Barclays Premier League Season 2011/2012

Кој ќе ја освои оваа година Премиер Лигата ???

• Вкупно гласачи
    223
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
S

Stivie G

Гостин
Една ко ниедна. Ако ја освои и таа. Зборувам за рушење рекорди. За пишување историја. Не за една титула. Џерард ќе остане запомнет само од навивачите на Ливерпул, како најдобар играч од оваа генерација. Генерално на фановите ќе им биде непознат.
Ако почнам да коментирам, пак ке се вратам на почетокот. Пишав пред неколку страни за што сметам дека Џерард е подобар тој е мој став и точка. Знам дека сакаш да ми укажеш за пишувањето историја, но во тој поглед го потценуваш Џерард многу.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.230
Поени од реакции
14.571
Абе каков факт. Баш го гледам вашиот Вилшир кој е злато од играч и него го следува истото со Џерард, години без трофеи. Ќе ве видам тогаш навивачите на Арсенал за тоа како ќе зборувате дека Вилшир е најјак но нема среќа да освои трофеи.

Ако некој од Арсенал или Ливерпул е поблиску до освојување титула во ПЛ тоа сигурно не е Ливерпул. Точно е дека имаме лош период ама вас тој лош периодникако да ви заврши а кај нас оваа генерација ќе го направи тоа наредните години и убеден сум дека Вилшир на пример нема да остане без трофеј во ПЛ ;)

S

Stivie G

Гостин
За Вилшер ќе видиме.Дечкото е тек 19 години,а ние сепак сме освојувале и ќе освојуваме трофеи во Премиер Лигата.Ова е лошиот период за Арсенал кој ќе трае уште две до три години максимум. ;)
Епа и Џерард почна со 19 години, па ете му се погоди таа несреќа да не може да освои Премиер лига па да видиме што ке кажете вие за Вилшир ако и него го снајде истата судбина.И Ливерпул претходно освојувал трофеи, но во времето на Џерард не освоил титула во Премиер Лигата.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Тоа е поентата, нема подобар. Двајцата индивидуално се генијалци, со таа разлика што после 30-тина години Гигс ќе се памти поради титулите и рекордите што ги рушил, ќе остане запишан, иако најголем дел од навивачите тогаш не го гледале како игра фудбал, а Џерард ќе биде заборавен, сем од навивачите на Ливерпул и некои страсни фудбалски фанови, нормално. Гигс е веќе историја за Премиер Лигата, Џерард не е тоа.
Не сакам да го оспорам квалитетот на Гигс...напротив....ама ова што го пиша кажува многу работи за тебе (читај: негативни. Зошто? - Затоа што како прво ти го оспоруваш Џерард, како второ, сам се деградираш и кажуваш дека не си фанатик и дека ќе го заборавиш, едноставно....не си компетентен да збориш општо за фудбал....)......освен, ако не водиш инает...!!! Тоа е веќе друго...
--- надополнето: 24 декември 2011 во 17:02 ---

Ако некој од Арсенал или Ливерпул е поблиску до освојување титула во ПЛ тоа сигурно не е Ливерпул. Точно е дека имаме лош период ама вас тој лош периодникако да ви заврши а кај нас оваа генерација ќе го направи тоа наредните години и убеден сум дека Вилшир на пример нема да остане без трофеј во ПЛ ;)
We have a fortune teller here.....те молам кажи ми, ќе го зимам Озил од Реал...или да не се надевам...да знам дали да уплатам во кладилница...!!!

Ептен сте за нигде значи....кога почна сезоната кога викавте дека сте светлосни години до било каков трофеј, не сезонава, него општо...години и години ќе ви треба...(пишав јас огромен пост, врати се наназад....ќе видиш, дека не мора ништо да значи...дека е само старт....кога го ругавте Венгер) после 3 месеци, сте поблиску од Ливерпул....па од кај знаеш, може баш истото си го викале и фановите на Ливерпул во 90тите...дека некој вакум период е....али пак ќе се врати...па од тогаш секоја е наша година (како што не заебавате).......

Член од
24 март 2010
Мислења
15.323
Поени од реакции
26.261
Не сакам да го оспорам квалитетот на Гигс...напротив....ама ова што го пиша кажува многу работи за тебе (читај: негативни. Зошто? - Затоа што како прво ти го оспоруваш Џерард, како второ, сам се деградираш и кажуваш дека не си фанатик и дека ќе го заборавиш, едноставно....не си компетентен да збориш општо за фудбал....)......освен, ако не водиш инает...!!! Тоа е веќе друго...
Нема јас да го заборавам. И не го оспорувам Џерард. Напротив. Еве што напишав погоре.
Двајцата индивидуално се генијалци
што после 30-тина години
Тоа е тоа. После извесен период Ливерпул ќе си има нов херој на генерацијата, додека Гигс влезе во редот на легендите од типот на Чарлтон, Бест, Раш...

S

Stivie G

Гостин

Да бе, поблиску сте вие до трофеј. точно е дека ние имаме лош период кои трае 20 години без титула во ПЛ но и вие не сте многу подобри веке 8-9 години е така. Која е таа ваша генереција која ке ја освои титулата? Вие мислите дека имате најдобар млад тим исто ко што и ние мислиме за Ливерпул. И јас сум убеден дека Џерард нема да остане без Титула во ПЛ.

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Нема јас да го заборавам. И не го оспорувам Џерард. Напротив. Еве што напишав погоре.

Тоа е тоа. После извесен период Ливерпул ќе си има нов херој на генерацијата, додека Гигс влезе во редот на легендите од типот на Чарлтон, Бест, Раш...
Убаво си кажа, Чарлтон, Бест и Раш...дали сите ги знаат тие имиња што денес пратат фудбал....или само фанатици..!!

Плус:
Гигс е Велшанец, Џерард е Скаузер (Англичанец) аналогно на тоа....Џерард секогаш ќе биде пред Гигс за сите фанови во Англија (освен оние на Јунајтед)

Џерард е избран официјално за втор најдобар играч на ЛФЦ..(пред Раш) Ако го памтат него.....Гигс е далеку од тоа во Ман Ју (поправи ме за ова ако грешам)

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Такво ми изгледа твоето другарче... он прв почна со тоа дека Арсенал немало да освои титула ;)
А ти падна на негово ниво и го "заеба"...уствари се бламираш со глупи работи....времето ќе покаже пријател, што и како....затоа и таков муабет се сврте вчера.....од досадни компарации...глеј до кај отиде, до вицови и забави... :) :) Наместо ти да паѓаш на ниво на соговорникот, пробај него да го кренеш на твое (ако мислиш дека тој е подоле од тебе) :)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Што убаво беше до сабајле додека траеше забавата :)

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.230
Поени од реакции
14.571
А ти падна на негово ниво и го "заеба"...уствари се бламираш со глупи работи....времето ќе покаже пријател, што и како....затоа и таков муабет се сврте вчера.....од досадни компарации...глеј до кај отиде, до вицови и забави... :) :) Наместо ти да паѓаш на ниво на соговорникот, пробај него да го кренеш на твое (ако мислиш дека тој е подоле од тебе) :)
Неможам јебига мора да провоцирам таков сум :pos:
иако претпоставувам дека нема поише од 16 години ама ај мора некако саботниот ден интересен да си го праам измеѓу филмовите :D

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Што убаво беше до сабајле додека траеше забавата :)
Нели..хаахха.....а јас бев убеден, дека темата ќе биде исчистена.....и ќе бидеме искарани за непрописно користење на истата.... :) :)
--- надополнето: 24 декември 2011 во 17:47 ---
А ти си Англичанец и не си фан на Јунајтед....па ми го кажуваш ова, или..?
--- надополнето: 24 декември 2011 во 17:48 ---
Неможам јебига мора да провоцирам таков сум :pos:
иако претпоставувам дека нема поише од 16 години ама ај мора некако саботниот ден интересен да си го праам измеѓу филмовите :D
Не се ни толку битни годините, колку што е објективноста.....и знаењето.....е сеа, кој колку го има, тоа е друго.. :) :)

Иначе, ако, прај си да ти биде интересно.....само прај и нас да ни биде интересно.....а не да не напињаш :)

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199

Едно прашање... кои титули ги има Бест за да го вбројуваш во легендите?

A

apidrone

Гостин
Не, али глупа ти е таа логика, Гигс бил Велшанец, па затоа сите Англичани освен фановите на Јунајтед сметаат дека Џерард е подобар од Гигс. Ако е така, ондак се прашувам кој е за нив најдобар тренер, пошо според мене најдобрите се Шкотланѓани (нашиот Ферги, вашиот Кени и др.)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom