Атеист
Дежурен Шаман
У реду е јасно е..... не можеш сам да се спознаеш но некогаш можеш, интересноA koj сум Јас?
Ако сум јас производ на илузија не можам да ја спознам истата....со други зборови материјата не може да се спознае
сама себе.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
У реду е јасно е..... не можеш сам да се спознаеш но некогаш можеш, интересноA koj сум Јас?
Ако сум јас производ на илузија не можам да ја спознам истата....со други зборови материјата не може да се спознае
сама себе.
Добра забелешка, ама делумно точнаУ реду е јасно е..... не можеш сам да се спознаеш но некогаш можеш, интересно![]()
Тао хес споукен...Добра забелешка, ама делумно точна
Да се корегирам
Спознавањето ќе трае бесконечно долго време.
Може....може на крај ќе се спознаеш, ама искрено се надевам
дека нема да се случи тоа. Така да тоа што сум пишал
некогаш дека никогаш нема да се спознаеш е во оваа насока.
Тао хес споукен...
Хахаха..... добар си добар, сакам речам не знам кажам. Хипокрит...
Не можам Јас да бидам Хипокрит, тоа е "казна" за медитаторите, да не можат да бидат тоаХахаха..... добар си добар, сакам речам не знам кажам. Хипокрит...
Твојата негација не вреди ништо..... само илузијаНе можам Јас да бидам Хипокрит, тоа е "казна" за медитаторите, да не можат да бидат тоа
Oтидов сега дефинитивно![]()
Не само христијанството,сите луѓе се во трка за да ја добиат првата награда.Значи христијанството е лотарија? Кој свати, свати! Кој го одкрие "тајните" шуќур, останатите, правец котлите?![]()
Минатиот четврток почина еден од познатите проповедници на атеизмот Кристофер Хиченс. Примете сочувство.
Минатиот четврток почина еден од познатите проповедници на атеизмот Кристофер Хиченс. Примете сочувство.
Атеизмот не е религија за да го проповедаш.
Атеист е човек со гледишта базирани на наука и докази,
Религија не се проповеда. Религијата се воспоставува, најчесто политички.
Се проповеда вера, идеологија, филозофија, убедувања, гледишта и сл. Атеизмот е вера, идеологија втемелена на материјализмот и натурализмот. Атеизмот е вера и има свои проповедници кои го проповедаат поревносно дури и од многу христијански, исламски или њу ејџ проповедници.
Постојат и атеистички автори, атеистички книги.
Атеизмот нема благе везе со науката. Науката не е ниту теистичка, ниту атеистичка. Научниот метод не се базира ниту на теистички, ниту на атеистички равенки, епрувети, инструменти и сл.
Тоа што атеистите си ја „присвојуваат“ науката како своја, тоа нема врска со реалноста. Таквите луѓе забораваат дека мнозинството основоположници на науките биле теисти (христијани, муслимани и сл.)