NBA Сезона 2011/2012

• Креатор на темата Креатор на темата GreenRoot
  • Време на започнување Време на започнување

Дали ке започне НБА лигата со натпревари?

• ДА! Ке се одиграат сите натпревари.

Гласови: 19 16,8%
  • НЕ! Нема да со одигра ниту еден натпревар.

Гласови: 24 21,2%
  • ДЕЛУМНО! Ке се играат помалку натпревари од предвидените 82 натпревари за секој тим.

Гласови: 70 61,9%

• Вкупно гласачи
    113
Во петок почнуваат со pre-season утакмици:
Чикаго-Индијана
Филаделфија-Вашингтон
Кливленд-Детроит
Њу Орлеанс-Мемфис.

Да не му се почиња на некој кајгана фантази лига?Гледам и на Yahoo и на ESPN веќе на големо се прават тимови.Ако некој сака ќе направиме една приватна лига и ќе си ги одмериме силите :)

Да не му се почиња на некој кајгана фантази лига?Гледам и на Yahoo и на ESPN веќе на големо се прават тимови.Ако некој сака ќе направиме една приватна лига и ќе си ги одмериме силите :)
Му се почиња. :icon_lol:

а шо е уствари тоа???...гледам на фејсбук има една нова Fantasy Basketball, направив си тим и сеа шо треба да се праве појма неам, како се игра??? претходната NBA Legend беше ептен добра

шо велите бобкетси ќе го срушат рекордот за најмалку победи во сезона?

PG-Augustin/Kemba
SG-Gerald Henderson
SF-Corey Maggette
PF-Tyrus Thomas
C-Boris Diaw

Bench: Gana Diop, Eduardo Najera, Derrick Brown, Matt Carroll, Bismack Biyombo, DJ White, Dante Cunningham

PG-Augustin/Kemba
SG-Gerald Henderson
SF-Corey Maggette
PF-Tyrus Thomas
C-Boris Diaw

Bench: Gana Diop, Eduardo Najera, Derrick Brown, Matt Carroll, Bismack Biyombo, DJ White, Dante Cunningham

Многу веројатно...

Кемба Вокер е играч кој со нетрпение го очекувам да го гледам и кој според мене сезонава ќе биде Руки на годината. Бијомбо е добар одбранбен кошаркар на кој сепак ќе треба да се работи интензивно уште најмалку 3 години за да израсне во НБА квалитет. Покрај Вокер, тимот на Бобкетс е целосен просек и од нив поголеми нешта ќе се очекуваат дури за 2-3 години доколку успеат да поврзат неколку паметни потези и доколку соберат уште неколку добри пикови (бидејќи очекувам следните две години Шарлот да биде меѓу екипите кои рано ќе бираат на драфт).
Инаку овој преоден рок според мене е далеку од завршен за Шарлот. Најмалку што очекувам е ангажирање на центар... доколку тука не се покријат Шарлот ќе биде (mark my words) најслабиот тим во лигата сезонава.

--- надополнето: 14 декември 2011 во 00:40 ---
Инаку Далас се отараси од Фернандез и Бруер во замена за пик од втората рунда на Денвер Нагетс.

Очекував добри нешта од Фернандез, но човекот има големи проблеми со носталгијата, а истовремено и ќе беше целосно запоставен во ротацијата бидејќи пред него предимство ќе имаа Картер и Тери. Денвер можеби и ќе го ослободи Фернандез да продолжи со кариерата во Шпанија.

Бруер е интересен талент, кој исто така ќе загубеше значајно време од кариерата сезонава во Маверикс позади Одом и Мерион. Може да се надева на доста играње кај Карл, најмногу поради недостатокот на играчи поради „кинезите“. Ако ништо друго, малиот до крај на кариера ќе си се фали со прстен...

Инаку со овој потег Далас ослободува дополнителен простор во селари капот за следната сезона - кога слободни агенти стануваат Д-Вил, КП3 и Д-12... :vozbud:

PG-Augustin/Kemba
SG-Gerald Henderson
SF-Corey Maggette
PF-Tyrus Thomas
C-Boris Diaw

Тимот на хартија изгледа толку лошо и несоодветно да е осуден да направи оverachiеvment, мислам дека нема шанси да бидат последни... каму ли па да рушат рекорди во најмалку победи.
Инаку, како што тргнала НБА со менаџирањето на Хорнетс, мене тие ми се на прво место за одпозади! :sneaky:

...(бидејќи очекувам следните две години Шарлот да биде меѓу екипите кои рано ќе бираат на драфт).
Инаку овој преоден рок според мене е далеку од завршен за Шарлот. Најмалку што очекувам е ангажирање на центар... доколку тука не се покријат Шарлот ќе биде (mark my words) најслабиот тим во лигата сезонава.
Чисто од комична страна морам да те поправам, Шарлот би сакале ти да си во право и да го имаат макар и најслабиот NBA тим. Зошто Хорнетс уште во 2002 се преселија во Њу Орлеанс (тешка грешка од управата иначе).

Те разбирам пошто и јас често го правам овој лапсус, претпоставувам ова е одлика на поодамнешните љубители на НБА... ;)

Тимот на хартија изгледа толку лошо и несоодветно да е осуден да направи оverachiеvment, мислам дека нема шанси да бидат последни... каму ли па да рушат рекорди во најмалку победи.
Инаку, како што тргнала НБА со менаџирањето на Хорнетс, мене тие ми се на прво место за одпозади! :sneaky:

Според досегашниот трансфер период мене Шарлот, Торонто и Кливленд ми се кандидати за најлош тим сезонава.
Њу Орлеанс чука на вратата...
Нагетс, Детроит, Феникс исто така ги чека fail сезона.

Инаку очекувам подобра сезона за Минесота, Сакременто, Вашингтон... Малку подобра, али подобра...

НБА дава бесплатни преноси на натпреварите

nba_logo_v_sl.jpg

http://supersport.com.mk/kosharka/nba/1376-nba-dava-besplatni-prenosi-na-natprevarite

:vozbud::vozbud:барем нема да се мрцвареме со стримови

НБА дава бесплатни преноси на натпреварите

nba_logo_v_sl.jpg

http://supersport.com.mk/kosharka/nba/1376-nba-dava-besplatni-prenosi-na-natprevarite

:vozbud::vozbud:барем нема да се мрцвареме со стримови
Во брзање сум и не можам да прочитам него дали ова значи дека на мтв и на спортклуб ќе има повеќе од 2 натпревари во неделата ?

Во брзање сум и не можам да прочитам него дали ова значи дека на мтв и на спортклуб ќе има повеќе од 2 натпревари во неделата ?
Ова значи дека те ке можеш да ги гледаш натпреварите бесплатно на официјалнана страна од НБА.
А телефизија ко телевизија, ке мора да ги откупи правата за пренос.

Му се почиња. :icon_lol:
На ESPN креирав лига: kajgana 1 pass: kajgana 1
Во сабота е драфтот и лигата треба да има 10 души ваљда ќе се собереме :)
а шо е уствари тоа???...гледам на фејсбук има една нова Fantasy Basketball, направив си тим и сеа шо треба да се праве појма неам, како се игра??? претходната NBA Legend беше ептен добра
Фантази е игра во која бираш играчи,и според нивната игра ти се собираат поени.Ќе видиш напрај си интересно е :) поопширно

Ова значи дека те ке можеш да ги гледаш натпреварите бесплатно на официјалнана страна од НБА.
А телефизија ко телевизија, ке мора да ги откупи правата за пренос.

Ма нема ништо бесплатно, информацијата е bullshit.
Може да бидат бесплатни егзибицискиве утакмици на НБА, инаку league pass сеуште чини некои 140 долари.
Нема бесплатно гледање НБА... Не спијте на тоа уше.
Затоа има стрим :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom