Windfucker
Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
- Член од
- 30 април 2010
- Мислења
- 8.459
- Поени од реакции
- 15.326
Гигс е Велшанец, плус си ја дупеше снаата.Зошто не ме сватиш убаво како човек. Епа ајде демантирај ме.
Велиш имало многу многу играчи кои биле многу подобри од Гигс а имале помалку титули. Сега никако нема смисла Гигс да го споредувам со некои играчи, но ние ги споредуваме Гигс и Џерард. Што ги двои нив двајцата?
![Зелен :D :D](/styles/default/xenforo/smilies/biggrin.png)
Мислам дека се работи за играчи кои играат на малку поинакви позиции, да споредуваш Сколс и Џерард тогаш можеби држи место. Гигс е типично крило, додека Џерард е ол раунд играч кој играше и бек по потреба и тоа сосема успешно на неколку утакмици.
И двајцата се живи легенди на сопствените клубови на кој му се лојални од младинците па до сега и на Премиер лигата општо, Гигс во секој случај е многу поуспешен на клубски план за разлика од Џерард кој освен титулата во ЛШ нема ништо освоено како играч.
Мене ми е лично Џерард подраг не би рекол подобар како фудбалер од причина што може да игра на повеќе позиции и има поголеми лидерски способности од Гигс кој морам да признам исто така е инспиративен посебно претходнава сезона кога дупло помладите играчи од ПЛ му ја голтаа прашината од спринтовите.
Џерард има уште многу што да каже во фудбалот за разлика од Гигс кој најверојатно ја игра својата последната или претпоследната сезона, па навистина е неблагородна споредба.