Tonchie
BATTERY +
- Член од
- 15 јуни 2005
- Мислења
- 13.484
- Поени од реакции
- 7.970
63A (Ajватовци)Малце оф топик, кој автобус поминува кај село Бунарџик?
63A (Ajватовци)Малце оф топик, кој автобус поминува кај село Бунарџик?
ahahahah лампион!Со сета почит кон постарите и пензионерите,ама оваа вторава категорија е тотално неподнослива.
Па ем се возат повеќето од збес,ем не можеш никогаш да седнеш.Во три месеци,трипати сум само седнат и тоа од пола пат.
Ако си случајно седнат,ти виси над глава и мумла тивко,демек каква култура била таа што не сме станувале на постари,бла бла.
А ние уморни капнати од факултет/работа идеме,по 8-9 саати го тупиш мозокот,ама не им е гајле,пензионери биле.
Остај тоа,па и дрски и безобразни се.Знаат и да вреѓаат,да коментираат.
Не сум така воспитуван,али кога ќе ми пукне филмот,ќе ги отерам у три лепе пизде материне,и нема да ги земам во обзир нивните години.Зошто преку глава ми се.
Абе рака ми окапа држејќи се за тоа шипките никакви горе.Додека некој се вози забава,ја ќе висам ко лампион.
A зошто почит? Почит е нешто што треба да го имаш кон постар, автоматски, само по годишна категорија?СРАМОТА
„ЈАК„ е текстот каде ги споредува со брзи животни-а, посебно насловот.
не очекувам ама баш ништо добро од таквите „персони„кои немаат НИКАКВА почит кон повозрасните луѓе, И ДА , СОСЕМА нормално е дека старите неможат да бидат така мобилни како и младите- закон на времето - но, да се има бар малку почит кон нив не ќе да е на одмет
Затоа што така било во нивно време, дека постарите се почитувале, а сега никој не ферма, арно ама нека ги донесат тие постари па ќе ги почитувамеЗошто би имал трошка почит кон пензионер кој ми го загорчува животот во автобус и ме тера да жалам што сум млад?
токму така,треба да се има почит.A зошто почит? Почит е нешто што треба да го имаш кон постар, автоматски, само по годишна категорија?
Треба почит и кон Фрицл да имаме?
Зошто би имал трошка почит кон пензионер кој ми го загорчува животот во автобус и ме тера да жалам што сум млад?
Старец кој не си ја гледа староста и се води по филозофијата „киселината е блага ако е гага“ оди и се влечка по цел ден по автобуси, загорчувајќи го животот на оние кои навистина имаат потреба од автобус и простор, и за таква мизерија плаќаат големи пари... по дифолт не заслужува почит.токму така,треба да се има почит.
луѓе сме, секакви не има, меѓутоа се“додека не го запознаеш Фрицл треба да се однесуваш кон него како кон изнемоштен човек.
па и на млад - доколку гледаш дека нешто не му е ок, би требало да му посветиш внимание, па дури и да станеш- отстапиш место ако е потребно
а на старите по дефолт-
доцна е....Старец кој не си ја гледа староста и се води по филозофијата „киселината е блага ако е гага“ оди и се влечка по цел ден по автобуси, загорчувајќи го животот на оние кои навистина имаат потреба од автобус и простор, и за таква мизерија плаќаат големи пари... по дифолт не заслужува почит.
Да, доцна е, се согласувам. Некаде и некако сум ги избегнал лоботомирачките тренажни и дренажни процеси.доцна е....
некаде на 5-6 годишна возраст беше фазата кога твоите требало да те научат како да ги почитуваш баба ти и дедо ти.
ваквите мислења ко ова твоево се просто предизвик за младите психијатри-на кои тие особено им се радуваат.
едни од тие старци се или ќе бидат твоите родители, зарем и нив ги сметаш дека не заслужуваат почит.?!
И пред Уставот сме еднакви па они имаат два дена во неделата гратис ајде сега што правимеНели пред Господ сме сите еднакви? Зошто делење на стари и млади и кон старите со поголема почит?
Ја користам фразава кога комшики ќе дојдат кај баба ми на кафе и ќе почнат да се жалат за тоа што имало гужва по автобусите и не им станувале Како ги нервира само, пробајте во автобус така ако ви се раздере некој, без коментар ќе останеИ пред Уставот сме еднакви па они имаат два дена во неделата гратис ајде сега што правиме