A1 Net Lite безжичен Интернет - генерална дискусија

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Da da sihuren sum vidov sam...iako mislam deka toa bese momentot...ama pod 5.5mb ne e slezeno so garancija...ama sepak izgleda zavisi od pojke faktori i slicno i podobro stabilni 6mb nego nestabilni 50mb :)))
абе 6 не се ништо па ни 10 и велиш подобро од нестабилни 50 па мног усе жалат корисниците на близу оти не им е стабилен нетот плаќаат за 50 а тие добиваат 80-90

пак ќе кажам

ОНЕ ТРЕБАШЕ ДОСЕГА ДА ИМА СВОЈА МРЕЖА (КАКО БЛИЗУ) И ЌЕ НУДЕШЕ ФЛЕТ И СО МНОГУ ПОГОЛЕМИ БРЗИНИ (КАКО БЛИЗУ) А НЕ КАКО ЌЕ МУ СВИРИ Т ХОМЕ ТАКА ДА ИГРААТ

АМА ТО Е КРЕТЕНИ СЕ

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.092
Поени од реакции
1.370
само пази да не падниш на газ од огромните брзини од уан (6 мбпс) не знам за другите ама јас сигурно ќе паднам :LOL:
во секој случај ти посакувам стабилна брзина а не како кај некои по 2-3 мбпс па да не можи ни до 100 гб да стигниш
Не се секирај ти за мене барем нема да имам нервози како со Телекабел.Гледам од твоите спидтестови не е баш сјајно.Сума сумарум Оне е постабилен.BTW за 15дена со телекабел едвај 35гига извадив затоа што се ептен добри нели.

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Не се секирај ти за мене барем нема да имам нервози како со Телекабел.Гледам од твоите спидтестови не е баш сјајно.Сума сумарум Оне е постабилен.BTW за 15дена со телекабел едвај 35гига извадив затоа што се ептен добри нели.
не се секирам (оти немам секира) остај спид тест важно торентите летаат јас пак ќе треба да намалам со торентите оти ќе ги надминам и овие фантастични 100 гб (сега испаѓа како да ги бранам ) а гледам сега на спид тест и брзината си е таман

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.528
Поени од реакции
882
Skapi se sekirite ova vreme :))))) Abe vidi za kogo kako e rabotava...nie sto ne sme od Skopje nemame kiznajt kakov izbor za internet (thome ili one e rabotava) kabelskite operatori nudat spor ili ogranicen net...toa e...:)

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Skapi se sekirite ova vreme :))))) Abe vidi za kogo kako e rabotava...nie sto ne sme od Skopje nemame kiznajt kakov izbor za internet (thome ili one e rabotava) kabelskite operatori nudat spor ili ogranicen net...toa e...:)
Не е тоа тоа. Не си доволно информиран, или недоволно го листаш форумов, барем делов интернет и мрежи...Нема врска шо викаш кабелските оператори нудат спор или ограничен...Напротив, Близу го нудат интернетот со НАЈНИСКА ЦЕНА, НАЈГОЛЕМА БРЗИНА и НЕОГРАНИЧЕН ТРАНСФЕР ;)
И пак напротив - ние што сме у Скопје имаме НАЈДОБАР избор за интернет, без разлика дали станува збор за Близу или Телекабел... ;)
Стабилност - ќе си преќутиш кога нетот ти е 500/600 денари месечно. Дури не е нешто премногу страшно кај Близу..Да, се десило да ми паѓа многу пати, али ништо страшно и подолго од 1 ден..Додуша само еднаш беше паднат 6 дена, отидовме кај нив и ни ги одбија парите од идната сметка.

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.528
Поени од реакции
882
Inf
Не е тоа тоа. Не си доволно информиран, или недоволно го листаш форумов, барем делов интернет и мрежи...Нема врска шо викаш кабелските оператори нудат спор или ограничен...Напротив, Близу го нудат интернетот со НАЈНИСКА ЦЕНА, НАЈГОЛЕМА БРЗИНА и НЕОГРАНИЧЕН ТРАНСФЕР ;)
И пак напротив - ние што сме у Скопје имаме НАЈДОБАР избор за интернет, без разлика дали станува збор за Близу или Телекабел... ;)
Стабилност - ќе си преќутиш кога нетот ти е 500/600 денари месечно. Дури не е нешто премногу страшно кај Близу..Да, се десило да ми паѓа многу пати, али ништо страшно и подолго од 1 ден..Додуша само еднаш беше паднат 6 дена, отидовме кај нив и ни ги одбија парите од идната сметка.
ormiran sum poveke nego sto misli9sh ama ne sum od skopje i kaj mene edinstven evtin net e kabelski ..neogrtanicen i stabilen so brzina od 0.5mb taka da vidi sea :)

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.092
Поени од реакции
1.370
Мислам дека сите ја свативме поентата дека Близу е најдобар и навистина е но од друга страна можам да ти кажам дека се коњи во огранизациона структура бидејќи нивниот персонал како и делумно нивната политика на ширење е катастрофална и глупава така да кога ќе ги ставиш на вага понудата и начинот на кој тие работат нема еднаква пропорција.Единствено нешто сега што ме интересира е дали под новиот бренд ќе престанат да бидат глупави и да прават проблем за 2км мрежа да се направи или истото ќе си биде односно супер интернет за само поедини делови од град и слично.

С

сашенко

Гостин
Само што потпишав со one новиот договор, близо почнаа да мкнат кабли по моја улица :pos:

Член од
21 ноември 2011
Мислења
1.528
Поени од реакции
882
Sepak mislam deka denes najbitno e da se ima kakov takov net...zs bez nego ne se mozit...porano bez TV ne se mozese a sega bez InterneC :)

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.092
Поени од реакции
1.370
Прашање за тие со Бум ТВ.Денеска си го активирав применикот(3 саати работа најтешкиот дел е да ти проработи тоа чудо) и имам еден проблем.Сите канали беспрекорно работат ама тие 10 или 11 македонски канали што се воопшто ги немам.Канал5,Сител тие канали воопшто не ги наоѓа.Пробав со прескенирање на ресиверот и пак е исто само тие канали ми ги наоѓа без македонските.Знае ли некој како тоа може да се среди?

The_LiGhT'

Stop DISCRIMINATION
Член од
29 април 2009
Мислења
587
Поени од реакции
123
Прашање за тие со Бум ТВ.Денеска си го активирав применикот(3 саати работа најтешкиот дел е да ти проработи тоа чудо) и имам еден проблем.Сите канали беспрекорно работат ама тие 10 или 11 македонски канали што се воопшто ги немам.Канал5,Сител тие канали воопшто не ги наоѓа.Пробав со прескенирање на ресиверот и пак е исто само тие канали ми ги наоѓа без македонските.Знае ли некој како тоа може да се среди?
So antenata imas problemi, probaj vrti nanekoja druga strana...

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.092
Поени од реакции
1.370
So antenata imas problemi, probaj vrti nanekoja druga strana...
Пробував не смени ништо.Во сигнал ми пишува 99% јачина а тоа BER(што предлагаат да биде помал до 200) кај мене е 0 значи јак сигнал имам

Зајче

Бело, и тоа!
Член од
13 септември 2008
Мислења
3.439
Поени од реакции
3.945
Кога прави скенирање дали на крај ти пишува дека се пронајдени 44 канали (39 тв и 5 радио) ? Ако да, значи сите канали ти се најдени и треба додека ти е пуштен некој канал без разлика дали црна слика или си гледаш нешто, стисни на копчето телетекст и одбери таму Сите ТВ канали и би требало да ги има :) А ако не, тогаш не знам што е проблемот

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.092
Поени од реакции
1.370
Кога прави скенирање дали на крај ти пишува дека се пронајдени 44 канали (39 тв и 5 радио) ? Ако да, значи сите канали ти се најдени и треба додека ти е пуштен некој канал без разлика дали црна слика или си гледаш нешто, стисни на копчето телетекст и одбери таму Сите ТВ канали и би требало да ги има :) А ако не, тогаш не знам што е проблемот
Успеав да го средам,овоа Бумот е ептен осетливо со позиција ја поместив антената на друго место и успеа да ми ги фати сите канали.Баш чудно странските канали кај и да ја ставам антената ги фаќа без проблем а тие 11 те македонски канали само на 2-3 места у дневна соба.Како и да е сега е ок има над 40канали плус 5те радија.Ок е телевизијава не е толку фатална ко што сите ми викаа сликата е стакло има преводи а ЕПГ е супер корисно.Од утре чекам да ми пуштат и интернетот.

Kajgana Shop

На врв Bottom