Направи сам!

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.734
Поени од реакции
904
Кажете ми за алуминиумски бандажи, каква боја се користи, шмиргла едно друго процедура или ако прави некој поефтино зошто не ми се инвестира многу

Еве слика од бандажот, има некои оштетувања гребаници па сакам сите да ги средам ... капачињата на двата се скршени држачите па и за тоа некој направи сам совет е добредојден :)

фала однапред :)

Засукај ракави и полирај :) Полир паста и работи...можеш и со водобрусна да исчистиш подебели гребнатинки и сл.

Ќе ти паднат раце ама се исплаќа :)

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Засукај ракави и полирај :) Полир паста и работи...можеш и со водобрусна да исчистиш подебели гребнатинки и сл.

Ќе ти паднат раце ама се исплаќа :)
Фарбани биле претходно и некаде се лупи бојата :(

сакам сега додека не ми се монтирани да ги средам, ... кажете ми се каква шмиргла се користи? паста и слично? ... секако подобро сам ем поефтино ем меракот е голем :)
и бојата за алуминиум е специјална или?

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.734
Поени од реакции
904
Не ти треба боја за алуминиум
Истружи ја бојата што ја имаш...полирање ќе светнат како нови.
Како?
ТУторијали братче YouTube :D

intro

★ ★ ★★ ★
Член од
6 јануари 2011
Мислења
1.360
Поени од реакции
1.060
нешто што од секогаш ме привлекувало е широките бандаши еве едно видео како стандардниот се трансформира во :drk: иако работава не е баш за направи сам сепак е за поздрав . досега не сум чул дали кајнас некој го работи занаетов :)
уште подобар изглед ќе има доколку срцето на бандашот беше навнатре вовлечено само сето овоа е ризик пред се од заварувачот како го направил варот и како е истиот заштитен

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
нешто што од секогаш ме привлекувало е широките бандаши еве едно видео како стандардниот се трансформира во :drk: иако работава не е баш за направи сам сепак е за поздрав . досега не сум чул дали кајнас некој го работи занаетов :)
уште подобар изглед ќе има доколку срцето на бандашот беше навнатре вовлечено само сето овоа е ризик пред се од заварувачот како го направил варот и како е истиот заштитен
Незнам зашто некој би го работел ова кога челични бандажи има на претек со различни цолажи.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Незнам зашто некој би го работел ова кога челични бандажи има на претек со различни цолажи.
Kако на пр. за Југо или 101 од Лада Специјал :) Исти, ама пошироки.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Еве ме пак :) ... ги исправ бандаживе, ги сликав групно и еден најлош и еден најдобар :) ... значи некој ги фарбал и тоа бојата сега испукала и грдо е, гледав клипови на јутуб, се распрашував некои викаат се фарбаат, некои само се шмиргла и полира ... знае ли некој има пробано добра постапка ?
п.с. тоа во средина кај штрафовите, капачињата со силикон ги лепел и затоа така изгледа не е оштетено

B_O_K_I

RACING maniac
Член од
30 април 2008
Мислења
1.931
Поени од реакции
725
Еве ме пак :) ... ги исправ бандаживе, ги сликав групно и еден најлош и еден најдобар :) ... значи некој ги фарбал и тоа бојата сега испукала и грдо е, гледав клипови на јутуб, се распрашував некои викаат се фарбаат, некои само се шмиргла и полира ... знае ли некој има пробано добра постапка ?
п.с. тоа во средина кај штрафовите, капачињата со силикон ги лепел и затоа така изгледа не е оштетено
Друже џабе ке ти објаснувам и ке пишувам цел реферат. За да не ти се љупи бојата и да ти бидат убаво офарбани бандажите ке си ги однесеш на фарбар и ке ти ги направи екстра. А ти ако фарбаш ке ги усереш уште повеќе ке почнат да се лупат ке се нервираш за џабе . Ако не ти е битен изгледот терај си ги вака не гледам резон да ги фарбаш.
Ова ти е најдобронамерен совет од лично искуство ;)

PS: А ако толку си решил ке ти ја пишам процедурата.

Струмикс

Еден...не го знаеш!
Член од
9 декември 2005
Мислења
13.811
Поени од реакции
3.346
Ептен кратко....
Ако сакаш полирани, ќе ги олупиш до гол алуминиум и со водена шмиргла од 400 до 2000 градација ќе ги стругаш да станат мазни.
После земаш на пр. Пурол паста и ги полираш до сјај. Во меѓувреме, ќе си земеш некоја полир паста пофина од Пурол ( ќе си прашаш во бои и лакови на пр. каква) и ќе полираш до висок сјај.
Да си знаеш дека ако работиш рачно, уште на првиот ќе ти дојде се преку к** бидејќи треба ОЗБИЛНО МНОГУ работа.
За фарбање носи ги на лакер. Сам ќе ги заебеш.
Ако веќе си се решил сам да фарбаш, пак до гол алуминиум, 400-600 израмниш, ставиш шприц кит, па со 1000 измазниш и фарбаш со спреј во 3 раце.
Eве како јас средив челичен летово со тоа што на челичниот како основа ставив миниум.

Torte Mobile

Модератор
Член од
29 ноември 2007
Мислења
7.099
Поени од реакции
1.885
Се распрашував и еден ептен ко за пријатели брм брм за 2500 ден ми рече се комплет да ги среди ... ќе видам ако не нека ми ги средат ќе си платам и така немам многу време а и да купувам шмиргли, паста, подлога, фарба за бандаж итн ... ќе ме кошта 1000-1500 сигурно

фала ви на советите ... баш ќе пишам што сум направил, како излегле на крај ... не ми се брза и така зимово не ги монтирам

Член од
1 октомври 2010
Мислења
368
Поени од реакции
31
deneska probav da instaliram kenwood cd player vo golf 4 so UNI DZEK znaci univerzlen ama posto kenwoodot e izvaden od druga kola i e so posebno mesteni uni dzekovi i zici koga go staviv na golfot ne mi funkcionirase t.e ne davase ni dzvuk ni nisto .......nezanm u kakva sostojba se dzekovite u golfot poso koga go zemav imase edno smrdeno radijo so pisuvase sejf na nego i ne pustase nis ....... SOVET

Член од
11 мај 2010
Мислења
2.952
Поени од реакции
718
deneska probav da instaliram kenwood cd player vo golf 4 so UNI DZEK znaci univerzlen ama posto kenwoodot e izvaden od druga kola i e so posebno mesteni uni dzekovi i zici koga go staviv na golfot ne mi funkcionirase t.e ne davase ni dzvuk ni nisto .......nezanm u kakva sostojba se dzekovite u golfot poso koga go zemav imase edno smrdeno radijo so pisuvase sejf na nego i ne pustase nis ....... SOVET
голфот нема ништо посебно во инсталација. тоа уни џек што го викаш, ако е оној што во него влагаат 2 како плочки со по 2 реда контакти, тоа е стандарден џек за аудио. освен ако некој во тој голф не преправал нешто тогаш си е кастм за него и ке ги бараш следниве жици:
-црвената ти е на константно напојување
-жолтата ти е бус повер што значи на контакт треба да се врзе
-црната ти е нула
-сината ти е за електрична антена и/или појачало сигнал кога да вклучи (ако немаш ништо од ова само изолирај ја)
-и последната (било која боја) е за затемнување на дисплејот кога ке пуштиш светло. ти советувам оваа да не ј аврзуваш со оглед на тоа дека кај нас важи закон за светла и дење...

другиот порт ти се сами излази. гледани од пипакот натака, првиот ти е преден десен, вториот заден десен, па преден лев, па заден лев...

тоа е тоа...

Член од
1 октомври 2010
Мислења
368
Поени од реакции
31
голфот нема ништо посебно во инсталација. тоа уни џек што го викаш, ако е оној што во него влагаат 2 како плочки со по 2 реда контакти, тоа е стандарден џек за аудио. освен ако некој во тој голф не преправал нешто тогаш си е кастм за него и ке ги бараш следниве жици:
-црвената ти е на константно напојување
-жолтата ти е бус повер што значи на контакт треба да се врзе
-црната ти е нула
-сината ти е за електрична антена и/или појачало сигнал кога да вклучи (ако немаш ништо од ова само изолирај ја)
-и последната (било која боја) е за затемнување на дисплејот кога ке пуштиш светло. ти советувам оваа да не ј аврзуваш со оглед на тоа дека кај нас важи закон за светла и дење...

другиот порт ти се сами излази. гледани од пипакот натака, првиот ти е преден десен, вториот заден десен, па преден лев, па заден лев...

тоа е тоа...
vaka crvena i zolta zica od radioto se spoeni ...og golfot crnata zica visi t.e odkacena od dzeot ama namerno poso gleam e izolirana dobro

VENOM

تعيش حياتك بالطريقة التي
Член од
5 октомври 2008
Мислења
1.664
Поени од реакции
535
vaka crvena i zolta zica od radioto se spoeni ...og golfot crnata zica visi t.e odkacena od dzeot ama namerno poso gleam e izolirana dobro
Црвена и жолта се споени да не биде на контакт т.е. да може да работи и без контакт, црната ти е (-)

Kajgana Shop

На врв Bottom