Сигурно тоа се прашувале и кога Реал имал неколку успеси по ред...
Инаку, дека оваа утакмица беше слаба, беше. Преслаба. И на квалитет и на другите работи беше десет нивоа зад пролетните дуели.
И уште еднаш ќе пишам, читајте цели интервјуа, не постиратје глупи наслови...
Не знам, брат ми, јас не живеам во минатото. Гледам и пишам она шо се деси сега, денес. А и ако сакаш да ѕирниме во блиската историја, пак така некако се бројките.
Едит: Да споделам една сторија со Вас тука. Лани, т.е април/мај периодот, кога Реал и Барса играа три меча едно по друго, ја имав таа можност да бидам во Шпанија, т.е во Барселона, или поточно Лорет Де Мар, Каталуња, во близина на Коста Брава. Се погодивме да бидиме таму, на 100 км до Местаља, каде се играше финалето од тој купот, како се вика, во Шпанија. Победи Реал. Али шо се случи после тоа ? Околу 23 00 или 00 00 го напуштивме хотелот за да одам во дискотека, и од мирно и тивко гратче, местенце (бидејки нормално не бевме во сезона) се претвори во хаос ! Еден куп коли, кога мислам еден куп подразбирам можеби илјадници коли, со знамињата развиорени низ Каталуња, со погрди натписи и имиња.
Аналогно на тоа, кога Барса неколку дена покасно го победи Реал,( во хмм шо беше, нема везе) се погодивме да бидиме во Мадрид и апсолутно ниту една кола, ниту една провокација, ниту збор кажан лош за противникот. Не верував, оти знаев дека Каталонците беа „лошите“ али испадна обратно. Ќе речите голем е Мадрид и ќе се сложам со Вас, но бевме 3 дена таму, и поминавме мнооооогу км, со автобус и пеш, и видов дека нигде не беше така.
И да, не мора да ви спомнувам дека бев на Барселона - Осасуна, кога Виља и Меси погодија за 2-0. И не мора да ви кажувам дека Шакира седеше едно 50 до 60 метра од мене, заедно со сите ВИП личности. Е и да, не мора да ви кажам и дека ги видовме како слегуваат од автобус и одат на тренинг, при затворањето на стадионот, дел, кој беше наменет за туристи. Ако ве интересира Пике, Валдес, Бускетс и и и кој беше бе... Хмм, кој ви е резерверн голман ? Е тој !
)))))
Чисто да ми бидите љубоморни, не поќе !
)))))))) Шала, поздрав.