Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
The Hornets will receive a first-round pick, Eric Gordon, Chris Kaman and Al-Farouq Aminu.
Може некој да ми објасни како ова горе е подобро од first-round pick, Ламар Одом, Кевин Мартин, Горан Драгиќ, Луис Скола.

Одлуката на Штерн е дека Њу Орлеанс треба да ...
Извинете не ми е јасно зашто одом во хјустон ?Помладо е и поефтино...
Математиката е ваква:
Понудата од ЛА и Хјустон беше
- Скола 31 година и 8,6 милиони плата (договор уште 4 години)
- Мартин 28 години и 11,5 мил $ (уште 2 години)
- Одом 32 години и 8,9 мил (уште 2 години)
- Драгиќ 25 години и 2,1 мил (уште 1 год)
Пик од Њујорк (виа Хјустон) кој нема да биде лотариски пик...
Понудата на Клиперси е:
- Гордон 22 години 3,8 мил (1 година)
- Амину 21 година 2,1 мил (3 години)
- Кејман 29 години 12,2 мил (1 година)
Пик од Минесота кој веројатно ќе биде топ 10 или максимум топ 15...
Првата понуда е многу подобра за подобар тим веднаш, втората понуда е многу подобра за тим за иднина.
Одлуката на Штерн е дека Њу Орлеанс треба да се концентрира на иднината отколку на сегашноста. Тоа е поразумно за евентуална продажба на тимот.
Никој не би се нафатил да купи тим кој ќе биде преоптоварен со скапи полу-ѕвезди кои ниту можат да бидат трејдувани, ниту можат да допринесат нешто повеќе од врткање околу последното место кое води во плејоф (Значи тим кој неможе да оди ниту напред ниту назад).
Меѓутоа млад и перспективен тим е многу поатрактивен за евентуалните купувачи.
you faked knee injury 4 times хахахахапа незнам колку ми се допаѓа трејдот... гордон е топ 5 шут. бек во лигата и има потенцијал да биди најдобар, а тој пикот следната година можи да се погоди да биди прв исто ко лани...
многу добија хорнетси во овај трејд се надевам дека копилето штерн е задоволен
сега клиперси имат голема дупка на 2, веројатно билапс ќе игра таму... а и немат некој центар освен џордан кој многу лесно можи да напрај 6 лични
--- надополнето: 15 декември 2011 во 09:47 ---
lolololol

Па и не знам баш дали се засилија премногу Чикаго... Они си беа јаки и лани али најслаба алка им беше Боганс, е сеа Хамилтон со 100 години не знам баш колку МНОГУ ќе ги појача Чикаго али како и да е подобар е од Боганс.Ете го мастер планот на Купчат, Џош МекРобертс 3 години договор во ЛА Лејкерс, како замена за Одом
Хамилтон 3 години во Чикаго, конечно и Дерик Роуз си доби другарче кое ќе го растовари од поени, плус двојка немаа !
Роуз, Хамилтон, Денг, Бузер , Ноа со Боганс, Таж Гибсон, Корвер, Бруер, Вотсон и компани, пазите се од Чикаго другови !
Е ај да не се засилија со Хамилтон не заебавај, прва класа шутер, баш тоа што им требаше на Чикаго.Па и не знам баш дали се засилија премногу Чикаго... Они си беа јаки и лани али најслаба алка им беше Боганс, е сеа Хамилтон со 100 години не знам баш колку МНОГУ ќе ги појача Чикаго али како и да е подобар е од Боганс.

Еееј не збори брат, Хамилтон на 33 години ако го сметаш за квалитетно засилување ондак не знам што да речам. Чикаго пак ќе си е јак, со или без него ама требаше некој младич да донесат или некој поасален на 27-28 години. Овој апла е стар, одбрана неможе да игра, а и не е тој стариот од Детроит што беше. Види му ги задњиве две сезони и ќе видиш колку јако засилување им е...Е ај да не се засилија со Хамилтон не заебавај, прва класа шутер, баш тоа што им требаше на Чикаго.
И не е премногу стар има 33 години и може да изигра барем уште 2 сезони на високо ниво, плус кога ќе видиш дека и цел тим си го задржаа, Бузер ослабнат 10 - 15 кила, има да праат парче.![]()
Има многу играчи што имаат 33 години или над 33 па уште газат, а за последниве 2 години баш има добар просек на поени а тимот им беше очаен, лани 14 поени просек, пред 2 години 18.Еееј не збори брат, Хамилтон на 33 години ако го сметаш за квалитетно засилување ондак не знам што да речам. Чикаго пак ќе си е јак, со или без него ама требаше некој младич да донесат или некој поасален на 27-28 години. Овој апла е стар, одбрана неможе да игра, а и не е тој стариот од Детроит што беше. Види му ги задњиве две сезони и ќе видиш колку јако засилување им е...