Јас не ги пријавив испитите електронски, туку во сандаче, пошто останав на ФЕИТ. Ваљда ќе ми го важат тоа од ФИНКИ, ФЕИТ кој и да е. Ај у ку*ац со овие префрлувања што настанаа, требаше да биде за сите нови запишани студенти што сакаат информатика да одат на ФИНКИ, а тие што се на ФЕИТ и ПМФ да си истераат така до крај. Алчни за пари, ФИНКИ ќе ти дадат и на 31 декември да запишеш зимски семестар и да можеш да ги полагаш испитите уште во јануарска сесија.
Формирање на ФИНКИ беше пред све од голема важност за тие што беа на информатика на ПМФ, затоа што 100% од тие студенти сега се на ФИНКИ и мислам дека ПМФ повеќе даваше зор за формирање на ФИНКИ пошто најреално зборено сметам дека поквалитетни информатички кадри излегуваат од ФЕИТ.
)))))))) Очекувам бура од реакции после оваа изјава.
Можда од ПМФ појаки математичари излегуваат ама па затоа е и природно-математички факултет и не ми смета што е така, да сакав математика таму ќе студирав. Ама реално информатиката на електро е за нијанса појака од онаа на пмф.
Добро е што конечно се формираше еден и единствен факултет за информатика, тоа го поздравувам, ама требаше да ги остават старите студенти на мира. Сега и јас сум засегнат што ФИНКИ се вмеша во моите студии и сака да ми наметне да играм по нивни правила. Fu*k you FINKI, you are too late for me. А за новите генерации, супер си.