Ел Класико: Реал Мадрид - Барселона (1:3)

Како ќе заврши натпреварот?

• Вкупно гласачи
    308
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Јас ретко пишувам на форумов за фудбал, ама не значи дека не го следам и не го сакам. Малце забегав со постов, не е она во право, ама не си ни ти.
За кого навиваш ако смеам да знам :)

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.639
Поени од реакции
10.237
Видовте ли дека на крај кога се закачија Кеита и Пепе,шпанците беа тие кои ги смирија страстите.Валдес,Пике и Рамос.

Bianconero vero

Il Capitano
Член од
10 ноември 2008
Мислења
9.242
Поени од реакции
8.142
Во такви ситуации да се крени оффсајд е релативна работа...донекаде се и во право фановите на реал Мадрид дека се крева офсајд во такви ситуации, но сепак тоа зависи дали играчот каде што му е доделена топката му смета на одбранбениот играч кој ја исфрла топката......во оваа ситуација не му смета во никој случај(иако му е доделена на играчот во офсајд) што значи дека помошникот изреагира правилно и ситуацијата е чиста!
Иако на ова дерби ја поддржувам Барса отсекогаш, би кажал дека тие кои се бунат за таа ситуација се во право во некоја рака. Ти си судија и ваљда подобро знаеш, ама мое видување е дека тука треба да се свири офсајд затоа што да не бил таму играчот на Барса кон кого првично е упатена топката, играчот на Реал ќе немал потреба од таква панична интервенција (мораше да интервенира затоа што кога е во поле не може да биде сигурен дека играчот на Барса е во офсајд) туку ќе можел да му ја остави топката на Касиљас. Паничната интервенција директно влијаеше на голот неколку секунди подоцна.

CELTIK

magionicar
Член од
23 декември 2007
Мислења
2.909
Поени од реакции
839
aber nemate od praviloto ofsajd za da bese dosuden ofsajd trebase igrac na barselona da ja vrati topkata kon cavi ama igracot na barsa ne ni ja gibn topkata a vo taa situacija postoi pasiven ofsajd koj spored pravilata na fifa ne smee da bide dosuden i sekoj sudija kreva ofsajd koga topkata ke stigne od do igracot

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Of the 14 players who played in the Clasico for Barça, 9 came up through the youth ranks: Valdes, Puyol, Pique, Busquets, Xavi, Iniesta, Cesc, Messi and Pedro. Of the 14 used by Madrid, only one, Casillas

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Не се секирај ти за нас,се радуваме ние....Е да,ги повикувам,затоа што веќе преку таквото ми е од такви ДЕГЕНСКИ постови на форумот, а не само од навивачите на РМ туку и од други. А можеби и самиот се најде во тоа „повикување“ па и вака револтираш. Зошто вака не реагираше при тие дегенски постови пред мечот ? Ги имаше многу,ако беше така праведен како што викаш.... Има многу такви како тебе кој се прават многу умни овде на форумот. Пред да почне некој меч едно кажуваат,а после мечот друго кажуваат и честитаат и ни кажуваат како сме биле најјаки ова она.
Извини ама тоа е.....
Знаеш, има и многу вака кои зборат на памет како тебе. Најди ги моите постови пред натпреварот и после натпреварот, па после можеш комотно да ме анализираш колку сакаш. : )
Очигледно е овде кој е револтиран, тоа си ти, зашто си потпаднал на провокациите од "реаловци", дотолку што мораше да ги наречеш дегени.

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Знаеш, има и многу вака кои зборат на памет како тебе. Најди ги моите постови пред натпреварот и после натпреварот, па после можеш комотно да ме анализираш колку сакаш. : )
Очигледно е овде кој е револтиран, тоа си ти, зашто си потпаднал на провокациите од "реаловци", дотолку што мораше да ги наречеш дегени.
Јас не реков дека сигурно и ти си едниот од нив,реков можеби,зошто не можам да пребарам цел ден пост од тебе дали си таков или не.Зошто реагираше за мојот пост а никако да реагираш за нивните постови? Зошто ? Ајде јас паднав на провокациите на реаловци,а зошто ти падна на мојата ? Значи : ти си тој кој е револтиран, а не јас .
А и можеби сум, не знам,но вака се случува секоја година,тие летаат а ние не,тие губат а ние не одговараме на провокации.Епа ајде си реков еднаш и јас да СЕ РЕВОЛТИРАМ ( според тебе). Така да ,ако не се најде самиот себеси на моите постови,не ми враќај повеќе за да не продолжуваме со ова дискусија.Чао.....

acetetovo

Македонец!
Член од
1 мај 2007
Мислења
4.002
Поени од реакции
2.375
Of the 14 players who played in the Clasico for Barça, 9 came up through the youth ranks: Valdes, Puyol, Pique, Busquets, Xavi, Iniesta, Cesc, Messi and Pedro. Of the 14 used by Madrid, only one, Casillas
Ај не лажи, Фабрегас е од Арсенал. Кај нас се изгради како играч и доби слава. Да останеше во барса сега ќе носеше торби и сокови во собелкувална!

Член од
25 септември 2011
Мислења
6.448
Поени од реакции
18.283
Ај не лажи, Фабрегас е од Арсенал. Кај нас се изгради како играч и доби слава. Да останеше во барса сега ќе носеше торби и сокови во собелкувална!
Овој Фабрегас се изгради кај вас ????

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Ти го разбираш зборот/зборови through the youth ranks ???????

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Добро бе, како може после натпреварот да гласаат, стварно не ми е јасно.:tapp:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom