Фудбалери Кајганџии! Season 12/13 [Пријавување: Играме 8х8 на поголем терен!]

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
2 јули 2010
Мислења
5.910
Поени од реакции
7.481
Не чини многу дигање после некоја победа,затоа ја ќе си останам смирен сега да не ме снајде она што ги снајде црвените:icon_lol::icon_lol:
8-2,ве потсеЧА на некој резултат од Англискава премиер лига ?:icon_mrgr:
Мвац ,иначе 4 гола 2 асистенции,статистика малце:love:

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Добра утакмица дечки, честито победа на зелените... Незнам дали овде е пишано, али да знаат плавите дека денес играв од кај зелените, бидејки останаа без играч. Јес да и настинат бев и примија еден гол поради мене, али битно пополнив место. Не за друго, кажувам за да не испадне дека прикриено сум играл па некој погрешно да свати. :D
Едит: 4 гола, 1 асистенција (и + една за нивниот гол:pipi:) . Фала :D

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Се мислев дека постигнавме 3 или 4 гола кога тоа мизерни 2. Колку и да не прави ова разлика, најубаво се гледаше додека седевме за измена колку простор се остава, двајца напред на 30 метри, средина празна, воопшто не се затвори средината игравме како два одвоени тима. Значи по дифолт тие што играат напред остануваат пред гол.
Џеко ти стана легенда на кајгана лига, кога тројца те чуваат и правиш асистенција за гол мислам нема што да се збори даље на темава..

Член од
2 јули 2010
Мислења
5.910
Поени од реакции
7.481
Дајте ми го да го чувам Џеко следната. Ако даде гол, 5 години ќе носам аватар од Боки 13 :D
Ова намерно го кажа дека сме 2012..нема да дочека 5 години БОКИ:D
Шала на страна не ти чинеше ова...1 давам па што сака нека е:icon_mrgr:

Член од
30 јуни 2011
Мислења
322
Поени од реакции
196
Скеч 3 асистенции:DГолови 0/3:D
Да ги доигравме и тие 20 мин што ги рече Кaiser,можеби ќе не стигневте:P

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576
Дајте ми го да го чувам Џеко следната. Ако даде гол, 5 години ќе носам аватар од Боки 13 :D
Може а ја ќе играм понапред пошто и така мрзам да играм у одбрана :D

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Прво честитки за двете екипи, многу фер игра со малку нервоза од двете страни ама пак без кавги, ќеиф ми беше да играм во таква атмосфера :).

Зелените игравме многу солидно, не одлично зашто не сме уиграни но за прва официјална утакмица бевме прилично компактни и пред сѐ ефикасни :).

Прво да кажам дека не е секогаш мудро да се збори пред да ја знаеш силата на противникот посебно кога некој како мене ПАМТИ :D.

Следна недела треба да ги плескаме зелените :D
Мислам дека со бодовната разлика која ја имаме направено може уште на полу-сезона да прославиме титула :vozbud:
Пошо покажавме што знаеме на терен и кој кого исплеска одиме понатаму :) .

Левак, многу солидна партија со многу малку грешки. Самиот факт дека одбраната прими само 2 гола збори само за себе ама знам можеме и подобро. Јас мислам бев ок ама и јас можам повеќе, свесен сум :). Се на сѐ мислам како одбрана бевме сосема солидни и резултатот се гледа и во фактот дека Кифла имаше малку интервенции а и тие малку супер ги одбрани. Браво одбрана (y).

Нападот и средината, секоја чест. Џеко стандардно одличен правеше растур во нападот, Ханибал се растури асистенции, Шурикен играше тотално болен и до последен момент не знаевме дали ќе игра ама не не остави на цедило и изигра машки и многу солидно, ни даде турбо буст во средина и одлично се вклопи во нашата концепција. Четирите гола доволно зборат за неговата игра. Тука му се извинувам за викањето во една ситуација ми се испушти :).

Сепак силата на екипата се покажа и кога имавме играч помалку (Шурикен беше повреден) дадовме гол а не примивме ниту еден :). Во последните 15 мин Шурикен едвај одеше и се осети ама пак не паднавме и не дозволивме црвените да не притиснат и тоа без замена.

Црвените не беа слаби зашто се веќе супер уиграни и во овој состав играат подолго време (со повремени излети на некој од сегашните зелени играчи) туку ние не им дадовме да наметнат нивна игра туку ние ја неметнавме нашата :). Нападот заврши одлична работа, центарот исто така а и одбраната беше на ниво (да не ја фалам коа бев дел од неа ама мислам со Левакот завршивме солидна работа).

Ханибал, Кифла, Левак. Џеко, Шурикен, чест ми е да играм со вас и огромен ќеиф :). Тука ќе го спомнам и Чтулу кој не можеше да дојде :).

За вас мајстори за секого по едно :cuc::cuc::cuc::cuc::cuc: :cuc:

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Утакмицава ја игравме нешто како што плавите играа кога беа со другарите на Мац (ова чисто да им доловам на тие што не беа сеа да знаат).
Бевме мизерни и сосема заслужено не победија зелените, никој не играше кај што треба да игра...
Абе кои црни другари море, еден донесов ја. :)

Иначе што читам муабети од тебе ќе се откажуваш, дај не заебавај овде се игра за забава :)

Шурикен

Hard Core !
Член од
8 ноември 2008
Мислења
6.559
Поени од реакции
4.072
Фала на честитките Каизер и признавам уште еднаш дека апсолутно бев виновен за голот, али на 7:1 резултат беше, а по бесот човек од страна ке помислеше дека у последна секунда згрешив за тесен пораз.Се дешава не викам ништо, било поминало. Мање битно, мислев ке ми пишат и за тоа асистенција:). Иначе супер игра имате во одбраната, ти и Левак сте камикази у секоја смисла на зборот :D Со некој по здрав од мене кој ке стои пред вас, многу тешко ке примате голови. А нападот ви е супер со Џеко и Ханибал... Мислам дека супер ке ви оди у тако званата лига.

Како и да е, наредна утакмица играм против вас и очекувам дека ке биде тешко, бидејки одбраната ви игра повеке со срце и желба отколку со знаење и тоа ви е многу корисно, не сваќајте погрешно. Продолжете така и по наредна утакмица, очекувам изедначување на бодовите на сите екипи. :)

The Dude

Лајно
Член од
25 мај 2009
Мислења
502
Поени од реакции
321
......................................
Прво да кажам дека не е секогаш мудро да се збори пред да ја знаеш силата на противникот посебно кога некој како мене ПАМТИ :D.

Пошо покажавме што знаеме на терен и кој кого исплеска одиме понатаму :) .....................................
Имаш заборвено да ни пишиш IN YOUR FACE ;) (мала шала :) разбира се)
Јакото е во тоа што тие што си ги цитирал беа единствените кои не ве потценија.

Вината за дезорганизираноста ја превземем јас. Денеска сакав to prove a point.
Видов дека минатата недела сите ја сакате топката и никој не си го држи местото, ама почнав да викам и се средивме некако. Денеска иако се договоривме едно, вие уште од почеток почнавте секој за себе, ама овој пат ве оставив до крај така и ете видовме како се заврши (Топче го изнервиравте:pos:)

Значи не ве критикувам оти сакам да се правам главен, да глумам Роналдо тука. Јадам гомна затоа што сакам да победувам ( и победувавме додека ме слушавте шо ви зборував) ако мислите дека можите и од нареднаа утакмица сами кажете.

Јас не можам да разберам како е можно нападот да се враќа и да пробува да прими топка од голман, па си има играчи назад кои треба да го направат тоа. Исто и одбраната, значи си има дечки кои играат напред и кои се задолжени да даваат голови од одбраната се очекува да брани.

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
Фала на честитките Каизер и признавам уште еднаш дека апсолутно бев виновен за голот, али на 7:1 резултат беше, а по бесот човек од страна ке помислеше дека у последна секунда згрешив за тесен пораз.Се дешава не викам ништо, било поминало. Мање битно, мислев ке ми пишат и за тоа асистенција:). Иначе супер игра имате во одбраната, ти и Левак сте камикази у секоја смисла на зборот :D Со некој по здрав од мене кој ке стои пред вас, многу тешко ке примате голови. А нападот ви е супер со Џеко и Ханибал... Мислам дека супер ке ви оди у тако званата лига.

Како и да е, наредна утакмица играм против вас и очекувам дека ке биде тешко, бидејки одбраната ви игра повеке со срце и желба отколку со знаење и тоа ви е многу корисно, не сваќајте погрешно. Продолжете така и по наредна утакмица, очекувам изедначување на бодовите на сите екипи. :)
Сеа ќе ти кажам зашто така реагирав :D. Пред неколку утакмици кога сеуште играв за црвените во иста ситуација Дјуд имаше топка и тројца противнички играчи околу него а он исто ко тебе дриблаше :icon_lol: . Точно пет пати му викнав на два метра од него ИЗБАЦИ ВО АУТ ама џабе, Дјуд си дриблаше му земаа топка и дадоа гол :icon_lol: . Со тебе се повтори исто со тоа што сеа шест пати ти викнав да избациш во аут :icon_lol: . Епа ко капитен и одбранбен играч јасно се нервирам коа ќе примиме гол кога е топката во наш посед :icon_lol: . Како и де е не обрнувај внимание, кај нас и да свикаш никој не се лути, моиве (зелените да не биде демек сум главен пошо не сум) веќе ме знаат и никој не се лути :). Пружи многу солидна партија и имаш голем удел во победата, секоја чест дека играше болен и издржа до крај (y).

Имаш заборвено да ни пишиш IN YOUR FACE ;) (мала шала :) разбира се)
Јакото е во тоа што тие што си ги цитирал беа единствените кои не ве потценија.

Вината за дезорганизираноста ја превземем јас. Денеска сакав to prove a point.
Видов дека минатата недела сите ја сакате топката и никој не си го држи местото, ама почнав да викам и се средивме некако. Денеска иако се договоривме едно, вие уште од почеток почнавте секој за себе, ама овој пат ве оставив до крај така и ете видовме како се заврши (Топче го изнервиравте:pos:)

Значи не ве критикувам оти сакам да се правам главен, да глумам Роналдо тука. Јадам гомна затоа што сакам да победувам ( и победувавме додека ме слушавте шо ви зборував) ако мислите дека можите и од нареднаа утакмица сами кажете.

Јас не можам да разберам како е можно нападот да се враќа и да пробува да прими топка од голман, па си има играчи назад кои треба да го направат тоа. Исто и одбраната, значи си има дечки кои играат напред и кои се задолжени да даваат голови од одбраната се очекува да брани.
Не е до тебе и не е до екипата, знаевме како играте и иако не заебававте претходно секој од нас знаеше каде и како треба да игра :). Знаевме дека тебе мора да те сопреме и успеавме :). Ти имаше добар посед на топка ама често немаше на кого да подадеш зашто успешно ве маркиравме :).

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom