Football Manager 2012 - Општа дискусија

jovanovski

Motherfucker Jones
Член од
30 јуни 2008
Мислења
3.789
Поени од реакции
1.294
Луѓе помош :///

Ја симнав играта, ја инсталирам фап све тоа е у ред, и сеа сакам да ја пуштам ама нејќе некако да упали, значи ја вклучувам играта, а ништо не се пушта и ќе си почекам минута и па ја пуштам ми пишува "football manager 2012 is already running"

Чаре?
пробај run as administrator ако не можи барај нов крак

Пепи

barca en el corazon !
Член од
2 јуни 2008
Мислења
4.362
Поени од реакции
230
Може да ми каже некој кај да го ставам фаилот D3DX9_41.dll?

Фала однапред.:)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ја преземав Англија и го направив Руни најдобар стрелец во репрезентацијата, го надмина Сер Боби, сега има 54 гола. Да заврши фудбалов ќе поставам скриншотови и од тимот и од репрезентацијата, како ми изгледа составот. :)

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
My Documents-Sports Interactive-Football Manager 2012-editor data
И после кога ќе идеш New Game, кај што местиш пач, ќе идеш changes и ќе ја селектираш.

toiise

Паско Кузман
Член од
17 декември 2007
Мислења
661
Поени од реакции
94
Секоја чест за тој што се потрудил да ја направи македонскава лига, ама барем да му кажел некој дека Вардар игра во првата лига.

Tоni

ILLYRIAN
Член од
26 февруари 2009
Мислења
13.642
Поени од реакции
10.241
Ја преземав Англија и го направив Руни најдобар стрелец во репрезентацијата, го надмина Сер Боби, сега има 54 гола. Да заврши фудбалов ќе поставам скриншотови и од тимот и од репрезентацијата, како ми изгледа составот. :)
Јас ги водев 3 месеци Данска,па ми стигна понуди од Англија,Аргентина и Франција.Ја прифатив таа на Англија.
Сега играм квалификации за ЕП 2016.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Најпрво подвигот што го направи Руни, го зачував како note затоа што не можев веднаш да прикачам скриншот :pipi:

Eве го и отприлика горе доле мојот тим со кој ќе одам на Европското, иако уште траат квалификациите. Зборам голе доле зошто нападот ми е среден (можно е Родригез да лета за сметка на Стариџ, не знам кој попрво, кога и да ги ставам двајцата голови даваат) и Џонс ќе биде во тандем со Шокрос на стоперските позиции. Го немам во тимот зошто повреден беше и не го повикав за последниот натпревар. Волкот гази по таа десна страна, Бејнс е многу добар изведувач на слободни удари. Офанзивата ми е скоцкана а мислам дека сум веќе готова и со одбраната. Фланаган и Бертранд имаат потенцијал и им давам често шанса, како и голманот Батланд. Тој Смајтис е викнат колку место да пополнува, затоа што Фостер се откажа привремено од репрезентацијата и уште не е премислен. Фердинанд јас го замолив да се откаже пошто више е стар и колку толку да прави услуга на клубот :D. Само Шелви ме разочарува и никогаш не изиграл добро, ќе мора наместо него да викнам некој друг, талент зошто Баркли/Родвел/Вилшер/Клеверли ми се прв избор за средината. Замените на скриншотов не ги глејте, рандом се ставени.

Со Манчестер е прелесно да се игра. Веќе ми здосади ама играм на сејвов колку да освојам уште на репрезентативно ниво нешто :) а со нов клуб сакам да почнам нов сејв па да го доиграм ова и ќе почнам со Стоук.

Ко што може да се види немам некои огромни измени во тимов и звучни трансфери освен Силва кој го начекав на free. Се другото е ефтино земено. Има одлични млади играчи во резервите и младинците кои сакам да ги развивам (Погба, Клеверли и Џонс пред се). Моја препорака е да го купите Carlos Fierro од Мексико. Како што читав на странски форуми, разарал секаде кај што го купувале па еве и јас да му дадам шанса да видам како ќе се покаже. За стопер, верувале или не, Еванс е стварно талентиран на играва и го играм често и на левата бековска позиција каде е одличен, како што може да се види по неговиот рејтинг. Моментално Чичарито е паднат во форма инаку со Руни имаат ненормално партнерство. На листа на шиткање ми се Силва, Валенсија и Јанг затоа што се веќе во 30ката и сакам да заработам на нив а од другата страна гледам Бејл се кара со управата на кокошките па познавајќи го квалитетот негов на играва од тоа што го водев Тотенхем на 2011ката, прв ми е на шопинг листата :pos:

Друго нешто, I present you my little monsters.

Оваа сезона ама им разработи партнерството на Руни и Чичарито, страшно нешто + Руни беше повреден 2 месеца.

Башка Руни не ми изведува пенали, Јанг ми изведува, посигурен ми е :D Руни е втор на листа за изведување.

Tерминаторот кој го играм во средина најчесто:

И типчево што све живо и диво од пенали го фаќа :)

Maлце дупка беше првата сезона ама после се среди. :) И другиот голман, Линдегаард е одличен, ако менаџирате екипа со помал буџет а ви треба голман, земете го, иако нема којзнае какви оценки, никогаш не ме изневерил.

Како и да е ми здосади више сејвов и едвај чекам да помине европсково и да почнам со копачиштата Стоук :)

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Одлично одлично Ilumious.

Ај и јас да се пофалам - конечно титула во ПЛ со Сандерленд. Сеуште терам со анонимуси до некаде. Ок, се засилив со Вилшер, Ибрахимовиќ и Ивановиќ али сепак не е тоа тоа, зашто и Ибра не е баш млад во 2014та година. Како што гледам кај Ilumious, јас имам во тимот повеќе потенцијални репрезентативци. Wickham веќе изигра 2 натпревари за Англија, Butland и Flanagan сеуште се млади кај мене, едвај и јас ги ставам во натпреварите.

Иначе предлог за DC - Younès Kabоul од Тотенхем. Станува најдобар централен дефанзивец за 2 години максимум. Не е баш млад од почетокот ама сосема брзо прераснува во одличен дефанзивец и добар стрелец од корнери.

The Edge^

the force
Член од
11 јуни 2011
Мислења
2.882
Поени од реакции
2.397
Може некој така набрзинка накратко да ми ја каже како оди играта, со што се занимаваш во неа, сеа знам оти е менаџер знам отприлика каква може да е но првпат ке ја играм и воопшто малку знам за играва, ја играв досеа само ФИФА менаџер, некој набрзина да ми ја објасни играва споредувајќи ја со фифа, кои се предностите недостатоците, што има таму, што нема таму и така, ај фала :)

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Може некој така набрзинка накратко да ми ја каже како оди играта, со што се занимаваш во неа, сеа знам оти е менаџер знам отприлика каква може да е но првпат ке ја играм и воопшто малку знам за играва, ја играв досеа само ФИФА менаџер, некој набрзина да ми ја објасни играва споредувајќи ја со фифа, кои се предностите недостатоците, што има таму, што нема таму и така, ај фала :)
Две класи над ФИФА менаџер е оваа. :)

The Edge^

the force
Член од
11 јуни 2011
Мислења
2.882
Поени од реакции
2.397
Две класи над ФИФА менаџер е оваа. :)
Ја слимнав ја пробав, видов отприлика што е разликата меѓу оваа и фифа. Како што забележав неможеш овде да се занимаваш со инфраструктурата на клубот, болници, тренинг центри, карти, бла бла, или?
Иначе, сите тимови ми се без амблеми и играчите немаат слика, што кај твоите скриншотови не е така, ваљда некои пачови а?
Упати ме подобро ако сакаш :)
PS. И да замунда користам.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Ја слимнав ја пробав, видов отприлика што е разликата меѓу оваа и фифа. Како што забележав неможеш овде да се занимаваш со инфраструктурата на клубот, болници, тренинг центри, карти, бла бла, или?
Иначе, сите тимови ми се без амблеми и играчите немаат слика, што кај твоите скриншотови не е така, ваљда некои пачови а?
Упати ме подобро ако сакаш :)
PS. И да замунда користам.
Нее, ова е фудбал менаџер, не геодезија менаџер :) Се секираш само за тимот и донекаде за финансиите. Пиши на замунда Sortitoutsi и ќе ти даде линк еден и спушти, се имаш во него. Имаш во торентот упатство како да ги ставиш во играта.

Kajgana Shop

На врв Bottom