Фан клуб: МЗТ Скопје

gODHEAD

Crucified
Член од
6 декември 2007
Мислења
1.827
Поени од реакции
1.163
Па тоа е бе другарчиња, подобро сите да играат отколку само Гечо, он секако ќе си даде 25 поена, туку другите кај се, башка шо нема никаква акција да се одигра, и оној Далман скокачот каква банана лапна од Димче хе хее

Ryan Giggs

tearing you apart since 1991
Член од
27 мај 2009
Мислења
11.810
Поени од реакции
21.561
Добро бе толку ли не чинеше Јане за МЗТ ? Дечкото е господ бог за сегашните плејмејкери на МЗТ !!!!

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Како прво и прво,изгубивме зашто имаме тренериште на клупа,што нема везе од кошарка и мисли дека тајм аут се наплаќа.Па добро бе до толку ли не му текнува дека кога ќе им тргне шутот,или почињаат некоја серија да викне тајм аут.Овој Лазовски го направи паштета,мислиш фил џексон е.Ристе е дрво цела сезона,незнам како се излажаа да го земат.Мијајловиќ ништо не покажа до сега,Дејвис исто,Далман потфрли...
Мора подобро,итни смени мора да има...

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.007
Поени од реакции
74.301
Па тоа е бе другарчиња, подобро сите да играат отколку само Гечо, он секако ќе си даде 25 поена, туку другите кај се, башка шо нема никаква акција да се одигра, и оној Далман скокачот каква банана лапна од Димче хе хее
Колку банани испија, не може ни да ги добројат :tapp:

Член од
16 јануари 2009
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.068
Абе не беа толку многу блокадите повеќе (4-3),само што нивните беа поатрактивни.Камоли само бананите да беа,да имаш 28/69 шут од кој 8/26 за 3ка е премногу.Згора на тоа 6/17 за слободни....
Гечевски е измислен за лигава,само тие околу што се дојдени богзнае како се катастрофа.Сепак ако се смени тренерот(што е многу извесно),веројатно со Боби Митев(ако има мозок управата) ќе тргне на подобро.
Дај боже да се смени тренерот а они да не играат плејаут,да видиме во јане што ќе биде
П.С.Тодоров ти си големо :гомце: мрш од клубот

Член од
8 декември 2008
Мислења
643
Поени од реакции
41
Како прво и прво,изгубивме зашто имаме тренериште на клупа,што нема везе од кошарка и мисли дека тајм аут се наплаќа.Па добро бе до толку ли не му текнува дека кога ќе им тргне шутот,или почињаат некоја серија да викне тајм аут.Овој Лазовски го направи паштета,мислиш фил џексон е.Ристе е дрво цела сезона,незнам како се излажаа да го земат.Мијајловиќ ништо не покажа до сега,Дејвис исто,Далман потфрли...
Мора подобро,итни смени мора да има...
:pos:

Член од
24 октомври 2008
Мислења
1.382
Поени од реакции
248
костурот од Ланскиот тим на Мзт, Пупович,Кире,Аврамовски,Јане,Грнчаров,Зивчевич,Пенов и засилувањата како Гечевски,Огнен,Ристе Стефанов, ќе направеа страшен тим, можност и за повеќе странски засилувања али тоа е тоа, на Тодоров слаби му биле тие играчи..

old_School_mk

Програмер, гејмер, psy-trance уживател
Член од
11 август 2009
Мислења
6.158
Поени од реакции
5.933
Од друга страна, ФА слично како и Чкембари милуваат да си седат на иста трибина со обична публика па се меша и старо и младо, па и неможеш баш да знаеш колку од нив се вистински навивачи. А ЦПБ и Комити си имаат свои одделни трибини па се знае реалната бројка.
Баш и не е точно ова. Трибината на ФА е таа десно од камерата, ама во последните 2-3 години пошто нагло се зголеми бројката на навивачи ја користат и таа што е карши камера. И таму баш и нема обични навивачи туку само ФА. Обичните се на трибина кај што е сместена камерата (не се гледаат).

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.007
Поени од реакции
74.301
Баш и не е точно ова. Трибината на ФА е таа десно од камерата, ама во последните 2-3 години пошто нагло се зголеми бројката на навивачи ја користат и таа што е карши камера. И таму баш и нема обични навивачи туку само ФА. Обичните се на трибина кај што е сместена камерата (не се гледаат).
Знам кај беа порано ФА, и знам дека со зголемувањето на бројноста се проширија, ама таму си се мешаат и со обичните, па се добива налик дека има 1200 ултраси на секој меч. А кога гледаш на ТВ, освен тие од правата трибина, и некој дел од првите редови како и тие што се поблиску до трибинава, другиве дремат како мисири. И нормално кога има еуфорија, ќе се распеат 5 минути и тие. Исто како што со Торус се доби впечаток дека имало 1 200+ навивачи, што е апсурдно. Во Скопскиве групи реално има по 300 навивачи, другово доаѓа колку да биде видено...

Член од
8 декември 2008
Мислења
643
Поени од реакции
41
костурот од Ланскиот тим на Мзт, Пупович,Кире,Аврамовски,Јане,Грнчаров,Зивчевич,Пенов и засилувањата како Гечевски,Огнен,Ристе Стефанов, ќе направеа страшен тим, можност и за повеќе странски засилувања али тоа е тоа, на Тодоров слаби му биле тие играчи..
Па не би се сложил баш дека крив е само Тодоров, мислам дека многу повеќе управата има удел, и мислам дека намерно не ги задржаа, на некој начин со секоја сезона нови играчи сакаат пари да перат, и Гечевски, а посебно Чековски се само мачкање очи и држење на навиачите "задоволни" до одредено ниво

Член од
30 јули 2007
Мислења
1.391
Поени од реакции
86
Па не би се сложил баш дека крив е само Тодоров, мислам дека многу повеќе управата има удел, и мислам дека намерно не ги задржаа, на некој начин со секоја сезона нови играчи сакаат пари да перат, и Гечевски, а посебно Чековски се само мачкање очи и држење на навиачите "задоволни" до одредено ниво
Може ли малце подетално да ми објасниш како тоа перат пари со другите играчи освен Чековски и Гечевски ,пошто навистина не ми е јасно мене.

З

Забавата е во Кругот

Гостин
Послем сите изгубени дерби натпревари,работите се повеќе од јасни.....

Член од
3 ноември 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
767
Изјава на Јане:
Сметам дека стручниот штаб на МЗТ ни ја олесни задачата со тоа што го остави Кочов на клупата во поголемиот дел од мечот. Станува збор за извонреден кошаркар кој што е многу потценет од страна на стручниот штаб, тој игра агресивна одбрана и знае да ги разигра соиграчите во нападот. Сепак, „металците“ решија да го остават на клупата скоро цел натпревар и со тоа многу ни го олеснија патот до победата
http://ekipa.mk/News.aspx?newsId=3308
И јас во претходните постови се чудев зашто дечкото не добива шанса, во овој МЗТ секој може да биде подобар од Мијајловиќ, па и од Огнен.

Утре ќе се решава што понатака со Тодоров:
Сега навистина не би можел да кажам ништо. За утре имаме закажано состанок на Управниот Одбор, на кој што ќе се дискутира за ситуацијата во која се наоѓаме. Не е лесно да се пресече една ваква одлука, бидејќи за неколку дена ни доаѓа дербито со Фени индустри. Очекувам на средбата на Управниот Одбор да биде донесена одлука околу тренерското прашање
http://ekipa.mk/News.aspx?newsId=3307
Прашањето е дали да се менува пред дерби или да му се даде последна шанса против Фени и со евентуална победа повторно да се извади и да остане Тодоров. Едно е јасно Аеродром го сака Боби Митев, иако искрено не го знам овој тренер, слушам позитивни критики за неговата работа.

Долга е сезоната има уште доста да се игра, треба да се консолидираат редовите и да се преиспита статусот на неколку ѕвезди во МЗТ.

Член од
8 декември 2008
Мислења
643
Поени од реакции
41
Може ли малце подетално да ми објасниш како тоа перат пари со другите играчи освен Чековски и Гечевски ,пошто навистина не ми е јасно мене.
Не, не ме разбра, нив ги споменав дека ги земаа за да ги држат задоволни навивачите, зошто Кире не го задржаа, три класи е боље од Чековски, ги даваат Јане, Кире итн. и носат некои нови, на кој начин се прави тоа немам поима, само пишав мое мислење, зошто ми нема друго објаснување, има МЗТ спонзори, пари, а цел костур на тимот си отиде, мислам дека истово и со Вардар ќе се случи, дали на полу сезона, дали на крај незнам, само не ми се воопшто озбилни одговорните

Kajgana Shop

На врв Bottom