Barclays Premier League Season 2011/2012

Кој ќе ја освои оваа година Премиер Лигата ???

• Вкупно гласачи
    223
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
RT “@office_monkey: People being harsh on Phil Dowd. You try refereeing while pregnant with twins #MOTD” :))))))))
--- надополнето: 27 декември 2011 во 02:02 ---
И престанете со тоа дека шпанската лига била најквалитетна. Ако најдобриот клуб во светот е од Шпанија не значи дека цела лига е квалитетна. Секоја недела Барселона си има тренинг и после лигата била јака. Тоа одбраната на Севиља која се бори за 4то место е на рамниште на одбраната на Караорман, а не па на другите екипи. Емир Спахиќ им е главен во одбрана ејјј, до вчера у Монпеље не го сакаа што се вика. И знаете кои играчи повеќе сакаат да играат во Примера отколку во Премиер? Оние ситни лигуши кои се плашат од прав машки дуел и кои сакаат да имаат тренинг секоја недела со две нивоа послаби екипи. Па кога дојде Де Геа на почетокот, не знам која утакмица беше, мене жал ми падна кога го видов како клечеше на коленици после 10 дуели со волови при нафрлувања во шеснаесетник. Сигурно си викал, убаво ми беше во Шпанија ни ме допира никој ни ништо.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
RT “@office_monkey: People being harsh on Phil Dowd. You try refereeing while pregnant with twins #MOTD” :))))))))
И престанете со тоа дека шпанската лига била најквалитетна. Ако најдобриот клуб во светот е од Шпанија не значи дека цела лига е квалитетна. Секоја недела Барселона си има тренинг и после лигата била јака. Тоа одбраната на Севиља која се бори за 4то место е на рамниште на одбраната на Караорман, а не па на другите екипи. Емир Спахиќ им е главен во одбрана ејјј, до вчера у Монпеље не го сакаа што се вика. И знаете кои играчи повеќе сакаат да играат во Примера отколку во Премиер? Оние ситни лигуши кои се плашат од прав машки дуел и кои сакаат да имаат тренинг секоја недела со две нивоа послаби екипи. Па кога дојде Де Геа на почетокот, не знам која утакмица беше, мене жал ми падна кога го видов како клечеше на коленици после 10 дуели со волови при нафрлувања во шеснаесетник. Сигурно си викал, убаво ми беше во Шпанија ни ме допира никој ни ништо.
И не е исто во јануари да играш некаде на 15 степени а некаде на -15 степени :) Со ВБА беше тој натпревар, и Шмајхел имал исти проблеми такви на почетокот.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Јааа богати? барса си имала тренинг во Примера и тоа е доказ дека лигата е послаба?
Барселона се поиграва со убедливо најдобриот тим во премиер лига во последниве децении како со мало дете а ти викаш барса имала тренинг со некоја екипа која одбраната може да и биде како ФК Дрслајца, пошо на севиља и била ко на караорман?

Ако во ПЛ имаше две екипи ко Барса или Реал, односно, хипотетички, ако барса и Реал играа во премиер лига, разликата која тие тимови ке ја правеа пред конкурентите ке беше уште поизразена.

не е проблемот во тоа дека барса и реал биле јаки, а другите просечни па биле ко шкотите. Барса и Реал се претерано јаки екипи, а другите се солидни. Појќе од солидни за Премиер лига.

И пошо го земаш Де Геа ко пример... земи го тоа дека почна да наликува како класа голман кој дојде од ... шпанска лига.

Требаше Силва да дојде за да имаме класа играч во првенството.
требаше Мата да дојде за да имаме... класа играч во првенството...

од кај дојдоа тие играчи?

од некоја екипа, која според тебе, би била ко ФК Турново, така?

мислам, ептен, ептен, ептен безвеза муабети... фаќаш аргумент дека ПЛ е најквалитетна лига по тоа дека имале физички силни момци.
Според твојата логика, Арсенал е најканта тим што постои во западна европа.

П.С. најквалитетна лига е лигата во која играат најквалитетните фудбалери. Ти проценти каде се.
Ако ти треба помош, кажи, ќе ти дадам хинт...
--- надополнето: 27 декември 2011 во 02:11 ---
И не е исто во јануари да играш некаде на 15 степени а некаде на -15 степени :) Со ВБА беше тој натпревар, и Шмајхел имал исти проблеми такви на почетокот.
Ова со температуриве не ми е јасно, појасни ако сакаш...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500

Па ко прво немаат сите стадиони во Англија under soil heating. Манчестер овој период вака 26-30. 2009та играше на гости кај Бирмингем и од што беше очајна ситуацијата на стадионот, имаше снег нареден и по аут линијата и тревата беше смрзната. Керик и Гигс се повредија тогаш, играчи што не се баш склони на повреди. Полесно настануваат повреди на смрзната трева и фудбалерите поретко влегуваат во дуели, што секако дека се одразува на квалитетот на фудбалот :)

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Јааа богати? барса си имала тренинг во Примера и тоа е доказ дека лигата е послаба?
Барселона се поиграва со убедливо најдобриот тим во премиер лига во последниве децении како со мало дете а ти викаш барса имала тренинг со некоја екипа која одбраната може да и биде како ФК Дрслајца, пошо на севиља и била ко на караорман?

Ако во ПЛ имаше две екипи ко Барса или Реал, односно, хипотетички, ако барса и Реал играа во премиер лига, разликата која тие тимови ке ја правеа пред конкурентите ке беше уште поизразена.

не е проблемот во тоа дека барса и реал биле јаки, а другите просечни па биле ко шкотите. Барса и Реал се претерано јаки екипи, а другите се солидни. Појќе од солидни за Премиер лига.

И пошо го земаш Де Геа ко пример... земи го тоа дека почна да наликува како класа голман кој дојде од ... шпанска лига.

Требаше Силва да дојде за да имаме класа играч во првенството.
требаше Мата да дојде за да имаме... класа играч во првенството...

од кај дојдоа тие играчи?

од некоја екипа, која според тебе, би била ко ФК Турново, така?

мислам, ептен, ептен, ептен безвеза муабети... фаќаш аргумент дека ПЛ е најквалитетна лига по тоа дека имале физички силни момци.
Според твојата логика, Арсенал е најканта тим што постои во западна европа.

П.С. најквалитетна лига е лигата во која играат најквалитетните фудбалери. Ти проценти каде се.
Ако ти треба помош, кажи, ќе ти дадам хинт...

Ако веќе планираш да ја јачаш Примера и да ја правиш најдобра лига, не ни помислувај да спомнуваш децении туку задржи си се на оваа година каде што може да се каже колку толку дека Премиер е падната. За изминатите години треба да си луд за да дискутираш на темава.

И не ми збори ни хипотетички ( зошто на друг начин Реал не можеш да го вклучиш во муабетот колку и да сакаш, зошто што направиле Реал кажи ми?? Што го изедоа од Барса на домашен 1-3? ), бидејќи можам хипотетички многу муабети да ти сврзам со копачите од Стоук, со Виган во гости каде претходно се игра рагби утакмица на истиот терен.

Кои се солидни бе алооо, гледаш ли ти фудбал уопште??? Барса и Реал нека се прејаки, Валенсија нека се ок, кои други?? Леванте со просек од 35 години и Осасуна кои се 4то и 5то?? Севиља?? Ја гледаше ли кажи ми Севиља со Реал? Па Динамо Загреб на домашен беа поорганизирани во одбрана од Севиља бре на ДОМАШЕН! Билбао, Малага, Еспањол? КОЈ? Во Англија имаш 6 екипи кои прават дерби мечеви. Ај малку како што сакаш хипотетички, Барса која можеби е најдобра во историјата нека би била прва во Англија, на останатите 7 позиции би биле сите 6 англиски и Реал. Зборам за најдобра лига, а ако за лига рачунаш ти 2 екипи тогаш е друга работа.

Со ова третово сам се укопа. Од каде дојде бре Кристиано Роналдо ако е затоа? Од каде дојде Фабрегас?

Не физички силни момци, кога веќе не разбираш, туку лига каде што се допушта да се игра фудбал, а не со свирчето секоја минута каде некој шпанец, португалец или аргентинец пробува да изглуми. Знаеш каде има најголем процент на фаули? Во Примера. Премиер е на трето место. Треба да си луд или никогаш да немаш изгледано утакмица за да кажеш дека не оделе толку остро, туку причината е што не се свири. Гледај само каде имало најмногу скршени нозе, па тогаш ќе ти стане јасно дали лигушите ќе можат така да се шетаат со топката во Премиер. Види му ја статистиката на Кристиано во Англија додека играше, а види му ја во Шпанија каква му е, па ќе ти стане јасно дали противниците биле солидни екипи или само екипи за одржување на форма.

Гледај колку вложиле првите 6 клубови во Англија, а гледај во Шпанија. Гледај и како ги делат парите во Англија, а како во Шпанија па ќе ти стане јасно дали шпанската лига се состои од 2 екипи или од 20 екипи.

Еден мал пад на лигата и одма мрчатори се појавија.

Поздрав:

http://bestplayerintheworld.com/2011/12/cristiano-ronaldo-admits-that-premier-league-is-more-competitive-than-la-liga/

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Ако веќе планираш да ја јачаш Примера и да ја правиш најдобра лига, не ни помислувај да спомнуваш децении туку задржи си се на оваа година каде што може да се каже колку толку дека Премиер е падната. За изминатите години треба да си луд за да дискутираш на темава.
Прво, никаде во моите форумски мемоари не сум спомнал дека Примера е одсекогаш најквалитетна лига. Правам уабет за последните 2, максимум 3 сезони.

И не ми збори ни хипотетички ( зошто на друг начин Реал не можеш да го вклучиш во муабетот колку и да сакаш, зошто што направиле Реал кажи ми?? Што го изедоа од Барса на домашен 1-3? ), бидејќи можам хипотетички многу муабети да ти сврзам со копачите од Стоук, со Виган во гости каде претходно се игра рагби утакмица на истиот терен.
Кои се солидни бе алооо, гледаш ли ти фудбал уопште??? Барса и Реал нека се прејаки, Валенсија нека се ок, кои други?? Леванте со просек од 35 години и Осасуна кои се 4то и 5то?? Севиља?? Ја гледаше ли кажи ми Севиља со Реал? Па Динамо Загреб на домашен беа поорганизирани во одбрана од Севиља бре на ДОМАШЕН! Билбао, Малага, Еспањол? КОЈ?
Не знам шо си запнал за Севиља толку. Ако те разочарале на споменатата утакмица, Ок. И мене ме разочараа... меѓутоа, ако земаш само поединечни утакмици, ќе ја земам онаа од ОТ каде што го попушивте од манчестер Јунајтед.
Која е таа силна лига каде што претендентот за титула крка осум комада?
П.С. Динамо Загреб беше подобар од вас. За класа.

Со ова третово сам се укопа. Од каде дојде бре Кристиано Роналдо ако е затоа? Од каде дојде Фабрегас?
Да си ми жив и здрав. И Фабрегас што го додаде. И после чуди се што ослабела лигата, а Шпанската НЕ БИЛА силна лига.
јас не се укопав, туку со твојот пример се покажа зошто едната ослабела, а другата се зајакнала за последниве две години. За понатаму, ќе видиме.

Не физички силни момци, кога веќе не разбираш, туку лига каде што се допушта да се игра фудбал, а не со свирчето секоја минута каде некој шпанец, португалец или аргентинец проба да изглуми. Знаеш каде има најголем процент на фаули? Во Примера. Премиер е на трето место. Треба да си луд или никогаш да немаш изгледано утакмица за да кажеш дека не оделе толко остро, туку причината е што не се свири. Гледај само каде имало најмногу скршени нозе, па тогаш ќе ти стане јасно дали лигушите ќе можат така да се шетаат со топката во Премиер. Види му ја статистиката на Кристиано во Англија додека играше, а види му ја во Шпанија каква му е, па ќе ти стане јасно дали противниците биле солидни екипи или само екипи за одржување на форма.
Допуштањето на груба игра и твојот исказ од погоре имаат разлика. кристијано беше и сеуште е јак фудбалер. И таму и во ПЛ. ваму може има подобар учинок, пошо игра во појак клуб и таму прави one man show. Ако земаш така, шо не го земеш учинокот на Торес во атлетико и во Ливерпул?

Гледај колку вложиле првите 6 клубови во Англија, а гледај во Шпанија. Гледај и како ги делат парите во Англија, а како во Шпанија па ќе ти стане јасно дали шпанската лига се состои од 2 екипи или од 20 екипи.

Еден мал пад на лигата и одма мрчатори се појавија.
Ова со парите е сосема нерелевантно. Барем вие навивачите на Арсенал пробувавте да не убедите дека немало врска трошењето и се околу парите, ами требало да се има економист ко Арсенко.
Ако за тебе мрчатор е човек кој е објективен и прифаќа дека ЕПЛ е помалку квалитетна од Шпанската во последниве три сезони, тогаш ок.
Поздрави натака.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Прво, никаде во моите форумски мемоари не сум спомнал дека Примера е одсекогаш најквалитетна лига. Правам уабет за последните 2, максимум 3 сезони.

Не знам шо си запнал за Севиља толку. Ако те разочарале на споменатата утакмица, Ок. И мене ме разочараа... меѓутоа, ако земаш само поединечни утакмици, ќе ја земам онаа од ОТ каде што го попушивте од манчестер Јунајтед.
Која е таа силна лига каде што претендентот за титула крка осум комада?
П.С. Динамо Загреб беше подобар од вас. За класа.

Да си ми жив и здрав. И Фабрегас што го додаде. И после чуди се што ослабела лигата, а Шпанската НЕ БИЛА силна лига.
јас не се укопав, туку со твојот пример се покажа зошто едната ослабела, а другата се зајакнала за последниве две години. За понатаму, ќе видиме.

Допуштањето на груба игра и твојот исказ од погоре имаат разлика. кристијано беше и сеуште е јак фудбалер. И таму и во ПЛ. ваму може има подобар учинок, пошо игра во појак клуб и таму прави one man show. Ако земаш така, шо не го земеш учинокот на Торес во атлетико и во Ливерпул?

Ова со парите е сосема нерелевантно. Барем вие навивачите на Арсенал пробувавте да не убедите дека немало врска трошењето и се околу парите, ами требало да се има економист ко Арсенко.
Ако за тебе мрчатор е човек кој е објективен и прифаќа дека ЕПЛ е помалку квалитетна од Шпанската во последниве три сезони, тогаш ок.
Поздрави натака.
Не, дека ти почна да мешаш децении, а муабетов може да се води за сезонава, максимум и минатата.
Иначе за Севиља запнав колку да не бидам смешен па да запнам за Леванте и Осасуна кои се пред Севиља на табела. Мислам, нема логика Леванте и Осасуна да ги споредувам со Ливерпул кои прават рекордни трансфери, со Арсенал и со Челзи така? Бтв ти можеш комотно да го земеш натпреварот на ОТ меѓу Манчестер и Арсенал за да ти биде од корист во муабетов, ама тоа ќе значи дека не си го гледал туку си видел само резултат. Ако си го гледал, ќе знаеш со кој тим се влезе против нив и дека нема логика да се спомне.

Лигата ослабела, неколку пати напишав ама изгледа не си прочитал, а си прочитал дека шпанската била слаба иако не го напишав тоа, само кажувам дека двајца играчи кои си заминале не го качиле коефициентот толку колку што е, па толку да ослабела за одма да падне од прво место. Со Силва и Мата не ослабела шпанската лига? Збориме за лига другар, не за Барселона.

Мојот исказ беше на место, "лигуши кои се плашат од дуел, па мораат при секој допир и губење на рамнотежа да бидат наградени со фаул". Не знам што не е јасно.
Значи сигурно Кристиано не игра во појак клуб отколку тој што го имаа Манчестер со него, Тевез и Руни! Кристиано игра против многу послаби противници и затоа прави one man show како што викаш. Плус, не ги споредувај Манчестер и Реал со Атлетико и Ливерпул. Кристиано не отишол од послаб во појак клуб, додека Атлетико беше нула за Ливерпул. Или спореди ако сакаш, освен првата сезона на Торес во Ливерпул, ниту една друга не е е подобра од тие во Атлетико кога што се вика не ни бил нешто созреан. До противниците е. ;)

Парите се голем фактор. Арсенал е исклучок поради Венгер, но што мислиш, би можела Валенсија да купи некој клучен играч од Челзи, Сити, Арсенал, Ливерпул? Леванте би можел? Во обратен случај, не само хипотетички, туку тоа веќе и се случило. Шпанија ја има најквалитетната двојка, ама ние правиме муабет за 20 екипи така да малку разграничи ги поимите. Сакаш да кажеш дека Меси, Кристиано и Чави бидејќи играат во Примера и лигата е најдобра? Имаш 20 екипи по 18 играчи, спореди ги и нив и тогаш види која била најдобра лига.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Да скратиме на муабет, самиот признаваш дека барем оваа година, шпанското првенство е послабо од англиското.
тие „слаби“ тимови кои ги напоменуваш ги зајакнуваат тимовите ко челзи, без да осетат некоја поголема промена во статусот во лигата. Да, за валенсија зборам.
Дали е тоа нерелевантно? Можеби е. Може да се направи пример дека многу тимови од послаби лиги даваат играчи за тимови од појаките лиги.
Не постои некој солиден и силен аргумент кој ќе ја стопира конверзацијата.
Ниту физичката игра, ниту одбраната на Севиља, ниту Осасуна и сл.
Меѓутоа, како што почна и мојов пост... знаеш дека ПЛ е понеквалитетна од Шпанската.
Тоа паѓа од око - дека Реал и Барса биле ко Селтик и Ренџерс во Шкотска. Меѓутоа, тоа што Сити и Јунајтед се единствените сериозни тимови во Енглеска, не ја прави ситуацијата подобра. Ниту пак, што имаме тимови ко Болтон, Виган, Блекбурн ко шо знаеш да напоменеш за Осасуна.
Во шпанското првенство играат најквалитетните играчи. дали биле лигуши или студенти на електро, тоа јас не знам.
Знам дека има многу повеќе квалитет во екипиТЕ во Шпанија него во Енглеските.
Ако ти не гледаш стандард шпанско првенство, тогаш ок. Јас ги сметам Севиља и Ат. Мадрид, па и Малага како доста солидни екипи.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Да скратиме на муабет, самиот признаваш дека барем оваа година, шпанското првенство е послабо од англиското.
тие „слаби“ тимови кои ги напоменуваш ги зајакнуваат тимовите ко челзи, без да осетат некоја поголема промена во статусот во лигата. Да, за валенсија зборам.
Дали е тоа нерелевантно? Можеби е. Може да се направи пример дека многу тимови од послаби лиги даваат играчи за тимови од појаките лиги.
Не постои некој солиден и силен аргумент кој ќе ја стопира конверзацијата.
Ниту физичката игра, ниту одбраната на Севиља, ниту Осасуна и сл.
Меѓутоа, како што почна и мојов пост... знаеш дека ПЛ е понеквалитетна од Шпанската.
Тоа паѓа од око - дека Реал и Барса биле ко Селтик и Ренџерс во Шкотска. Меѓутоа, тоа што Сити и Јунајтед се единствените сериозни тимови во Енглеска, не ја прави ситуацијата подобра. Ниту пак, што имаме тимови ко Болтон, Виган, Блекбурн ко шо знаеш да напоменеш за Осасуна.
Во шпанското првенство играат најквалитетните играчи. дали биле лигуши или студенти на електро, тоа јас не знам.
Знам дека има многу повеќе квалитет во екипиТЕ во Шпанија него во Енглеските.
Ако ти не гледаш стандард шпанско првенство, тогаш ок. Јас ги сметам Севиља и Ат. Мадрид, па и Малага како доста солидни екипи.
Малку утна на почеток, ама и во старт ти е утнато со тоа "признаваш...". Повторно читаш нешто што не е напишано, не биди како жените, аман! Јас кажувам дека Шпанија има најквалитетна двојка, а не лига и колку и да не се согласуваш со ова, океј поштувам туѓо мислење, ама не ми го мењај моето со тоа што погрешно читаш.
Тоа што Валенсија не трпи промени и си седи сигурно на трето место иако ги даде клучните двајца играчи во Англија ти кажува на кое ниво се останатите 17 екипи во Шпанија. Арсенал го даде клучниот играч и одма се виде разлика. А на кое ниво е Валенсија, ти кажува фактот дека Челзи кој мака мачи во Англија за 4то место го собра Мата со таа леснотија исто како да бил играч на Вила и во клучната меѓусебна утакмица ги исплеска со 3:0.
А нели ти боде очи тоа што Осасуна која била на нивото на Болтон, Блекбурн и Виган лежи на 5то место, додека овие се 18то, 19то и 20то?
Малага со избркани играчи од Баерн, Арсенал, Лион и Хамбургер ти се репер за солидна екипа. Севиља со Ракитич, Спахиќ и Негредо како клучни играчи ти се репер за солидна екипа? Спахиќ, Демикелис = Тери, Вермален, Агер? Ракитич = Лампард, Џерард, Вилшер? Негредо = Суарез, Дрогба/Торес, Ван Перси?
Гледаш дека Сити, Јунајтед и Тотенхем не ни ги чепкам.
И кој е тој поголем квалитет во екипиТЕ во Шпанија освен Кристиано, Меси и Чави? Одбрана некоја боље? Напад боље? Фатени голмани има во Премиер? Не те сфаќам.

Барселона е најквалитетна можеби и во историјата. Реал е квалитетен. Друго се е тиња.
Ајде поздрав, касно е.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Картер Хејвуд, не те цитирам кога ти “измислувам“ зборови. Констатирам. Значи - ставам сознанија со мои заклучоци на твоите изнесени факти.
нема да ти ги уважам таквите споредби оти не се релевантни. Ниту споредбите Агер - Демикелис, ниту пак „плескањето на Челзи на валенсија со 3:0“
Зошто? Не се релевантни. За да не употребам потежок збор.
Ако почнуваме вака... ајде пак да речиме како тоа Виљареал кој е (оваа сезона) забатален тим го потеше Сити кој е најдобриот клуб во британија? Не се таквите споредби арни, оти ако беа, ќе испадне дека Швајцарска лига е поквалитетна од Англиска, и дека Руската е поквалитетна од ... англиската пак. За Тотенхем кој не го чепкаш, да не прајме муабет дека е „лош“ во Европа оваа година. Знам, знам... не му се игра.
Ама безразлика, ирелевантно е... можда и на валенсија не и се играше во втората партија...

Скапаните екипи од шпанја кои ти ги сметаш како такви можеби се во горниот дел од табелата. Можеби тоа е факт дека шпанската е тиња, но можеби тоа е дело на океј формата и квалитетот на екипите. Не значи дека ако иемто на екипата не е во тие топ брендови и порано не била врвна и што ти знам јас, нема да биде и оваа година.
Едноставно, многу си критичен кон екипите од Шпанија, за разлика од енглеските.
тоа што Тотенхем е во врвот на англија не значи дека е квалитетна екипа.
како што англиските кои се при врвот не се.
Јас не го сметам Арсенал за фактор. Ју ду?

И знаеш... океј е. Мисли си дека ПЛ е најквалитетно првенство.
јас не мислам така, и џабе трошиме калории и бајти.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.228
Поени од реакции
14.566
Какви други тимови бе. шпанска лига освен Барса Реал и до негде Валенсија нема ништо друго квалитетно. Све друго пиши пропало. Да се спојат лигите во први 10 само 3 шпански би биле. У секој случај неможе да се рамнат Осасуна и Леванте со Арсенал, Челзи, Тотенхем и Ливерпул и кој иде контра тоа го праи само од некој инат.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.844
Поени од реакции
11.502
Оооо Добро Утро радни народе

Каква е Шпанската лига?
Чоек, трескаш глупости, па уште формираш некои фудбалско-географски заклучоци без основни познавања и после викаш „ајде ќе се фаќаме за ситници“?
Не си створен ни за ремет...
Шпанската лига? Лига на 2 тима + систем на остали 18 нискоразредни екипички, кои не играат во зимски услови. Ништо лошо, само за мене тоа е лигавење.
И до мерење на ку&ови ли дојдовме ? Не е фрка ќе си ги мериме, проблем ли е..
Ако ти е ова трескање глупости, тогаш малце размисли, ти си ти, јас сум јас, и пак ми се фаќаш ко слеп за стап. Да не се познаваме случајно, па ме ребраш сега? :icon_mrgr: без иронија)
А околу реметот, во право си, не сум створен јас за ремет, вие сте :icon_lol:

Хаха челси треба да се срами од таквите навивачки како тебе, предавнички :icon_mrgr:
--- надополнето: 27 декември 2011 во 12:16 ---
Некој тука ми борчи пиво, за мојот тип. Кој ли беше тоа !? Mans !? :)))))))))) Исклучиво Carlsberg
Добиваш! Заслужено. И не е ливерпулско, данско е :icon_lol:
Пиши кога сакаш, одиме пиеме и ќе пишеме по едно ливче.

Член од
2 март 2007
Мислења
4.576
Поени од реакции
3.773
Картер Хејвуд, не те цитирам кога ти “измислувам“ зборови. Констатирам. Значи - ставам сознанија со мои заклучоци на твоите изнесени факти.
нема да ти ги уважам таквите споредби оти не се релевантни. Ниту споредбите Агер - Демикелис, ниту пак „плескањето на Челзи на валенсија со 3:0“
Зошто? Не се релевантни. За да не употребам потежок збор.
Ако почнуваме вака... ајде пак да речиме како тоа Виљареал кој е (оваа сезона) забатален тим го потеше Сити кој е најдобриот клуб во британија? Не се таквите споредби арни, оти ако беа, ќе испадне дека Швајцарска лига е поквалитетна од Англиска, и дека Руската е поквалитетна од ... англиската пак. За Тотенхем кој не го чепкаш, да не прајме муабет дека е „лош“ во Европа оваа година. Знам, знам... не му се игра.
Ама безразлика, ирелевантно е... можда и на валенсија не и се играше во втората партија...

Скапаните екипи од шпанја кои ти ги сметаш како такви можеби се во горниот дел од табелата. Можеби тоа е факт дека шпанската е тиња, но можеби тоа е дело на океј формата и квалитетот на екипите. Не значи дека ако иемто на екипата не е во тие топ брендови и порано не била врвна и што ти знам јас, нема да биде и оваа година.
Едноставно, многу си критичен кон екипите од Шпанија, за разлика од енглеските.
тоа што Тотенхем е во врвот на англија не значи дека е квалитетна екипа.
како што англиските кои се при врвот не се.
Јас не го сметам Арсенал за фактор. Ју ду?

И знаеш... океј е. Мисли си дека ПЛ е најквалитетно првенство.
јас не мислам така, и џабе трошиме калории и бајти.
Ај океј, упорно мавај со глава во ѕид, ставај еден куп можеби за смешни и impossible ситуации, сметај ги фактите за нерелевантни, ама битно ќе го тераш своето мислење. А се' би се решило со гледање на утакмици од Примера. А утре кога некој ќе ти рече дека Балестерос е подобар од Агер, ти само кимни со главата затоа што Леванте ќе заврши на повисоко место во поквалитетната шпанска лига од Ливерпул. Ако вие тука Агер го правите подобар од Видиќ, ама сепак нели, треба да се менува мислење во зависност од ситуација како што ви одговара. ;)
И баш ме интересира, бидејќи Тотенхем и Арсенал (најверојатно и Челзи) не ги рачунаш за квалитетни екипи, аналогно на тоа ни Ливерпул не е квалитетна екипа. Така?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom