Сè за опаѓањето на косата - совети и искуства

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
znam be drugar sve do sega sum probal losioni ampuli samponi abe nisto ne uspeva i kako poiese da si ja ostetiv kosava od tie sranja ,zatoa sega pocnav so Cickovo maslo veke 2 meseca pijam Pivski kvasec tableti od niv ima nesto podbruvanje i nekoj mek Sampon ke zemam mek za temelno cistenje na kosa pa ako ima nesto ke pisam ... ti mite_jan sto koristis momentalno
види за да постигнеш некое подобрување мораш нешто секој ден да примаш (така да шамонот тука најмала улога игра) тоа витамините и маслата може ке помогнат ако секој ден се нанесуват
јас ништо не користам моментално
користев миноксидил , па б комплекс пиев и чаеви па шампони и може уште нешто не се секавам некаде околу 4-5 месеца и немаше ефект дури повеке ми опага и се откажав од се
пропецијата му е мајката :) ама немам пробано

Член од
29 декември 2011
Мислења
52
Поени од реакции
26
трансплатација му е мајката ама цената ке ме мавне шок од нејзе ,а за пропеција да ти кажам не ми е сигурни чим има такви симптоми нејка тоа у уста до го ставам премногу е ризичо а млади сме усте

N

Nicky Santoro

Гостин
абе со трансплатација нз како ќе биде
јас имам проблем кајзалистоците сигурно нема да имам на темето затоа што немам никакви знаци а и никој од фамилијава нема таму проб
ако веќе се трансплатира сакам кај залистоците ама по густа нз како се смета ценавА?

Marchelo93

Дипломиран Џаболебар
Член од
10 јули 2011
Мислења
1.931
Поени од реакции
1.998
абе со трансплатација нз како ќе биде
јас имам проблем кајзалистоците сигурно нема да имам на темето затоа што немам никакви знаци а и никој од фамилијава нема таму проб
ако веќе се трансплатира сакам кај залистоците ама по густа нз како се смета ценавА?
Не постои трансплантација на залистоци друже

N

Nicky Santoro

Гостин
отвори на јутуб од овие бергман како се викаа кај анчевски ќе видеше дека може.сеа не значи скрос залистоциве да се направат како нови :)

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
абре може све и на носот може ако сакаш да ти трансплантират

Член од
9 ноември 2009
Мислења
326
Поени од реакции
56
Може да се трансплатира коса и на залистоците, сепак и трансплантацијата си има одреден проблем а тоа е што донорската регија нема доволно влакна за да се покрие целокупниот недостаток на косата во случај кога некој е скроз келјав и сака да му се покрие цела површина со коса.
Се ми се чини најдобро решение се некој софистицирани перики сеуште

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
Може да се трансплатира коса и на залистоците, сепак и трансплантацијата си има одреден проблем а тоа е што донорската регија нема доволно влакна за да се покрие целокупниот недостаток на косата во случај кога некој е скроз келјав и сака да му се покрие цела површина со коса.
Се ми се чини најдобро решение се некој софистицирани перики сеуште
да тоа си во право дека од донорската ареа зимаат фоликули т.е од задниот дел на главата ама сепак повекето што прават трансплантации не се џам глава бидејки ако се џам глава би и излегло мнооооооогу пари
а инаку може да се повтори двапати процедурата не е проблем за донорската ареа

N

Nicky Santoro

Гостин
а како се зема косата? се сече цел дел од задниод дел на главата? потоа се шие и тој дел не се забележжува илиќе си имаш една црта без влакна :)

Член од
24 декември 2007
Мислења
346
Поени од реакции
42
а како се зема косата? се сече цел дел од задниод дел на главата? потоа се шие и тој дел не се забележжува илиќе си имаш една црта без влакна :)
тоа е стариот метод со сечење
има понов метод со екстрактирање т.е ти ги вадат влакната и ти ги ставаат на местото каде што нема коса
тој метод е подобар секако не остава никаква лузна и поскап е мислам

Член од
10 април 2010
Мислења
385
Поени од реакции
121
Здраво на сите.

Не знам колку ќе помогнам или одмогнам но сепак сакав да споделам нешто што го прочитав некаде по Интернет во врска со ова прашање.
Читав дека се ставала маст за изгореници на местата каде што немало коса и тоа помагало бааги.

fearless

in Arsenal we trust!
Член од
5 јануари 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
185
Здраво на сите.

Не знам колку ќе помогнам или одмогнам но сепак сакав да споделам нешто што го прочитав некаде по Интернет во врска со ова прашање.
Читав дека се ставала маст за изгореници на местата каде што немало коса и тоа помагало бааги.
добро е да знаеш од каде си го прочитал тоа, како се вика маста, и какви состојки има... за да може и ние да бараме...

Член од
29 декември 2011
Мислења
52
Поени од реакции
26
Здраво на сите.

Пиша како се вика таа маст дај линк и ние да прочитаме ако помага и ние да ја користиме пиши

Kajgana Shop

На врв Bottom