Paypal конечно и во Македонија!

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
3 јули 2010
Мислења
1.230
Поени од реакции
1.863
Се приближи Нова Година и почнаа луѓето со тролање дека ќе има paypal за скоро време...
Не верујем.

Член од
24 април 2008
Мислења
10.959
Поени од реакции
12.377
najnovo, deneska razgovarav so rodninata koj raboti vo ministerstvo za finansii (bidejki se gledame samo 2 pati godisno) do 31-12 -2011 ke se donese zakonot za bankite da moze da primaat pari od mooneybookers paypal i dr. i paypal ke bide vo januari ili februari, so paypal e dogovoreno se samo ne cekaat za zakonot
Е како може да праќаме и да примаме пари преку Moneybookers како корисници од Македонија, говорам од лично искуство, а досега да не бил донесен таков закон ?

Дали тоа значи дека сите ние кои досега сме праќале и примале пари преку Moneybookers, сме го правеле тоа нелегално ?

Ако е така, зошто досега никој од нас не се соочил со санкции поради прекршувањето на законот, или не можат да не казнат бидејќи не постои тој закон кој наводно сме го прекршиле ?

Но јас ќе повторам по кој знае кој пат:

Не ме интересира што велат државната и јавната администрација на Република Македонија, не ме интересира што велат политичарите, поединци или било кои други неофицијални и неверодостојни извори на информации околу достапноста на услугите на PayPal во Македонија.

Единствен официјален и 100% веродостоен извор на информации за достапноста на услугите на PayPal во Македонија е официјалниот веб сајт на PayPal:

http://www.paypal.com/

Ако на листата ја дава Македонија, тогаш значи услугите на PayPal се достапни во Македонија, а ако на листата не ја дава Македонија, тогаш значи услугите на PayPal не се достапни во Македонија.

А од друга страна, Македонија ја има листата на Moneybookers, чиишто услуги јас ги имам користено, последен пат ги користев нивните услуги пред 2 месеца, свршив работа и задоволен сум и од Moneybookers и од нивните услуги, а не ми се случи државата или било кој друг да ме санкционира поради мојата наводно нелегална постапка.

А денес, понеделник, 19 декември 2011, на листата на официјалниот веб сајт на PayPal, ја нема Македонија, што значи дека PayPal сеуште не ги нуди своите услуги во Македонија.

Крај на приказната, барем за денес, понеделник, 19 декември 2011.

Член од
12 октомври 2011
Мислења
377
Поени од реакции
116
Чекај бе оној роднината што два пути се гледал во годината може ќе направи нешто :facepalm: :pos:

Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
neka bide taka, ja kazuvam kako sto mi rece,
--- надополнето: 19 декември 2011 во 23:03 ---
da i ja imaam mooneybookers mu kazav i mu pokazav smetkata deka imam pred 2 dena kupeno od 42 dolari, mi vika ne se sekiraj ke bide znaci do 31-`12 treba da se donese zakonot za bankite, pa zdravje,, inace se slozuvam so tebe dexter dodeka ne vidam makedonija na paypal ne veruvam nisto,,a se gledam 2 pati vo godinata samo na rodendeni, bidejki ne sme tolu bliski pa sekoj den da se gledame,

Ljupco Meljata

AJFON ILI ANDROID you choose
Член од
11 ноември 2007
Мислења
1.726
Поени од реакции
475
Ако ние почнеме да користиме пејпал нашите фирми и така ќе пропаднат ако досега не пропаднале.

Нашите банки ќе ни перат пари од трансакциите шо ќе ги прајме и кој губи сите.

Нема леб од пејпал тука.

Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
toj
Чекај бе оној роднината што два пути се гледал во годината може ќе направи нешто :facepalm: :pos:
rodninata sto sum se gledal 2 puta u godinata e bas za toa, za takvite raboti,na sostanoci koga se odi on glasa dali keima paypal ili ne vo makedonija

Член од
12 октомври 2011
Мислења
377
Поени од реакции
116
toj

rodninata sto sum se gledal 2 puta u godinata e bas za toa, za takvite raboti,na sostanoci koga se odi on glasa dali keima paypal ili ne vo makedonija
Кога носи добри решења на која страна му е? На лева или на десна? Не за друго да стискаме палци да му биде на правата страна. :pos:

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.443
Поени од реакции
18.430
Се е до законот, цело време е тоа во прашање.

Пајпал сакаат да бидат целосно законски покриени во МК, moneybookers не ги интерсира тоа, ако отвориш акоунт таму тогаш ТИ го кршиш законот во својата земја, а нив тоа не ги засега.

Член од
24 април 2008
Мислења
10.959
Поени од реакции
12.377
Се е до законот, цело време е тоа во прашање.

Пајпал сакаат да бидат целосно законски покриени во МК, moneybookers не ги интерсира тоа, ако отвориш акоунт таму тогаш ТИ го кршиш законот во својата земја, а нив тоа не ги засега.
Е па тогаш очигледно не има илјадници прекршители на законот, не само за оние од нас кои ги користиме услугите на Moneybookers, туку и за сите кои ги користат услугите и на AlertPay, Moneygram и ред други електронски сервиси за трансфер на финансиски средства преку Интернет.

Како досега не не испозатвориле бидејќи наводно сме го прекршиле законот во својата земја, навистина не ми е јасно.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.443
Поени од реакции
18.430
Е па тогаш очигледно не има илјадници прекршители на законот, не само за оние од нас кои ги користиме услугите на Moneybookers, туку и за сите кои ги користат услугите и на AlertPay, Moneygram и ред други електронски сервиси за трансфер на финансиски средства преку Интернет.

Како досега не не испозатвориле бидејќи наводно сме го прекршиле законот во својата земја, навистина не ми е јасно.
Никој не затвора, затоа што законот не се имплементира, затоа што не му е од интерес, но законот е јасен, не можеш да имаш нерезидентна сметка во странство ако не ја известиш НБРМ.

Член од
24 април 2008
Мислења
10.959
Поени од реакции
12.377
Никој не затвора, затоа што законот не се имплементира, затоа што не му е од интерес, но законот е јасен, не можеш да имаш нерезидентна сметка во странство ако не ја известиш НБРМ.
Ааа, значи тоа е сообраќаен закон, ќе поминам на црвено, но нема да ме казнат, или ако ме казнат, нема да платам и ќе останам недостапен се додека не застарат прекршочното дело и прекршителната казна.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
B
Ако ние почнеме да користиме пејпал нашите фирми и така ќе пропаднат ако досега не пропаднале.

Нашите банки ќе ни перат пари од трансакциите шо ќе ги прајме и кој губи сите.

Нема леб од пејпал тука.
Брееј ваков бисер немам прочитано досега.Сигурно си некој одличен економист кој седи дома без работа зашто многу знае
--- надополнето: 20 декември 2011 во 22:30 ---

Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
ja gotovo si staviv karticka na paypal od tutunska i sega si imam paypal

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom