ЈСП - случки, прашања, дискусии

Член од
8 февруари 2007
Мислења
2.931
Поени од реакции
251
Со сета почит кон постарите и пензионерите,ама оваа вторава категорија е тотално неподнослива.
Па ем се возат повеќето од збес,ем не можеш никогаш да седнеш.Во три месеци,трипати сум само седнат и тоа од пола пат.
Ако си случајно седнат,ти виси над глава и мумла тивко,демек каква култура била таа што не сме станувале на постари,бла бла.

А ние уморни капнати од факултет/работа идеме,по 8-9 саати го тупиш мозокот,ама не им е гајле,пензионери биле.
Остај тоа,па и дрски и безобразни се.Знаат и да вреѓаат,да коментираат.
Не сум така воспитуван,али кога ќе ми пукне филмот,ќе ги отерам у три лепе пизде материне,и нема да ги земам во обзир нивните години.Зошто преку глава ми се.
Абе рака ми окапа држејќи се за тоа шипките никакви горе.Додека некој се вози забава,ја ќе висам ко лампион.
ahahahah лампион!

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Барем заби да мијат бе ако веќе не чуле за дезодоранс, не барам многу!
--- надополнето: 27 декември 2011 во 23:03 ---
И што е ова редуциран возен ред после први што прашал некој? Да не ќе ги намалуваат автобусите или само дека е неработен ден?

Член од
5 ноември 2010
Мислења
4.841
Поени од реакции
3.873
Денеска во 41 еден дедо сака да му отворат на семафори,му вика на шоферов:Мајсторе дај отвори ми бе,овој му вика мртов ладен:да бе,сигурно.
пак стариов:ама нема да можам да се качам на 7,пак шоферов:Е ако де :pos:

Член од
22 март 2009
Мислења
2.356
Поени од реакции
454
Во петокот си читам книга, кога до мене седна една бабештина, почна да гледа во книгата ко весник да е, добро се издржи некако, после почна да ме напиња каде учам, дали ја познавам ќерка е која завршила Економски и сега работела на некое високо место бла бла....и неможев да се воздржам за да не и вратам нешто, кратко и јасно и реков: Читам, не ме замарај! И виде невиде на следна си стана и замина:D.
Само оштро треба со нив, зашто ако почнеш разговор со нив тешко тебе, со чест на исклучоци.

GTFO

Pushing the button
Член од
3 април 2009
Мислења
5.654
Поени од реакции
4.579
Незнам дали го има видено некој автобусон што има реклама на него "Екслузивен дом за стари лица".. Јас го забележав минатиот петок и ми падна многу смешно :pos::pos:

Рекламата беше за Панада

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
СРАМОТА

„ЈАК„ е текстот каде ги споредува со брзи животни-а, посебно насловот.:mad:
не очекувам ама баш ништо добро од таквите „персони„кои немаат НИКАКВА почит кон повозрасните луѓе, И ДА , СОСЕМА нормално е дека старите неможат да бидат така мобилни како и младите- закон на времето - но, да се има бар малку почит кон нив не ќе да е на одмет
A зошто почит? Почит е нешто што треба да го имаш кон постар, автоматски, само по годишна категорија?

Треба почит и кон Фрицл да имаме?

Зошто би имал трошка почит кон пензионер кој ми го загорчува животот во автобус и ме тера да жалам што сум млад?

Член од
28 мај 2008
Мислења
3.966
Поени од реакции
4.073
Зошто би имал трошка почит кон пензионер кој ми го загорчува животот во автобус и ме тера да жалам што сум млад?
Затоа што така било во нивно време, дека постарите се почитувале, а сега никој не ферма, арно ама нека ги донесат тие постари па ќе ги почитуваме

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
A зошто почит? Почит е нешто што треба да го имаш кон постар, автоматски, само по годишна категорија?

Треба почит и кон Фрицл да имаме?

токму така,треба да се има почит.
луѓе сме, секакви не има, меѓутоа се“додека не го запознаеш Фрицл треба да се однесуваш кон него како кон изнемоштен човек.
па и на млад - доколку гледаш дека нешто не му е ок, би требало да му посветиш внимание, па дури и да станеш- отстапиш место ако е потребно
а на старите по дефолт-

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
токму така,треба да се има почит.
луѓе сме, секакви не има, меѓутоа се“додека не го запознаеш Фрицл треба да се однесуваш кон него како кон изнемоштен човек.
па и на млад - доколку гледаш дека нешто не му е ок, би требало да му посветиш внимание, па дури и да станеш- отстапиш место ако е потребно
а на старите по дефолт-
Старец кој не си ја гледа староста и се води по филозофијата „киселината е блага ако е гага“ оди и се влечка по цел ден по автобуси, загорчувајќи го животот на оние кои навистина имаат потреба од автобус и простор, и за таква мизерија плаќаат големи пари... по дифолт не заслужува почит.

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.114
Старец кој не си ја гледа староста и се води по филозофијата „киселината е блага ако е гага“ оди и се влечка по цел ден по автобуси, загорчувајќи го животот на оние кои навистина имаат потреба од автобус и простор, и за таква мизерија плаќаат големи пари... по дифолт не заслужува почит.
доцна е....
некаде на 5-6 годишна возраст беше фазата кога твоите требало да те научат како да ги почитуваш баба ти и дедо ти.
ваквите мислења ко ова твоево се просто предизвик за младите психијатри-на кои тие особено им се радуваат.
едни од тие старци се или ќе бидат твоите родители, зарем и нив ги сметаш дека не заслужуваат почит.?!

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
доцна е....
некаде на 5-6 годишна возраст беше фазата кога твоите требало да те научат како да ги почитуваш баба ти и дедо ти.
ваквите мислења ко ова твоево се просто предизвик за младите психијатри-на кои тие особено им се радуваат.
едни од тие старци се или ќе бидат твоите родители, зарем и нив ги сметаш дека не заслужуваат почит.?!
Да, доцна е, се согласувам. Некаде и некако сум ги избегнал лоботомирачките тренажни и дренажни процеси.

За среќа, од тие старци никој не е мој родител, и не дај боже да имам родители ко тие старци шо се повампируваат во ЈСП - транс(илванија). А доколку моите родители бидат дел од таа вампиријада, не заслужуваат почит, без разлика дали ми се родители или не.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Нели пред Господ сме сите еднакви? Зошто делење на стари и млади и кон старите со поголема почит? :cool:

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Нели пред Господ сме сите еднакви? Зошто делење на стари и млади и кон старите со поголема почит? :cool:
И пред Уставот сме еднакви па они имаат два дена во неделата гратис ајде сега што правиме :)

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
И пред Уставот сме еднакви па они имаат два дена во неделата гратис ајде сега што правиме :)
Ја користам фразава кога комшики ќе дојдат кај баба ми на кафе и ќе почнат да се жалат за тоа што имало гужва по автобусите и не им станувале :) Како ги нервира само, пробајте во автобус така ако ви се раздере некој, без коментар ќе остане :)

Kajgana Shop

На врв Bottom