Дали атеизмот е заснован на вера или на наука?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Да,во право си тоа се тајни,испреплетени во мрежа од зборови кои се одгатнуваат само ако го има човек истиот дух со кои се пишувани.Тоа е дух кои нема облик.
Инаку во цитатот се зборува за колебливоста што ќе се јави кај помазаникот,ако си читал за Јона кој сакаше да побегне од Бог.

Во помазаникот не постои среќа и тага,темнина и светлина.
Иако тој копнее да си ги врати старите чуства-да се почуствува жив,не може додека не се јави самиот како знак-Божји кои ќе суди праведно,а за да судиш праведно не треба да си пристрасен ниту кон оние кои се во темни ниту кон они кои се во светлина.Додека не го направи тоа тој нема да се почуствува жив.

8

Росете, небеса, одозгора, и облаци, дождете со праведност. Нека се раствори земјата за да процвета спасението, за да изникне избавувањето!

Јас, Господ, создавам сè.

Тој ќе даде или ќе отпочне ново време.
Значи христијанството е лотарија? Кој свати, свати! Кој го одкрие "тајните" шуќур, останатите, правец котлите?:pos:

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Значи христијанството е лотарија? Кој свати, свати! Кој го одкрие "тајните" шуќур, останатите, правец котлите?:pos:
Немаш гајле, Сатаната е покрај котлите. Ќе тура помалку дрва :)

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
А на што е? Пошто еве знаеш кажи? Инаку ќе рачунам дека не знаеш
На ништо не е секундарен производ. Она едноставно Е,
и е таква каква што Е. :)
Се е последица(илузија, проекција) на истата, а не обратно.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Не викам, јас знам дека не е.
Можеби е, можеби не е. Можеби е обратно, а можеби е нешто трето. Она што треба да го разбереш е дека атеизмот не зафаќа страна во таква дискусија...

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
На ништо не е секундарен производ. Она едноставно Е,
и е таква каква што Е. :)
Се е последица(илузија, проекција) на истата, а не обратно.
Says who?

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Можеби е, можеби не е. Можеби е обратно, а можеби е нешто трето. Она што треба да го разбереш е дека атеизмот не зафаќа страна во таква дискусија...
Мене ми е повеќе од јасно дека не зафаќа страна, ама само теоретски, додека во пракса е друго. Статистиката е на моја страна, и не може никој да оди против истата.
--- надополнето: 19 декември 2011 во 01:03 ---
Ако треба некој да ти каже .....тури му пепел.
Тоа е лично искуство, direct cognition.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Мене ми е повеќе од јасно дека не зафаќа страна, ама само теоретски, додека во пракса е друго. Статистиката е на моја страна, и не може никој да оди против истата.
Против твојата лична статистика? :tapp:

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Против твојата лична статистика? :tapp:
:)
Неколку пати поставував прашања, од типот дали има атеист на пр. што верува во задгробен(предгробен :)) живот.
И замисли никој не се јави...јбг, инаку имаше и други прашања.

Kajgana Shop

На врв Bottom