Музичка берза, инструменти, музичари, бендови...

• Креатор на темата Креатор на темата rossoner stefan
  • Време на започнување Време на започнување
Дали знаете како најбрзо, најефикасно и најефтино да набавим магнети DimarzioNeck Injector DP422 и Dimarzio SuperDistortion DP 100 ?

Што мислите за синтисајзеров? Вреди ли за парите?
Еве линк од артист.

Во првиот дел од спецификацијата не се спомнува USB, а вели дека може да се напојува и преку USB. Сега има или нема? Многу битен елемент ако не мислиш да вложуваш дополнително во аудио картички со MIDI интерфејс. Она што мене ми смета кај сите овие модели (грубо кажано нискобуџетни) е тоа што немаат осетливост на притисок ... многу битен елемент ако сакате да не звучите ладно, беззвучно и монотоно.

Во првиот дел од спецификацијата не се спомнува USB, а вели дека може да се напојува и преку USB. Сега има или нема? Многу битен елемент ако не мислиш да вложуваш дополнително во аудио картички со MIDI интерфејс. Она што мене ми смета кај сите овие модели (грубо кажано нискобуџетни) е тоа што немаат осетливост на притисок ... многу битен елемент ако сакате да не звучите ладно, беззвучно и монотоно.

Ај препорачај ми нешто добро за почетници, ама да не биде премногу скапо. На пример до 500 евра.

Продавам Booster Vlad или го менувам за нешто....ако е заинтересиран некој нек пише

момци кажете ми Roland G-800 комплетно среден и одлично зачуван со се куфер колку можам да го дадам? 300 евра јас мислам дека е поштена цена и не е многу. напоменувам синтисајзерот е ОДЛИЧНО ЗАЧУВАН !

Da ne ima nekoj na forumov ili da ne znaete nekoj so prodava gitara akusticna ama za eftini pari nekoja so ne mu treba veke da kupam posto sakam da se naucam da sviram PoZz

Да не знае некој дали има "мини" гитари во Скопје и каде..?

Не зборам за оние по детските продавници за 2-300 денари, туку нешто поквалитетно.

Барам бенд/двојка за свирка за Нова Година.

Се работи за кафана у Скопје

Контакт преку пп

Фала

Гледам за се се прајт муабет на темава па сакав да прашам дали во скопјево по некоја случајност имат бенд на кој шо му требит гитарист или некој да сакат да напрајт бенд.Пошо јас од охрид сум и неам со кој да свирам, а многу ми се jam-оват со некој xD па ако имат заинтересиран некој нека разгледат овде: http://www.youtube.com/user/nikolaohrid и нека пишит :)
Се надевам не е проблем шо си цепам на охридски xD

Гледам за се се прајт муабет на темава па сакав да прашам дали во скопјево по некоја случајност имат бенд на кој шо му требит гитарист или некој да сакат да напрајт бенд.Пошо јас од охрид сум и неам со кој да свирам, а многу ми се jam-оват со некој xD па ако имат заинтересиран некој нека разгледат овде: http://www.youtube.com/user/nikolaohrid и нека пишит :)
Се надевам не е проблем шо си цепам на охридски xD
Пофалба за видеата, RHCP cover-ите се одлични.
Жалам што неможам да ти помогнам за бенд, но имам прашање - од кај го зема GuitarRig-от (со RigKontrol) и што пари чинеше тоа задоволство?

Пофалба за видеата, RHCP cover-ите се одлични.
Жалам што неможам да ти помогнам за бенд, но имам прашање - од кај го зема GuitarRig-от (со RigKontrol) и што пари чинеше тоа задоволство?
Фала :) ама мислам дека pогрешно ме имаш разбрано.немам RigKontrol.само софтверот го спуштив од на интернет и го користев за поправка на тонот :)

Фала :) ама мислам дека pогрешно ме имаш разбрано.немам RigKontrol.само софтверот го спуштив од на интернет и го користев за поправка на тонот :)
Аха, а со што ти е ставена гитарата у компјутер ? Директен џек или преку миксета ти иде?
Пошто имам пробано со миксета и имам дилеј од секунда-секунда ипол у свирење што страшно ме иритира и неможев да го поправам.

Аха, а со што ти е ставена гитарата у компјутер ? Директен џек или преку миксета ти иде?
Пошто имам пробано со миксета и имам дилеј од секунда-секунда ипол у свирење што страшно ме иритира и неможев да го поправам.

Доцнењето поверојатно е да да е поради звучната картичка. Дали си пробал директно на линиски влез дали се јавува доцнење?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom