Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

• Креатор на темата Креатор на темата ^Capo^
  • Време на започнување Време на започнување
Секогаш побрзо се враќа во форма ако претходно си вежбал. Не само затоа што веќе знаеш како треба туку и на ниво на клетка организмот е веќе поинаку организиран и резултатие доаѓаат побргу.

Мислев на исхраната,и ја не се доискажав,сеа кога паузирам,дали треба помалку јх и протеини?

Мислев на исхраната,и ја не се доискажав,сеа кога паузирам,дали треба помалку јх и протеини?
Ако не си активен нормално дека помалку ЈХ и протеини ќе ти треба инаку ќе качиш масно ткиво.

Како прво сакам да прашам ,бидејки сум 16 години ,180цм висок и тежок 60 кг.
Ме интересира дали прво мора да качам некое кило пред да почнам со вежбањето или може паралелно да оди тоа со внесување повеке витамини..фала мн.

И уште нешто зошто зборат дека не смеам да вежбам бидејки телото не е дооформено ,вистина ли е тоа или може да вежбам
:drk:
--- надополнето: 13 декември 2011 во 13:49 ---
Ме интересира дали прво мора да качам некое кило пред да почнам со вежбањето или може паралелно да оди тоа со внесување повеке витамини..фала мн.

И уште нешто зошто зборат дека не смеам да вежбам бидејки телото не е дооформено ,вистина ли е тоа или може да вежбам
:drk:
--- надополнето: 13 декември 2011 во 14:01 ---
IMA LI NEKOJ TUKA?

Слободно започни со тренинг. Се надевам дека тамо каде ќе одбереш да вежбаш ќе има некој стручен кој ќе знае да те воведе во основите на железниот спорт.

znaci nema veze sto se zbori deka teloto ne e dooformeno na 16 godini za vezbanje ?
Интересен заклучок на стручни лица, претпоставувам. Него, да ги запрашаш нив како 18 годишни момчиња стануваат првотимци во Премиер Лигата? Или под забрането вежбање се подразбира само вежбање со тегови?!

Интересен заклучок на стручни лица, претпоставувам. Него, да ги запрашаш нив како 18 годишни момчиња стануваат првотимци во Премиер Лигата? Или под забрането вежбање се подразбира само вежбање со тегови?!

samo vezbanje so tegovi.

A imate li nekoj recept za pienje jajce nasabalje primer da go pies so med,so seker jas sum probuval da pijam ama mi se vraka samo :S

до сите билдери да ми дадете неколку совети
ете вака имам 13 години скоро 14 дали е штетно да почнам да вежбам со тегови
висина 185 кг 60
сакам да ми дадете неколку совети како што по колку пати дневно да бежбам
и едно заборавив дали е штето да пијам протеини мислам ја имам висината нема да останам како што велат низок

Ја пак...сакам следно купување да земам гејнер http://www.vingfitness.com.mk/detail.aspx?id=142 овој,па ако може да ми каже некој што го користел дали е добар,и најбитното КОЛКУ ЌЕ МИ ТРАЕ,и колку грама е едната дозерка,колку пати треба да се пие и слично.Фала :)

до сите билдери да ми дадете неколку совети
ете вака имам 13 години скоро 14 дали е штетно да почнам да вежбам со тегови
висина 185 кг 60
сакам да ми дадете неколку совети како што по колку пати дневно да бежбам
и едно заборавив дали е штето да пијам протеини мислам ја имам висината нема да останам како што велат низок

Не само што не е штетно туку е и корисно...

Ја пак...сакам следно купување да земам гејнер http://www.vingfitness.com.mk/detail.aspx?id=142 овој,па ако може да ми каже некој што го користел дали е добар,и најбитното КОЛКУ ЌЕ МИ ТРАЕ,и колку грама е едната дозерка,колку пати треба да се пие и слично.Фала :)
Тука имаш малце повеќе информации. Дозата што ја препишуваат е 375грама што би му дошло 12 сервирања доколку ја следиш препораката од производителот.
Препорачливо пиење е 2 пати дневно, еднаш сабајле после станување еднаш после тренинг. Реално за оваа цена мислам дека можеш подобро да најдеш.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom