И во HIMYM сите ликови си имаат своја приказна, затоа ти си се чудела на Робин, бидејќи не ја знаеш нејзината приказна
Иначе таа епизода со погребот не беше многу смешна, ама сепак беше погреб. Почни да гледаш од прва сезона и гледај се', тие така шо загледувате по некоја епизода на ТВ и ќе коментирате нешто шо нема врска...
И зошто мислиш дека HIMYM треба да биде замена за Friends или? Ај да нема веќе серии после нив.. -.-
Шербатски
Им ги знам приказните на сите. И тоа од неколку епизоди. Не е ова некој мајндфак, па да се енигма карактерите. Изгледа не си го прочитал она што го напишав добро. Јас и дадов шанса на серијава, ја загледав од почеток, ама не ја можев повеќе. Толку треба и за да ја баталам. Воопшто не ми се допаѓа. Ако пребирам епизоди за да начекам некоја за да се насмеам, тешко мене. Сит ком треба да понуди многу повеќе од тоа. А оваа серија тоа не го нуди. Едноставно не ме влече. Јас гледам сит ком за да се насмеам, не знам за вас. А овие луѓе тотално не успеваат да ме насмеат. Повеќе одат кон драма, отколку кон хумор.
Околу споредбите со Пријатели не треба да си Ајнштајн за да го заклучиш очигледното, неколку пријатели, па врски меѓу нив, секогаш седат во нивниот омилен бар. А и самиот воведен пост во темата прочитај го ќе видиш сам. Демек серијава наликувала на Пријатели, ама била многу подобра од неа. Јас разбирам вкусови, ама ова чудо да се спореди со Пријатели стварно треба да си без вкус. Околу она да нема серии после Пријатели, има и тоа сериозно добри кои ни малку не наликуваат на Пријатели. Па ја имаш, Биг Бенг, Два и пол мажи кои си имаат оригинален плот и не наликуваат на некоја друга серија. Оваа наликува. Преземен концепт е.
Робин е најдосадниот лик во сит ком кој некогаш сум го видела. Женава не е смешна. Нити фацијалните изрази и се забавни, ниту она што го кажува. Не е за во сит ком.
Погледни ја анкетата горе. На скоро 70% од дечките кои ја гледаат серијата омилен лик им е Барни Стинсон. И со право. Другиве се жива досада. Да направиме анкета за Пријатели, што мислиш некој лик ќе се издвојува со толкав процент? Ми текнуваат епизоди кои сум ги изгледала и не можам да се сетам на ниедна смешна сцена. А верувај пробав да им дадам шанса. На Фокс загледував по некоја епизода, чисто да видам да не сум била грешка со стартот, може другите сезони се добри. Ама за жал, повторно наидов на истото. Едноставно глупаво сценарио кое не прилега за сит ком. Гледав некоја епизода каде се тркаа низ градот за да видат кој попрво ќе стигне со оглед на методот кој го одбрал. Умрев од досада на епизодата. Уште колку треба да изгледам за го утврдам очигледното - Ова не е добар сит ком, просечен е. Тргни го Барни и добиваш потпросечност.
А и друга работа на која се сетив. За ова може да ме корегирате ако грешам. Освен тој дечкото на Робин, водител што беше, јас во серијава на сум наишла на добар спореден лик. Во Пријатели го имате Гантер, Џенис, родителите на Моника и Рос. Во Фрејзер тоа се Булдог Бриско, Гил... овде кој? Тоа само кажува колку се неинвентивни сценаристиве на серијава.
Нема тука лутиш.