-={K-O-R-U-N}=-
Wanna play a game?
- Член од
- 14 февруари 2007
- Мислења
- 13.045
- Поени од реакции
- 3.301
А таа што му ја препорача, Asus HD 6970, за цртани филмови ли е?Соочи се со вистината Знам дека е тешко...
А таа што му ја препорача, Asus HD 6970, за цртани филмови ли е?Соочи се со вистината Знам дека е тешко...
Фала, да, знам да склапам, не е проблем. Само хард диск ќе морам да земам зашто овој стариов ќе си остане во употреба. Ок изглеа ќе одам со оваа конфигурација.Од AMC го прекопира, нели?
Него,
еве ти препорака, се надевам знаеш да склапаш PC или познаваш некој што ќе ти го склопи, пошто деловите се од различни фирми (СЕТ - пренапумпани цени на некои производи, али страва напојувања, Анхоч - одлична услуга и реални цени, шкарт напојувања, мора да се искомбинира)
CPU: i5-2500K - Анхоч - 11000 ден.
MB: Asus Maximus IV Gene-Z (не ја имаат моментално на лагер во СЕТ, прашај во DDCom или во Вортекс за истата) - 10000 ден.
RAM: Kingston HyperX Genesis 2x4GB DDR3 1600MHz - Анхоч - ~3000 ден.
GPU: Asus HD 6970 - СЕТ - 21000 ден.
PSU: Corsair TX650 650W - СЕТ - 6000 ден.
Case: CM 690 II Advanced - СЕТ - 6000 ден.
Имаш стар хард диск и режач нели? Седи си со стариот диск уште 1 година макс. додека не се стабилизираат цените на HDD-та.
--- надополнето: 15 декември 2011 во 00:42 ---
Искрено се надевам дека е така... иначеДа не мисли он на HD2000/HD3000 интегрираните графички од Интел?
Соочи се со вистината Знам дека е тешко...
Абе овие во друга тема беа смешките...иначе интересно е сум го гледал.
Дај кажи сега, за да не ти се смееме сите бетер од бебево, дали си помешал Amd карти со Intel HD серијата на графички?Абе овие во друга тема беа смешките...иначе интересно е сум го гледал.
Intel HD зборам, да.Дај кажи сега, за да не ти се смееме сите бетер од бебево, дали си помешал Amd карти со Intel HD серијата на графички?
Ондак зашто не кажа од почеток дека за Интел HD IGP-а збориш? И ако имаш бар мало познавање од серииве на карти од Amd/Nvidia и IGP-а на Интел ќе знаеш дека HD 6750/6970 чиповите коишто беа спомнати во темава се произведени од Amd, не од Интел, и дека се сосема друга димензија во поглед на перформанси во споредба со HD2000/3000 и постарите Xxxxx/GMA серии од Интел.Intel HD зборам, да.
Абе за следната среда одлуцив да одам да купам лап-топ со цена да се движи некаде околу 31 000 до 34/35 000 денари ... Па незнам кои марки се добри бидејки за прв пат ке купувам малку совет околу ова ве молам ... И од каде да купам,во Анхоч да купам или да одам во СЕТ комјутери бидејки ме советуваат дека Асус лаптопите биле добри а + ефтини, во СЕТ се продавале за реална цена ... Ви благодарам дечки ... Иначе од Скопје сум , имам обичен комјутер Intel Dual Core D 2.8 GHz , 2Gb RAM, 8500 GT Nvidia PCI Express so 200 gb hard disk ... Па уште едно прашање да не ви додевам повеке ,кога ке го купам лап-топот,како да го поврзам со обичниот преку кабел и да ги префрлам податоците од обичниот сосе settings,или не мора со settings ...
Ви благодарам уште еднаш
Со добро да сте
Пер он бара лаптоп до 34 илјади, ти му препорачуваш од 38 ипол
Едно сум видел, друго сум копиралПер он бара лаптоп до 34 илјади, ти му препорачуваш од 38 ипол
Voritlas, друже, еве ти лаптоп за тие пари.
На линков, сите ти се во тој ранг, останува ти да избереш. Моја препорака е или тој вториот (DELL N5110 i3 4/640 BLACK), или претпоследниот (DELL N5110 i5 4/640GB BLACK). Разликата им е само во процесорот. Едниот има i3-2310M (2 јадрен процесор со 4 threads), а вториот има i5-2410M (4 јадрен процесор со 4 threads). Реално, на лаптоп нема да ти треба повеќе од 2 јадрен процесор (а башка овие се од последната генерација, така да се прилично јаки), али конечната одлука е твоја.
Јас како што имам читано и i5-2410 e 2 јадрен процесор со 4 threads пошто и јас ќе земам Dell лаптоп сега пред нова година и се мислам помеѓу:Пер он бара лаптоп до 34 илјади, ти му препорачуваш од 38 ипол
На линков, сите ти се во тој ранг, останува ти да избереш. Моја препорака е или тој вториот (DELL N5110 i3 4/640 BLACK), или претпоследниот (DELL N5110 i5 4/640GB BLACK). Разликата им е само во процесорот. Едниот има i3-2310M (2 јадрен процесор со 4 threads), а вториот има i5-2410M (4 јадрен процесор со 4 threads). Реално, на лаптоп нема да ти треба повеќе од 2 јадрен процесор (а башка овие се од последната генерација, така да се прилично јаки), али конечната одлука е твоја.
Добро а што мислиш за Assus марката на лап-топи ,дали се добри тие,бидејки се повеке и повеке ги земаат нив,какви се во перфонманси и цени во разлика со DELL ,малку да ми направите анализаПер он бара лаптоп до 34 илјади, ти му препорачуваш од 38 ипол