Дали атеизмот е заснован на вера или на наука?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Лузерчиња едни, јас си резервирав место во рајот. Со саканата.
Колку те кошташе резервацијата?

П.С. Се отепав викајќи Пиво, Пивооооо ти не реагираш

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Колку те кошташе резервацијата?

П.С. Се отепав викајќи Пиво, Пивооооо ти не реагираш
Џабе беше резервацијата. Бог ми кажа дека без мене рајот не би бил рај...

Абе пиво фино, ама да дојдевте вие во Битола? Кафе на Широк Сокак, чупиња облечени по последната ТВ Пинк мода, лудници...

Член од
23 септември 2010
Мислења
645
Поени од реакции
385
Дали постојат атеисти што се од муслиманско потекло?

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Се разбира. Имав професор по хемија во средно, му купував бурек за време на пости, скришум. Човекот не беше по религијата, атеист, само го криеше тоа. Претпоставувам дека има и отворени атеисти но не верувам дека се многу.

Toecutter

Biafran Baby
Член од
12 мај 2009
Мислења
5.243
Поени од реакции
2.444
Во ред.
Второ прашање: демоните во пеколот и Бог се пријатели? На кого му служат демоните?
Prvoto sozdanie sto Bog go stvoril e angelot Denica koj se vozgordeal i sakal da mu go zeme mestoto na Bog i potoa Sveti Arhangel Mihail idi go turka od nebesata i go zazema mestoto na angelot denica koj so samiot pad e narecen Satanail ili Lucifer. Demonite ne se prijateli so Bog, tuku kako Bog saka tolku mu dava mok na niv ili potocno kazano nisto ne mozat da napravat dokolku Bog new mu dozvoli.
Откровение 22-16
Јас, Исус, го испратив Својот ангел, да ви го посведочи ова на црквите. Јас Сум корен и род Давидов; сјајната ѕвезда Деница!”

Оваа Деница или некоја друга !?

Рајот сеуште е празен, освен Исус и герилецот јудејски кој страдаше со него на ридот Голгота нема други, можеби понекое небесно битие се мота, ангели и слични, the crew...ама не е работата за екипажот, нив им е работна должност.
Останатите треба да го чекаат Судот на кој ќе се дознае кој ќе оди каде, рајот или пеколот.
Така ни кажува Писмото.

Oh yeah...која беше разликата меѓу православната и вистинската православна-католичка црква? :vozbud:

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Концептот на пеколот е сеуште во изработка... Јас мислам дека ќе има некаква телепортација - од круг у круг...
roller coaster is so demode...
Можно е и да прават некој просек и ти доделуваат круг. На пример имаш еден грев за 9-тиот, четири грева за 3-тиот и еден грев за првиот круг - просекот би му дошол негде 4ти круг...

Пробај се овде и спремај се адекватно за тоа што те чека...

Прегледај го приврзокот 38306

Ја одам во шестиот круг, ако има некој за таму нека каже да се организираме на време.

Мајко, мајко!!!
Еј брат јако е ова со тестот..

хаха ја идам у втори круг :))))) замисли! ахахаххаххахахха

N

Nessa Alcarin

Гостин
Јас не ви кажувам во кој круг ќе одам :oops:
Си кажав јас ролеркостер за мене вие не ми верувате....
lvl 2 понеделник, среда, петок и недела
lvl 8 вторник, четврток и сабота :D

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Концептот на пеколот е сеуште во изработка... Јас мислам дека ќе има некаква телепортација - од круг у круг...
roller coaster is so demode...
Можно е и да прават некој просек и ти доделуваат круг. На пример имаш еден грев за 9-тиот, четири грева за 3-тиот и еден грев за првиот круг - просекот би му дошол негде 4ти круг...

Пробај се овде и спремај се адекватно за тоа што те чека...
Јако!
Мене само во 1, 2 и 9 не ме сакаат :)

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556

Kajgana Shop

На врв Bottom