Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

A

apidrone

Гостин
Кој играч јас сум продал/колнел/плукал?
Имам кажано и порано и сега истото го зборувам, ако мислиш за Македа и Клеверли.
Недозволиво е тим од рангот на Манчестер Јунајтед да не може да победи еден К.Палас, Базел, Бенфика и тимови од нивни ранг, значи Н-Е-Д-О-З-В-О-Л-И-В-О.
Ти не се расправаш, ти си у тие кои гледаат само право и не сакаш здраво да испратиш една критика иако си свесен дека нешто е погрешно. Гледаш дека треба играч кој ќе ја држи средината, ама не сакаш да го кажеш тоа, мислиш дека Ферги со магиите ќе направи нешто.
Кој сака нека биде на клупа, милион трофеи нека се донесат ама онаму каде што се има простор за критика да се испрати, а не да се замижува и да се предвидуваат дадени дузина голови по натпревар и минување ко експрезен воз, а уствари се дешава Македонски железници.
Само за ова ќе ти реплицирам, пошо све друго што сум сакал да кажам, кажале други членови.
Јас уште летоска трубев дека ни треба плејмејкер, а имаше некои фанови кои велеа дека Клеверли е доволен. Јас не критикувам, јас коментирам на почеток и на крај на сезона (или на полусезона, сумирано). Во текот на сезоната, оставам на главниот менаџер да го води клубот, истиот оној дедо кој 25 години од кои еве да речеме 20, успешно го води тимот. Затоа што ниту јас, ниту ти, ниту било кој тука од форумов, не сме поголеми стручњаци од САФ. Во спротивно, не би седеле тука во ова глуво доба, туку би уживале во милионите кои би ги заработувале како врвни тренери.
Јас имам само една забелешка на Ферги (океј, може и не е негова вина, не знам): Ваљда, требаше порано да се подготвува за смена на Сколс, требаше да пушта пипците, бидејќи според мене, голем трансфер не се прави за едно лето.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Mancini: "Important trophy for Manchester City". Sir Alex "penalty for not qualifying tonight." Perspective.

Чисто за споредба :vozbud:

Ivica^

Confident Liar
Член од
14 август 2007
Мислења
11.431
Поени од реакции
16.746
Само за ова ќе ти реплицирам, пошо све друго што сум сакал да кажам, кажале други членови.
Јас уште летоска трубев дека ни треба плејмејкер, а имаше некои фанови кои велеа дека Клеверли е доволен. Јас не критикувам, јас коментирам на почеток и на крај на сезона (или на полусезона, сумирано). Во текот на сезоната, оставам на главниот менаџер да го води клубот, истиот оној дедо кој 25 години од кои еве да речеме 20, успешно го води тимот. Затоа што ниту јас, ниту ти, ниту било кој тука од форумов, не сме поголеми стручњаци од САФ. Во спротивно, не би седеле тука во ова глуво доба, туку би уживале во милионите кои би ги заработувале како врвни тренери.
Јас имам само една забелешка на Ферги (океј, може и не е негова вина, не знам): Ваљда, требаше порано да се подготвува за смена на Сколс, требаше да пушта пипците, бидејќи според мене, голем трансфер не се прави за едно лето.
Не знам каква ти е филозофијата, ама еве не е крај нити полусезона ама еве си овде.
Никој не вика дека некој е поголем стручњак од некого, ама ако не си стручњак не треба да молчиш само. Ако е така, форумов би немал никаква смисла.
Ама ова е веке сосема оф-топик.

За смената на Сколс и јас го имам истото мислење, тоа е една грешка на Ферги, на било кој одговорен у тимот за трасфери, небитно, ама грешка е.
И мора тоа да се исправи во скора иднина, дали ќе блесне некој од сегашниов ростер, или у зимски преоден рок ќе се бара некое решение, небитно. Во спротивно, ќе бидеме Челзи од пред некоја сезона.

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Епа вака момци.Ќе мораме да играме у таа скапана Лига на Европа,каде што играат екипи од рангот на сити и т.н.
За утакимицата што да се каже,Шефот почна да изведува со екипата,екипа која има капацитет да биде меѓу првите 3 у Европа .
Која беше таа формација со 1 центарфор,а бркаме победа.Требаше уште од почеток да се притисне да се даде гол за после да биде полесно,али се искомплицира работата и по повредата на Видич и после примениот гол.Јанг кого толку го фалевте,на една важна утакмица го немаше никаде,Руни кој знае што е со него,он требаше да е главниот предвоник али промашува цел фудбал,Нани е човекот што се трудеше цела утакмица да направи нешто за екипата,исто и Гигс.
Така момци нема што друго да се прави освен да се чека екипата да почне да гази,како што беше на почеток на сезона.Ке се поправат момците и ке почнат да газат се пред себе.
А на овие падобранците т.е идиотите кои немаат попаметна работа,кои не можат да се радуваат на свој успех,нека лечат комплекси тука,не им обраќајте внимание.

A

apidrone

Гостин
Жими се и ја не го сфатив тоа само со Руни у напад, али тоа е, да беше Чичарито здрав, сигурно ќе играше :) Него муабетот за Македа, сакав нешто да пишам после поразот од Кристал Палас, али си преќутев: Или детето треба да иде на позајмица (али у Англија, не у Италија), или не е материјал за Манчестер. Не може бе, еднаш дал гол против Вила и сеа на секоја утакмица да не вади.

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Жими се и ја не го сфатив тоа само со Руни у напад, али тоа е, да беше Чичарито здрав, сигурно ќе играше :) Него муабетот за Македа, сакав нешто да пишам после поразот од Кристал Палас, али си преќутев: Или детето треба да иде на позајмица (али у Англија, не у Италија), или не е материјал за Манчестер. Не може бе, еднаш дал гол против Вила и сеа на секоја утакмица да не вади.
Ќе иде зимава на позајмица, тоа сигурно е :) И јас мислев дека треба Тони да влезе ама 200 минути одигра за недела дена, човек е и тој.

Член од
13 август 2009
Мислења
9.544
Поени од реакции
5.772
Искрено, мило ми е шо одпаднавте. Но, мило ми е само заради тоа што сте доволно силен и квалитетен противник, кој не сакам мојот тим да го сретни понатаму. Доколку, би рекол поинаку, сигурно би бил патетичен и неискрен, прво спрема себе, па и спрема Вас. Јунајтед е голем клуб, и нормално дека ми е мило шо одпаднавте, бидејќи мојот тим сега има повеќе шанси за напредок. Не го гледав мечот, го коментирам резултатот, и за моја среќа (ваша жал) мојот тим има еден тим помалку до, можеби и финалето на ЛШ.

Спортски поздрав.

Член од
29 ноември 2008
Мислења
5.970
Поени од реакции
3.574
IIumious .. да си го барам мислењето тогаш шо рече дека че го клајш во букмаркс или че потврдиш дека бев во право ? :D

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
IIumious .. да си го барам мислењето тогаш шо рече дека че го клајш во букмаркс или че потврдиш дека бев во право ? :D
Не реков јас ништо за Лига во Шампиони. Можам да ти покажам мое мислење од мај дури кога реков дека сезонава ќе е тешко за во ЛШ. Цитирај ме во мај кога ќе заврши Премиер Лига :)

Член од
9 март 2011
Мислења
1.944
Поени од реакции
905
Тоа е тоа дечки,се дешава ...Од порази се учи....Изгледаше многу лесна група ( што е вистина ) , но некако лабаво ја зеде Ферги работата а и повредите го прават своето.Поздрав...

Член од
3 август 2011
Мислења
11
Поени од реакции
3
vo ovaa situacija samo edno ke kazam,povredite i smenata na generacija na fudbalerite vo ekipata si go napravija svoeto ama ima uste nesto so ke naglasam deka nie sme ekipa so najmnogu nastapi vo ls i mnogu rekordi vo istata so to sto samiot fakt dokazuva deka sme 20 i kusur godini na vrvot na evropskiot fudbal po sto mozat da ni pozavidat mnogu drugi evropski velikani i veruvajte po porazot ke se vrateme uste posilni i pogladni za osvojuvanje na tituli. glory man utd

Член од
4 ноември 2010
Мислења
305
Поени од реакции
50
Тежок пораз. Сите бес Видич беа ного слаби.
Малко сум пристрастен, ама да имаш голмаистор како Митко македончето и
цела сезона да го пазиш тамо е глупост. Уште повеке дека сега нема човек
дека миже да има поглед и визиа врз играта, а да не играе на jуруш.
Еве Шакири ги развинти. Стариот да го зима и да не се чуди.

Kajgana Shop

На врв Bottom