T
Tetro
Гостин
Мене не ми е јасно како може да ги сметаат за филмови, прво.Ептен ми е нејасна вечната компарација меѓу LOTR и Хари Потер.
Второ.... поарно да нема второ.
Мене не ми е јасно како може да ги сметаат за филмови, прво.Ептен ми е нејасна вечната компарација меѓу LOTR и Хари Потер.
Оh no she DIDN'T!Не знам ете, шо знам, не знам како да ти објаснам
Фантазијата, авантурата, то некако ме тера на то дека се слични. Додуша, Lord of The Rings не му ни дадов шанса да го догледам, го исклучив по сат гледање.
Не се слагам баш, Мистик Ривер е исто така филмиште, само да го парафразирам wot, да ги споредуваш е како да споредуваш баби и жаби. Не е лошо вака, претежна желбата да се исфорсира блокбастерот (еден од ретките блокбастери кои навистина вредат), но и да добиеше Мистик немаше да се жалам. Во секој случај овде нема збор за неправда, само за различни вкусови.Како го стаде Mystic River пред LOTR. Мислам... немам ништо против филмот го обожавам ама тој да добие оскар наместо Господарот на прстените ќе беше срамота. Посовршен филм досеа не е направен.
И како го стаде во иста реченица со Хари Потер... no hard feelings за Потер фановите ама да се мери со LOTR е греота.
одличен филм тамарче Зошто не си го гледала , да го гледаш на hd uzivancija pravaНе знам ете, шо знам, не знам како да ти објаснам
Фантазијата, авантурата, то некако ме тера на то дека се слични. Додуша, Lord of The Rings не му ни дадов шанса да го догледам, го исклучив по сат гледање.
Има една голема разлика тука!Најголема неправда е што Кјубрик има оскар за специјални ефекти, а НИКОГАШ нема добиено за режисер! Неверојатно ! А исто така е лошо што никој досега го нема спомнато
Батка, не се разбираме. Јас сум најголем фан на Кјубрик, и ме иритира тоа што нема добиено оскар за тоа по што ќе биде запаметен во историјата а доби оскар за релативно смешна работа барем за него. Еден оскар за цело она животно дело, а башка и за специјални ефекти Требало прво да добие 2 оскари за режисер за да го прими смешниот оскар за специјални ефекти...Има една голема разлика тука!
Да освоиш оскар денес во ова време на суперкомпјутери, софтвери и триста други додатоци и да освоиш оскар во категорија: Најдобри визуелни ефекти , за филм направен во 1968 година , кој и споредено со с.ф филмовиве на денешницава изгледа ебено добро! Автоматски се декларира човекот за тоа како иноватор!
И друго, голем дел тука кои го обожаваат Кјубрик , го обожаваат ради фактот што кога гледаат негов филм не ги држи место , онемени се пред екран и денови потоа изгледаат како да ги удрил чекан по глава! Го обожаваат ради тоа што направил и каков пристап има кон кинематографијата! А не поради тоа каква оценка имаат филмовите негови на имдб и што освоил , дали 10 оскари , 5 бафти или 20 златни малини!
Ова е веќе прашање на вкусови... Двата филма се маестрални, мене пример Волците ми се пред Гудфелас- Поразот на Goodfellas од Dances Wtih Wolves