Android корисници (проблеми, прашања, совети)

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Денес земав HTC Desire HD.

1. Како да го апдејтувам до 2.3 Gingerbread?
2. Како да користам апликации не од Андроид Маркет, него од торенти?

Член од
4 февруари 2009
Мислења
3.745
Поени од реакции
1.848
Инсталирај iGO, не бара интернет и мапите ги симнуваш на PC па ги префрлаш на телефон. :)
Ако сакаш и мене прати ми ПП, и малце да ми пообјасниш како и од каде можам да симнувам/инсталирам офлајн мапи. Фала.

Член од
2 март 2006
Мислења
41
Поени од реакции
0
Ај ако може малку помош. Имам HTC Desire S. На телефонот ставив screen lock pattern, меѓутоа го заборавив кој е, а акаунтот од гоогле исто не знам кој е

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Ај ако може малку помош. Имам HTC Desire S. На телефонот ставив screen lock pattern, меѓутоа го заборавив кој е, а акаунтот од гоогле исто не знам кој е
Мислиш на лозинката на mail-от на Google или на mail адресата?? Зошто од PC можеш да направиш recovery на лозинката со тоа што Google ке ти ја испрати на друга mail адреса што ти ке ја посочиш. Ако си ја заборавил mail адресата тогаш ке мора (најверојатно) да направиш hard restart со што се ке изгубиш на телефонот (слики, видеа, контакти, апликации што ти си ги инсталирал на меморијата на телефонот, нема да ги избрише само фајловите кои се наоѓаат на SD), освен ако имаш направено back up на PC или SD картичка па накнадно да ги вратиш.

Член од
15 март 2011
Мислења
7
Поени од реакции
0
Барам помош,оклу нов телефон и негова употреба.Зедов, T-mobile Move (alcatel OT-908),така разбрав дека е тој модел.Има Андроид оперативен, со кој не знам добро да се справам,односно гледам по форумот,упатство за почетници и одредени корисни информации.
Сепак,мене ме интересира поконкретно,како може ,апликациите или поточно,фабрички поставените програми кои го користат интернетот ,да се прекинат,да работат,а читам дека тоа оди преку одредено Рутирање.
Во друга тема прочитав дека е можно објаснување за постапката,па ако е во можност,кажете како оди постапката на Рутирање,или како можат да се запрат овие Апликации да работат.
П.С.Гледам на сметката од Т-мобиле,се некакво користење на ГПРС,Интернет или слично користење на интернет пакети,кое се наплаќа,а сакам да го контролирам или исклучам. Благодарам и поздрав.

Член од
18 мај 2008
Мислења
945
Поени од реакции
1.196
Барам помош,оклу нов телефон и негова употреба.Зедов, T-mobile Move (alcatel OT-908),така разбрав дека е тој модел.Има Андроид оперативен, со кој не знам добро да се справам,односно гледам по форумот,упатство за почетници и одредени корисни информации.
Сепак,мене ме интересира поконкретно,како може ,апликациите или поточно,фабрички поставените програми кои го користат интернетот ,да се прекинат,да работат,а читам дека тоа оди преку одредено Рутирање.
Во друга тема прочитав дека е можно објаснување за постапката,па ако е во можност,кажете како оди постапката на Рутирање,или како можат да се запрат овие Апликации да работат.
П.С.Гледам на сметката од Т-мобиле,се некакво користење на ГПРС,Интернет или слично користење на интернет пакети,кое се наплаќа,а сакам да го контролирам или исклучам. Благодарам и поздрав.
За секој телефон постојат различни подесувања за да се исклучи GPRS-от и за секоја апликација посебно.Рутирањето не е препорачливо бидејќи со него се престанува да важи гаранцијата.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Во mobile networks исклучи го Use packet data, исто и придржи го Power копчето и кога ке ти се појават опциите имаш Data network mode и бираш activate/deactivate, го има ова кај повекето телефони па би требало да го има и на Move-от. За рутирање, викаш не си многу запознаен со Android-от, најдобро е да го дадеш на некој што знае што прави зошто можеш да го зезнеш телефонот (brick). Инаку кој еднаш рутирал и ставил custom rom никогаш не се вратил на фабричкиот/официјалниот. Многу подобро работи со CR. E сега дека се губи гаранција со root е точно, ама пак постои и unroot и се се враќа на старо. :)

Член од
15 март 2011
Мислења
7
Поени од реакции
0
Така тука веќе имаме убав одговор и благодарност,е сега за постапките .ќе се обидам,значи муабетов,беше зошто без објаснување,Томобиле,си крка ,демек надополна на Интернет пакет,а ваму јас никаде не сум се логирал.А ова рутирањево,велите зезната работа ако, не се знае,..добро ме интересира,има некаде туторијал,повеќе да се запознаам,околу оваа работа и што значи?..ме интересира,досега имам сретнато на Нет,само разноразни програми?

Член од
4 јануари 2012
Мислења
39
Поени од реакции
24
Може ли некој да ми каже сајт за IGO Skin ми треба со резолуција 320х480

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Не знам баш за кај е прашањето али ај се надевам ке се најде некој да одговори
Wi-Fi од телефонот не сака да се конектира на мрежата дома. Пишува: Се здобива со ИП-адреса и ништо понатаму. Си стои така цело време. Иначе за T-mobile Move Balance се работи.
П.с. Лозинката точно ја ставам
П.п.с. Сум се конектирал на други мрежи, значи работи ви-фито.

Чаре?

Член од
2 септември 2011
Мислења
106
Поени од реакции
40
Не знам баш за кај е прашањето али ај се надевам ке се најде некој да одговори
Wi-Fi од телефонот не сака да се конектира на мрежата дома. Пишува: Се здобива со ИП-адреса и ништо понатаму. Си стои така цело време. Иначе за T-mobile Move Balance се работи.
П.с. Лозинката точно ја ставам
П.п.с. Сум се конектирал на други мрежи, значи работи ви-фито.

Чаре?
Ја сменив bandwith на рутерот од B+G во G и можеше да се конектира. Ај пробај така да направиш. :)

Член од
27 јуни 2010
Мислења
63
Поени од реакции
24
Имам Сони Ериксон Експирија х8 меѓутоа програмите што ги симнувам од маркет и се друго што инсталирам на телефонот ми се инсталира во меморијата на телефонот а тој имам внатрешна меморија од 150 мб и не дава опција за инсталирање на мемориска картица. Помош некој?

Член од
2 септември 2011
Мислења
106
Поени од реакции
40
Имам Сони Ериксон Експирија х8 меѓутоа програмите што ги симнувам од маркет и се друго што инсталирам на телефонот ми се инсталира во меморијата на телефонот а тој имам внатрешна меморија од 150 мб и не дава опција за инсталирање на мемориска картица. Помош некој?
Напрај му роот и инсталирај апп2сд, или стави му кастом РОМ. :)

Член од
30 април 2009
Мислења
107
Поени од реакции
1
Android 2.2.1 на MyTouch 3G T-Mobile сакам да направам root. Некој совет,сакам да видам колку се можностите со рутирањето. :)

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Android 2.2.1 на MyTouch 3G T-Mobile сакам да направам root. Некој совет,сакам да видам колку се можностите со рутирањето. :)
Еве прочитај тука и пази што правиш да не го брикнеш:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=4314039
--- надополнето: Jan 17, 2012 7:28 AM ---
Денес земав HTC Desire HD.

1. Како да го апдејтувам до 2.3 Gingerbread?
2. Како да користам апликации не од Андроид Маркет, него од торенти?
Конектирај го телефонот на програмот што ти доаѓа со телефонот преку USB на PC со интернет, треба автоматски да се појави нотификација за апдејт на 2.3.3, за апликации од торенти прво штиклирај го Unknown sources во Settings па после или преку USB или блутут префрли ги на телефон и инсталирај. :)

Kajgana Shop

На врв Bottom