Фан Клуб: Арсенал

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576
Во секој случај ќе има доста ротации ако се биде океј, ама стартните тројца би требало да бидат Сонг, Артета и Вилшир што и мене ептен ми се свиѓа. Во овие тројца има повеќе искуство што ќе биде и те како важно во вториот дел на сезоната, а и нема зошто Артета да се исфрли кога на оваа позиција е еден од најдобрите поединци сезонава. И Ремзи игра во добра форма (иако ако беше попрецизен ќе беше рамо до рамо со Ван Перси во голови :D), ама премногу утакмици ќе му се фатат, а сезонава не треба толкав притисок да се става на него.
Па тоа е работата, на Ремзи веќе многу му се фатија а не па до крај све да игра, се гледа замор кај него нема сила да изигра све до крај ама и Венгер ја тупи многу само со него кога ги има Росицки и Бенајун здрави и може да ги ротира. Не е фер да се очекува све од Ремзи кога едноставно неможе да изигра 50 натпревари на исто ниво.

derrain

артилерец
Член од
4 февруари 2009
Мислења
364
Поени од реакции
205
Многу би сакал Венгер да го проба Бенајун на место на Ремзи, барем за еден натпревар ако ништо друго. Така и ова телево малце ќе одмори, а кога ќе се врати можеби ќе го ослободи светот уште од некој диктатор:D (ако даде гол).

warmaster напиша:
Позајмицата од Бенајун до кога е?​
До крај на сезонава како што знам.....
И мислам дека имаме опција да потпишеме со него, по завршувањето на опцијата. И самиот рече дека би сакал да остане во Арсенал, но до крајот на сезоната има уште многу време.

Член од
30 јули 2008
Мислења
4.320
Поени од реакции
2.846
Знам дека има опција за да потпишеме после тоа само не ми текнува дали беше за есенскиов дел позајмицата или до крај на сезоната. Ако е до крај убо и да би сакал да потпишеме со него затоа што за резерва и ротација е предобар а и добар Џокер е, кај и да играл знаел да реши во 90та минута утакмица доста интелегентен е. Можеби не е играч за цел натпревар али за последни 20мин е екстра.

Плус видоте како му се пушти на Хатон ќе го затепаше за малку :)

Mad_Coko

blow me!
Член од
21 август 2010
Мислења
7.385
Поени од реакции
12.813
Треба да се купи нешто зимово,повредите и заморот си го прават своето

Член од
4 септември 2010
Мислења
439
Поени од реакции
148
Јаоо значи кој баксузи сме бе, само на нас може да ни се случи сите 4 бека да ни се повредени, па уште и Џуру сеа, а таман се уклопи као десен бек.. :S

Венгер сигурно ќе купува или ќе донесе на позајмица бек зимово, сеа останува да видиме кој..

Член од
13 август 2009
Мислења
9.547
Поени од реакции
5.772
Чекај не те сфатив, ти озбилно мислиш дека кога би се вратил Вилшир, Артета би имал понапаѓачка функција? И би играле Сонг и Вилшир поназад и Артета понапред?

Се лажеш, 102.5% сум убеден дека Вилшир ќе биде "полушпицот" и креативецот, пошто еднотсавно е покретаивен од сите останати а башка стартната брзина или првиот чекор е нешто што е многу битно нешто што Росицки го имаше на времето кога со леснотија си поминуваше помеѓу противниците а нешто што сега Вилшир исто го прави со леснотија :)

Значи или ќе играме со формација Сонг Вилшир Ремзи а Артета на клупа (што воопшто не ми се свиѓа) или Сонг Артета и Вилшир што ептен ми се свиѓа :D
100% мислам дека Артета ќе игра понапред, а Вилшир ке игра поназад, како креатор на играта, а воедно би помагал во одбрана. Но, само дискутираме. Кога ќе се вратат повредените, ќе бидеме на слатки маки. :)))

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Ќе го вратите Анри пак кај вас? Што викаат од Лондон? Баш би сакал да заигра пак во Европа.....:)

Kajgana Shop

На врв Bottom