Дали атеизмот е заснован на вера или на наука?

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Имаш право атеист не се станува туку така, туку те регрутираат.

И јас ги имам прочитано и двете и плус неколку други секташки книги колку да видам што е разликата а сеуште сум православен.

Што значи не е до тоа, нешто друго ќе да е, нешто друго како : ние христијаните се раѓаме како такви а вас атеистите ве регрутираат., по се изгледа така ќе да е.

Како членови во библиотека сте бре налед да е, и членска книшка да не ви даваат .???
Ниту еден човек не се раѓа со религија. Религијата ви ја спопикуваат родителите додека уште не сте спремни да се одбраните. Они ве зачленуваат у сектата.

Да си се родел у Гази Баба кај Адеми, ќе си бил муслиман, да се родеше во Делхи, ќе беше Хиндус. Ти, туго, си се родил тука, па ти го спопикале православието. На само 300 км лево, ќе беше католик. Сеа ти види кој е регрутиран.

Вие христијаните :D :D :D Кои христијани, бре, туго? Има 38000 различни христијанства. Кои сте тоа „вие христијаните“?

Иначе, не знам дали знаеш дека ти си роб на Српската Православна Црква. Си проверил да видиш?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
dobro de ne se zhesti ., ne veruvate vo bogovi vo sto veruvate ., daj barem na ovoa odgovori mi.,....a ti znachi od babti si go nasledil ateizmot ., pa taka de kazhi ., babino vnuche;)
Морееее..100 пати една иста работа. Ако некој не верува во бог, не верува. Нема никаква поврзаност во што ќе верува друго и дали ќе верува. Атеизмот е тоа, неверување во богови.

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
dobro de ne se zhesti ., ne veruvate vo bogovi vo sto veruvate ., daj barem na ovoa odgovori mi.,....a ti znachi od babti si go nasledil ateizmot ., pa taka de kazhi ., babino vnuche;)
Баба ми е религиозна жена. И јас бе религиозен се додека не решив да ја прочитам Библијата. Срање искуство е да разбереш дека верата ти е базирана на глупости во боја. Мислев да смена вера. Муслиман и Јудејец несакав да станам само поради сунет. Несакам да ми го сечат па што и да реши богот нивен. Некоја забегана секта несакам така да најбоље сега за сега ми е атеист.

nescafe

за освестување
Член од
27 август 2009
Мислења
604
Поени од реакции
277
Ниту еден човек не се раѓа со религија. Религијата ви ја спопикуваат родителите додека уште не сте спремни да се одбраните. Они ве зачленуваат у сектата.

Да си се родел у Гази Баба кај Адеми, ќе си бил муслиман, да се родеше во Делхи, ќе беше Хиндус. Ти, туго, си се родил тука, па ти го спопикале православието. На само 300 км лево, ќе беше католик. Сеа ти види кој е регрутиран.

Вие христијаните :D :D :D Кои христијани, бре, туго? Има 38000 различни христијанства. Кои сте тоа „вие христијаните“?

Иначе, не знам дали знаеш дека ти си роб на Српската Православна Црква. Си проверил да видиш?
Мое дете јас ќе го воспитувам онака како јас што мислам дека е најпаметно.
Да не сакаш тебе да те викнам ти да ми ги воспитуваш децата, пре око со нокт би ти извадил него да ти го допуштам тоа, иако сеуште ги немам тие деца али кога ќе ги имам и тие ќе бидат православни.
Православни, првите и основните христијани, сите останати се копија.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ниту еден човек не се раѓа со религија.
DBack,

наспроти Твојата пракса од вербално негирање на духовните човекови потреби, демек, верналната негација сама од себе кажува се‘, еве една духовна афирмација, како целосен антипод од Твоето негаторство, кажана од еден од раните Учители во Црквата:

„...Секоја човекова душа е христијанка..„ вели Тертулијан. :D

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Верувам во доверба и почит. Верувам во другарство и во посветеност. Верувам во милост и добри намери и сметам дека луѓето не се исконски лоши. Напротив, верувам дека сите ние, длабоко во себе, сме ОК и дека можеме да бидеме уште поОК.

Дали е ова во ред, според тебе?

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Џабе се трудите да им одговорите , веројатно толку им е капацитетот да абсорбираат информаци па не можат да сватат што им одговараме и вртат во круг нон стоп, а одговорите наши иако се напишани на разбирлив јазик си ги вратат пак како нив им одговара .... 20 страни на темава се повторува истото.

The discussion is pointless !!!

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
DBack,

наспроти Твојата пракса од вербално негирање на духовните човекови потреби, демек, верналната негација сама од себе кажува се‘, еве една духовна афирмација, како целосен антипод од Твоето негаторство, кажана од еден од раните Учители во Црквата:

И што ако некој рекол нешто, мора ли да е вистина?
Ти веројатно како 6 месечно бебче си побарал место цуцла молитва да ти прочитаат? Или веќе на тоа време напамет ги знаеше?

Стефус-Рефус

Jesus Loves Macedonia
Член од
30 август 2009
Мислења
3.452
Поени од реакции
1.210
DBack,

Ако беше така тогаш сите религии ќе беа рамномерно распростанети по земјината топка. Религијата се учи затоа има религија во училиштаат има медраси итн. Никој не е роден верник.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Мое дете јас ќе го воспитувам онака како јас што мислам дека е најпаметно.
Да не сакаш тебе да те викнам ти да ми ги воспитуваш децата, пре око со нокт би ти извадил него да ти го допуштам тоа, иако сеуште ги немам тие деца али кога ќе ги имам и тие ќе бидат православни.
Православни, првите и основните христијани, сите останати се копија.
Толку си ја знаеш религијата со која се расфрлаш како мало дете. Гледам очи ќе вадиш и крв ќе паднело. Браво!

Православието, иначе, датира од 1054 година. Тоа се, друже, речиси 1000 години откога постои христијанството. Православието (кое брои стотици раслични секти - меѓу кои и МПЦ како под-секта на СПЦ) е отцепено од католичката црква која е најстарата христијанска институција во светот.

Учи историја, дете, да не се срамиш пред децата, ко ќе ги имаш, нели.

Ако си ти стварно фраер и ако стварно веруваш во тоа што тука го збориш (иако, според мене, си за два минус) тогаш ќе го оставиш своето дете само да одлучи дали и ВО КОЈ бог ќе верува.
--- надополнето: 16 декември 2011 во 17:06 ---
DBack,

Сигурно и Осама Бин Ладен беше душа христијанска...

nescafe

за освестување
Член од
27 август 2009
Мислења
604
Поени од реакции
277
И што ако некој рекол нешто, мора ли да е вистина?
Ти веројатно како 6 месечно бебче си побарал место цуцла молитва да ти прочитаат? Или веќе на тоа време напамет ги знаеше?
Еве ти како водач на овие атеистиве шт о би кажал за луѓето кои умреле, биле мртви неколку минути и пак се вратиле меѓу нас, што би рекол за нивните сведоштва.?

Или пошто немаш објансување би рекол дека халуцинирале, сонувале, воопшто не виделе ништо, лажат, не е вистина итд, итд.

--- надополнето: 16 декември 2011 во 17:10 ---
Толку си ја знаеш религијата со која се расфрлаш како мало дете. Гледам очи ќе вадиш и крв ќе паднело. Браво!

Православието, иначе, датира од 1054 година. Тоа се, друже, речиси 1000 години откога постои христијанството. Православието (кое брои стотици раслични секти - меѓу кои и МПЦ како под-секта на СПЦ) е отцепено од католичката црква која е најстарата христијанска институција во светот.

Учи историја, дете, да не се срамиш пред децата, ко ќе ги имаш, нели.

Ако си ти стварно фраер и ако стварно веруваш во тоа што тука го збориш (иако, според мене, си за два минус) тогаш ќе го оставиш своето дете само да одлучи дали и ВО КОЈ бог ќе верува.
--- надополнето: 16 декември 2011 во 17:06 ---

Сигурно и Осама Бин Ладен беше душа христијанска...
Пошто си толку паметен, еве кажи од кога се бројат годините.?
Која година е кај муслиманите .?

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Еве ти како водач на овие атеистиве шт о би кажал за луѓето кои умреле, биле мртви неколку минути и пак се вратиле меѓу нас, што би рекол за нивните сведоштва.?

Или пошто немаш објансување би рекол дека халуцинирале, сонувале, воопшто не виделе ништо, лажат, не е вистина итд, итд.

--- надополнето: 16 декември 2011 во 17:10 ---

Пошто си толку паметен, еве кажи од кога се бројат годините.?
Која година е кај муслиманите .?
Броењето на годините е конвенција. Тоа е договор помеѓу луѓето. Нема ништо натприродно во договорот на западната цивилизација да го униформира сметањето на времето. Впрочем, ниту Исус не се родил во првата година од новата ера.

Престани да се срамиш со полуразбрани, недоучени информации. Земи научи прво историја, врати се у 5-то одделение ако биологијата те буни и погледни некој документарец за религиите во светот.

Срамота е!

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Еве ти како водач на овие атеистиве што би кажал за луѓето кои умреле, биле мртви неколку минути и пак се вратиле меѓу нас, што би рекол за нивните сведоштва.?

Имам и јас едно сведоштво ако не ве мрзи да го прочитате. Можеби еден ден и јас ќе снимам документарец како луѓево погоре:

Ми се случи пред неколку години да ме акне камион по што летнав 6 метри во едни грмушки и изгубив свест. Набрзо откако се стана црно почнав да ми се отвора нова реалност и видов како се подигам од земјата со помош на џиновска тестенина која ми беше намотана околу појасот. Насобраните луѓе, камиончето и возилото од брзата помош стануваа се помали додека јас викав ааааааааааааааа од страв дека тестенината ќе се скине и дека ќе се акнам од земја по втор пат, овој пат од повисоко. Но набрзо моето патување заврши кога пристигнав на едно место не многу различно од земјата, освен што сите што ги среќавав беа необично среќни и по малку пијани. Работите престанаа да игледаат розеви кога ми кажаа дека тука сум само за да видам што сум пропуштил со моите атеистички погледи на светот. Рајот кој вклучува вулкан со пиво и фабрика со стриптизети беше како створен за мене но кој ми беше крив што го исмевав ЛШЧ, очигледно вистинскиот и малку приглуп креатор на универзумот. Од тука брзо бев префрлен во пеколот, ужасно место во кое пивото е изветреано а стриптизетите имаат венерични заболувања, и после 10-тина дена онака се расплачев на големо молејќи за втора шанса.

Се разбудив на клиника со неколку скршеници и сифилис, и сега фала му на ЛШЧ сум здрав и жив. Редовно пијам хајнекен, не работам во петок и го ширам Евангелието. Моите атеистички денови се зад мене и го очекувам задгробниот живот и безброј тазе стритизети.

За моево сведоштво не барам авторски права и слободно можете да ја дистрибуирате приказнава каде сакате, да им ги отворите очите на глупите атеисти.

Ви благодарам на вниманието.

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Како бре си успеал да преживееш лет од 6 метри (ти се заебаваш нешто или си сериозен?), предизвикан од удар од камион (којзнае со колкава брзина се движел камионов).. Па обично Фиќо ако директива те акне по тело, и тоа ако се движи со брзина од 50 км на час, може на место мртов да те остави, а не па камион..

Додуше, од искуство (не сум доживеал - скраја да е, но сум видел како изгледа таков удар), чисто сумњам дека баш може една толкава тежина како што е Камион, да крене во воздух цели 6 метри човечко тело (кое патем речено е меко и кршливо), а без при тоа да му скрши `рбет, расцепи череп, сломи граден кош.. и сл исл..

Kajgana Shop

На врв Bottom