Марјан Ѓорѓиевски

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
На почеток ми беше интересен можеби затоа што немаше кај нас вакво нешто но сега со секое клипче ми станува подосаден и подосаден.
Тоа со смеењето што го спомна Таруно е жива вистина само незнам што толку смешно гледа народов во тие зборови.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Марјан е тапа, незнам како се смеат луѓево на толку глуп хумор. Многу ми е интересен кога пробува да одглуми нешто, колку само незнае типот. Убаво кажа Таруно погоре, прост народ - прост хумор, музика, серии итн. Жално, но вистинито, јебига.

M

Mario Gómez

Гостин
Углавно точно! Кој се смее на овој чоек? Као на пример другарки мои кои у животот не гледале: асална странска хумористична серија, Др Хаус, standup комедија од вистински уметници као Вуди Ален или Расел Питерс и слушаат строго Лејди Гага, Рихана и слично.

Член од
20 ноември 2010
Мислења
738
Поени од реакции
749
Еноставно не го бива. Мене не ми е интересен. Мислам дека само сељаци може да ги гледаат неговите видеа по 1000 пати и да се смеат на цел глас...

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Единствено видео шо ме имат насмеано од Марјан е ова:
А денојве ме бендисвит следново видео,а другиве негови не ми се свиѓет многу...

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.400
Поени од реакции
85.351
Единствено видео шо ме имат насмеано од Марјан е ова:
А денојве ме бендисвит следново видео,а другиве негови не ми се свиѓет многу...
Баш комши видеото не ми се свиѓа многу на мене.Different people different tastes (ова ваљда го утнав ама нема везе :) )

Член од
13 февруари 2008
Мислења
231
Поени од реакции
160
Оригинален во секој поглед, стварно успеа преку ноќ да се прослави. Има смешни моменти у клиповиве, ама некако последниве веќе му наликуваат на сите претходни.

|Volkswagen|

Тастатурата е посилна од мечот!
Член од
21 јули 2009
Мислења
2.729
Поени од реакции
897
Ок, разбирам до некаде вкусови...ама ептен какате!

Супер е дечкото, барем за разлика од некои овде што коментираат, ја разбирам идеата и концептот на ова што го прави.

Тоа што наликуваат едни на други, тоа е то..се креира приказна, човекот гради свој стил. Истото ќе го речете и за Карлин? (George Carlin) На Карлин сите видеа се исти. Истите фаци, истиот начин на набројување...и што...тапа да не ви е Карлин?...

1 000 000 пати е подобар од Јофе и целата таа тајфа на недоквакани комедијанти...

Кога нештото го бива,...го бива...неможе да се мрче против се што е „меинстрим“.

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Го изгледав „Нова Година“ од љубопитност... и се воздржив да го изгледам до крај... едвај и се чувствував како да ми фали лупа цело време. Ај нема да кењам нели, само ќе речам не е мој тип на хумор воопшто.

Кого го смее нека продолжи да го смее и нека си го гледа. Толку од мене на темава. :)

Член од
12 март 2008
Мислења
1.055
Поени од реакции
758

Супер е дечкото, барем за разлика од некои овде што коментираат, ја разбирам идеата и концептот на ова што го прави.

Тоа што наликуваат едни на други, тоа е то..се креира приказна, човекот гради свој стил. Истото ќе го речете и за Карлин? (George Carlin) На Карлин сите видеа се исти. Истите фаци, истиот начин на набројување...и што...тапа да не ви е Карлин?...

1 000 000 пати е подобар од Јофе и целата таа тајфа на недоквакани комедијанти...

Кога нештото го бива,...го бива...неможе да се мрче против се што е „меинстрим“.
Го бива според тебе, според мене беше интересен на почеток сеа малце затупе со истите ликови, како и со истиот начин на исмејавање на неповолните појави у нашево секојдневие. Како и да е, 19 клипчиња има до сеа, кои се некако наликуваат се повеќе едно на друго. Него, да не го браниш пошо е битолчанец? :) :) ;)

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.620
Поени од реакции
59.444

Кој донесе одлука дека го бива?

Ако ја разбираш идејата и концептот, веројатно разбираш дека тоа што го прави не е стенд-ап комедија. А како такво го рекламира.

Тој е „добар“ затоа што нема други, се е очај. К-15 e единствена светла точка во државава во поглед на хумор. Нема за кој ни да се зборува нити пак да се спореди...

Член од
12 март 2008
Мислења
1.055
Поени од реакции
758
Кој донесе одлука дека го бива?

Ако ја разбираш идејата и концептот, веројатно разбираш дека тоа што го прави не е стенд-ап комедија. А како такво го рекламира.

Тој е „добар“ затоа што нема други, се е очај. К-15 e единствена светла точка во државава во поглед на хумор. Нема за кој ни да се зборува нити пак да се спореди...
Види, за волја на вистината, дечкото беше некакво освежување на македонската сцена, но мислам дека повеќе му се посреќи да погоди во нерв, бидејќи луѓево кај нас се склони кон ругање и оттаму и привремениот успех на дечкото.

Иначе, не знам колку си го приметил, поприлично е нервозно и напнато типче, шо понекад изгледа како да не може да се исконтролира во некои точки.

Како и да е, далеку, далеку, далеку е од оддржлив. Барем со досега прикажаното. Има потенцијал, има и образование, а мислам дека би било супер да го гледаме со нови финти.

Употребувањето на 2,3 на дијалект кажани, не толку раширени и не толку познати локални термини и синоними, нема да направат публиката да плаче од смеа секој пат кога ќе има ново клипче/настап. Изронатата, чичко Милован, тетка оваа, тетка онаа итн. Се тоа е со краток рок на траење.

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Углавно точно! Кој се смее на овој чоек? Као на пример другарки мои кои у животот не гледале: асална странска хумористична серија, Др Хаус, standup комедија од вистински уметници као Вуди Ален или Расел Питерс и слушаат строго Лејди Гага, Рихана и слично.
не не не, најглупо е кога ќе се „зајадам“ со некој/а, и повеќе пати била ваква дебатата: - Не е смешен! - Смешен е! - Не е смешен! И на крај ќе речат...

Па добро де и да не е толку смешен, бар кажува се како што е, се што кажува е точно... :facepalm:

и тогаш демонстративно ја напуштам просторијата...

Член од
6 декември 2011
Мислења
2.027
Поени од реакции
3.357
Па добро де и да не е толку смешен, бар кажува се како што е, се што кажува е точно...
Па и не е нешто посебно смешен. Веќе досаден е со онај леон,лео како го викат, а тоа дека го кажува точно тоа е и поентата на stand up comedy. Секој комичар мора да го ги прикаже фактите, аргументите само на комичен начин во спротивно би бил stand up comedy fantasy и не би изгледал смешно туку глупаво.
Не измислил топла вода не радувај му се

Kajgana Shop

На врв Bottom