МРТВ - Македонска радио телевизија

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Уште да ги откупи правата за англиското, германското фудбалско првенство, Едеса (Шпанија) кошаркарската лига, НБА преноси, Евролига и АБА или јадранска лига, тогаш ке биде дека стварно ја обнолила програмата.

Па само англиското да го купат им се качува рејтингот, а каму ли другите.

Се надевам во ХД ќе пуштат програма и ќе откупат англиско или нба.А и некое добро филмче не би било лошо.

Па само англиското да го купат им се качува рејтингот, а каму ли другите.
Се надевам во ХД ќе пуштат програма и ќе откупат англиско или нба.А и некое добро филмче не би било лошо.
Дечки, нема шанси да го откупат англиското првенство...нема шанси ниту една тв во Македонија да ги откупи правата бидејќи правата за емитување на англиското фудбалско првенство за Македонија во следните неколку години ги има СпортКлуб.

ќе има сигурно HD за европското и олимпијадата :D

Уште да ги откупи правата за англиското, германското фудбалско првенство, Едеса (Шпанија) кошаркарската лига, НБА преноси, Евролига и АБА или јадранска лига, тогаш ке биде дека стварно ја обнолила програмата.
И да отвори нов канал шо ќе се вика МТВспорт, пошо не се сите ко мене и тебе попалени по спорт.

Jimmy,
Нема врска дека не може да ги откупи правата спорт клуб има права ама прашање е дали има право и за Македонија. Од наредната сезона спорт клуб ке го пренесува и шпанското првенство ама за Македонија сигурно ке биде скремблуван сигналот бидејки правата за ова првенство ги има Алфа тв и Алсат. Тоа е ствар на договор тие да сакаат сега со поголем буџет од претплатата и покривање на долговите од буџетот на Р М и правото да емитуваат реклами со добра реорганизација може како национална тв да откупи буквално се. Ама за жал тој филм ние нема да го гледаме.

Правата за шпанско првенство на Алфа завршуваат со оваа сезона тие беа откупени за три сезони, па така мислам дека ова е последната, што се однесува до тоа дали треба да откупува МТВ англиско првенство и НБА, воопшто не сметам дека треба, затоа што има специјализирани канали за спорт. МТВ како јавен национален сервис треба да врши преноси од македонски првенства и секако репрезентациите на Македонија.

Добро, тоа во ред е, ама мене друго ми беше муабетот. МТВ можеби 16:9 може да дава, ама некои тоа гледам мислат HD е. ;)
знам шое то бе :D ама незнам лани мтв за светското како одеше преку макс тв 16:9 или HD?

знам шое то бе :D ама незнам лани мтв за светското како одеше преку макс тв 16:9 или HD?

Е незнам ни јас тоа, тие шо имале МаксТВ нека кажат, ама некој шо се разбира. :)
Иако логички ако се размисли, кај може ТВ куќа шо уште нема ни дигитализација завршено да прикажува HD?

Е незнам ни јас тоа, тие шо имале МаксТВ нека кажат, ама некој шо се разбира. :)
Иако логички ако се размисли, кај може ТВ куќа шо уште нема ни дигитализација завршено да прикажува HD?
читав порано една статија демек мтв понапред била..дигитализацијата ја пропуштила и зато директно ќе преминела во HD

читав порано една статија демек мтв понапред била..дигитализацијата ја пропуштила и зато директно ќе преминела во HD

Чим и HD веќе го пропушти ја сепак мислам дека директ на 3D ќе се оди. Купувајте телевизори и наочари посовреме, може некоа ден да изненади МТВ како гром од ведро небо со 3D.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom