Знам ќе си ги навлечам на грб фановите на серијава на форумов ама мора да прашам: Што гледате смешно во серијава? Ова не е комедија, сценаристити им се трагедија. Шегите не се шеги. Не можам нити да ги дефинирам. Сит ком служи да те насмее здраво, како Пријатели или Фрејзер, Лудиот Град итн... Ова чудо како ве смее просто се чудам. И дадов шанса на почетокот и многу ми се допадна ликот на Барни, другиве ми беа трагикомедија. Сериозни, тотално нехаризматични и комплетно несмешни. И после неколку епизоди и Барни ми се смачи. Ако сит ком серија од пет ликови се влече на грб на еден лик, тури пепел на таа комедија. Има серии како на пример Доктор Хаус, кои се држат строго на изведба на еден актер, ама тоа е сосем друг тип на серија. Овде во оваа серија, особено зашто е сит ком тотално е неприфатливо тоа да се направи.
Земете го следниов факт во предвид. Ако Барни го нема, ова е тотално потпросечна серија. Многу ми е изнасилено ова, после Пријатели сите очекуваа некаква замена, па се фатија на тој воз студијата што ги снимаат сит комедиите. Мислам и дека рејтингот на серијава најмногу се должи на фактот што многумина ја сметаат како замена за Пријатели. Ама ниедна копија не е како оригиналот. Компактноста на Пријатели е невидена реткост. Сите шест ликови се своја приказна, а совршено се вклопуваат. Шегите на сценаристите се закон и што е најважно актерите знаат како да ја изведат шегата. Во HIMYM ја гледам онаа Робин и се чудам што бара во комедија. Апсолутно ја утнала работата. Баш синоќа гледав една епизода на Фокс за да утепам време ама не знам не знам од која сезона е, вие што ја следите поредовно подобро знаете од мене, и само зјапав во телевизор. Епизодата беше за Валентин, таткото на Маршал починал, овој отишол кај мајка му за да и помогне да закрепне од трагедијата, ама Маршал нејќеше да си замине. Лили дојде за да си го земе ( за тоа време облекла перница како човек за да ја пополни празнината што Маршал не е тука, мислам
). Робин мртва озбилна, се бунтува против Валентин облечена во пурпурна боја. Лошо, полошо амин.