упатува онака како што ве научив. И така утешителот е светиот дух.Сите апостоли тие што го видел Исус и оние поновата генерација меѓу нив и Павле што не видел нит чул за Исус имаат своја задача и цел што им дал од Отецот преку светиот дух и така протолкуваат и мислаат што треба да направатКога човек ќе почне да толкува што мислел Исус кога кажал нешт па во тоа толкување од исусовото БЕЛО че дојде до ЦРНО...