Факултет за Информатички Науки и Компјутерско Инженерство - ФИНКИ

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.153
Поени од реакции
5.921
Абе, ај некој нека ми даде линк до сликата што е закачена на елка, онаа со "What is on the blackboard, what the teacher see, what the students see...". Многу е јака :vozbud:

Член од
22 декември 2011
Мислења
4
Поени од реакции
0
Дечки, знае некој какви задачи отприлика се паѓаат на испит по Основи на програмирање ?

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
Дечки, знае некој какви задачи отприлика се паѓаат на испит по Основи на програмирање ?
Ова е структурирано или ... ? Јас имам некои испити од електро од порано можам да ти кажам :)

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.225
Поени од реакции
14.561
Дај бе цело време заборавам да прашам.

1. Каде / кога / како да земам потписи математика за инфо? (Кусакатов и Станков)
2. Нели имаше некоја книга од Кусакатов за математика? Или доволни ми се предавњата/аудиториските?

Член од
25 октомври 2011
Мислења
663
Поени од реакции
719
Дај бе цело време заборавам да прашам.

1. Каде / кога / како да земам потписи математика за инфо? (Кусакатов и Станков)
2. Нели имаше некоја книга од Кусакатов за математика? Или доволни ми се предавњата/аудиториските?
Кусакатов има канцеларија на хемиски институт. Мислам дека беше бр.18 одма десно кога се влегува на хемиски, десно и право.
Инаку кај ненормалниот полагам Нумерички Методи петок 13ти така да таму ќе е.

Член од
25 јуни 2011
Мислења
15
Поени од реакции
2
Колеги, може некој конкретно да ми каже што задачи имаше на колоквиумот што го праева студентите од Финки прва година, втор колоквиум кај Иван Чорбев?

Maybe too late,ама еве да пишам :D Првата задача беше рекурзија за наоѓање на збирот на непарните цифри во број кои истовремено се наоѓаат на непарна позиција гледано од десно на лево,втората матрица во која доколку збирот на елементите на главната дијагонала е поголем од оној на споредната,да си ги заменат местата и датотеката беше лесна само не памтам како беше.

Мене ме интересира ако може некој да ми каже какви задачи дава Чорбев на испит...:)

Член од
27 ноември 2008
Мислења
1.433
Поени од реакции
341
Калкулус 1 положени и преку колоквиуми и преку испит вкупно 133-4 ица? од 500 и кусур студенти во генерација?
dafuq? Сфаќам дека Математиката игра голем дел во факултетов ама на испит 25 теоретски прашања се многу. И сеа ова е демек селекцијата на Смиле? :facepalm:

Член од
14 јануари 2008
Мислења
4.251
Поени од реакции
909
Калкулус 1 положени и преку колоквиуми и преку испит вкупно 133-4 ица? од 500 и кусур студенти во генерација?
dafuq? Сфаќам дека Математиката игра голем дел во факултетов ама на испит 25 теоретски прашања се многу. И сеа ова е демек селекцијата на Смиле? :facepalm:
Не сакаш да знаеш колку луѓе поминуваа калкулус минатите години, ова е веројатно најуспешната година. :)
И тоа после ненајавената промена на правилата после вториот колоквиум, и вештачкото добивање на потписи со новитетот "превртен потпис"(За кој ни поедини професори не знаат што значи...)
Ок е да се смали граница, али да се сменат комплетно правилата и лабораториските задачи да се изедначат со оние од колоквиум е стварно идиотско...
Сепак добро е шо потклекнаа на притисокот и не останаа со истите правила од ПМФ иначе ќе имаше катастрофални резултати и масовни откажувања.

А Калкулус на испит секогаш бил ептен тежок, незнам како беше теоријата пошо ја положив на колоквиуми, само задачи полагав оваа сесија и споредено со испитите од минатите години, слична тежина имаа задачите, а онаа шо носеше највеќе бодови, анализа и скицирање на функција беше полесна.

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
И тоа после ненајавената промена на правилата после вториот колоквиум, и вештачкото добивање на потписи со новитетот "превртен потпис"(За кој ни поедини професори не знаат што значи...)
Превртен потпис - Дефиниција
Превртен потпис може да добие било кој студент, кој не исполнува услови за потпис но му е потребен да завери семестар, а плус сака и да го полага испитот во текот на годината што за тие што незнаат без потпис не можеш да полагаш т.е ако положиш не можеш да земеш оценка. И мала напомена, можеш да добиеш само два превртени потписи по семестар.
Има мал штос во тоа полагањето на испитот т.е испитот може да го полагаш т.е земеш оценка ако си го положил ако ти е последен од годината.
И дефинитивно ве мазат како мамини мази, положиле 25% од студентите, па толку и вредат да бидат на факултет и озбилно си ја имаат сфатено работата, можеби има уште кои вредат ама ја немаат озбилно сфатено работата.

Kajgana Shop

На врв Bottom