Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
дали во тие филателистки шалтери во централната пошта прават откуп на поштенските марки или дали знаете друго место каде што можам да ги продадам? ги имам многу + дупликати ... однапред фала :salut:
Ме интересира само едно
Купив нови поштенски марки ( Филателија) и од страна има делови кои останале најверојатно при сечењето на марката. Дали да се отстранат или не ?![]()
Ти ја споив новата со веќепостоечката тема за филателија.Ме интересира само едно
Купив нови поштенски марки ( Филателија) и од страна има делови кои останале најверојатно при сечењето на марката. Дали да се отстранат или не ?![]()
Ima vo prodavnicata za filatelija vo Skopje ( barem taka mislam ).Дечки кај има кај нас албуми за марки,имам еден куп марки а немам во што да ги собирам?
Podobro e klaser, otkolku album.Дечки кај има кај нас албуми за марки,имам еден куп марки а немам во што да ги собирам?
А што е класер и каде има продавница за филателија?Ima vo prodavnicata za filatelija vo Skopje ( barem taka mislam ).
--- надополнето: 28 декември 2011 во 21:44 ---
Podobro e klaser, otkolku album.
Vo album ti pisuva koi marki kade da se lepat(ima slika od markata i tamu treba da ja zalepis), a vo klaser sam gi stavas, kade sakas. Mislam deka cenite se od 700 denari pa nagore. Toj od 700 den mislam deka ima 8-9 strani. Kade ima prodavnica za filatelija ti pisuva pogore.А што е класер и каде има продавница за филателија?
I jas pocnav sega da sobiram, pa imam nekoi duplikati, no od najnovite.Имам многу дупликати па ако сака некој да се менуваме нека пиши.
Kako da se izvadi marka od plik ?
Dali imas duplikati za menuvanje ?Го ставаш пликот во топла вода и чекаш десетина минути марката сама да се одлепи.