Другар, веќе неможам да ти објаснувам, види си ги законите.Неможеш ти или не се нафаќаш?
дај малку поубаво објасни... те запрашав за објаснување што е тој нов закон... а одговорот СЛОБОДНО ВОЗИ не е баш некое објаснување...Слободно вози и немај гајле.
Ајде пиши ги тие сите закони...јас не ги знам сите, сакам да ми ги кажеш.Шефе се правиш или си интересен?
коли се носат со стр табли не ми кажувај за закони.
можеш или не а коли има со стр табли кои се останати колку сакаш не прај муабет дека не знаеш или несакаш,а за објаснување не сум малоумен,одговор на прашање моше паметен да одговори без филозофии да не и квит.
за информација има и на пазар3 и на реклама5 но тоа се модели кои не ми одговараат потполно.
Е сега мислам дека се разјаснивме малку. Закони знам подобро од тебе и тоа биди сигурен ако ти треба ...
--- надополнето: Dec 1, 2011 10:20 AM ---
о и јасно требаше Да-Не но според реакцијата не дека неможе туку или неисплатливо или ...
--- надополнето: Dec 1, 2011 10:21 AM ---
По некоја случајност за 10 години ги научив и ги имам сите закони донесени од Устав па до наваму-СЕ
може од тие лед сијаличките да се стави на светлото внатре во кабина ,мислам ке има појако светло или ..?!Gi ima kaj ate - dog security po 250 den se par led sijalicki
Има и такви, тие се како ампули такви сијалички за во кабина и за на таблица, за позиција конкретно моите се убодниможе од тие лед сијаличките да се стави на светлото внатре во кабина ,мислам ке има појако светло или ..?!
Можат да ти пишат казна, каде што треба да стои твојот потпис ќе пишат "одбива да потпише" и готово. Колку ли само вакви казни имаат направено. Кога дневница им е минимум 5 казни, што човек уште да очекува.да ве прашам за мислење. Вечерва ме застана полиција и ми мрчеа дека сум поминал на црвено, а јас НЕ, повторувам НЕ поминав на црвено туку на ЖОЛТО! Едниот од нив ми ги зема документите, запиша шо му требаше на обичен бел лист и му објаснив дека немам никаков прекршок за овие 6 години колку што имам возачка и потоа ми ги врати и ми рече дека ќе ми пишеле 300 евра казна. Другиот се избаци и ми рече дека нема да ми пишат и така натаму. Е сеа ме интересира, не ми дадоа никаква белешка или казна шо и да е, нели требаше нешто да ми дадат казна,пријава и сл? Мислам у писмена форма. Пошо типов само запиша на обичен бел лист и ми ги врати документите.
Јасно ми е тоа, но не ми е јасно зошто не го направија тоа веднаш? Не ги спречуваше ништо. Тој постариот џандар ми рече дека нема да ми пишат.Можат да ти пишат казна, каде што треба да стои твојот потпис ќе пишат "одбива да потпише" и готово. Колку ли само вакви казни имаат направено. Кога дневница им е минимум 5 казни, што човек уште да очекува.
И мене така ми пишувале, од кои едниот џандар секогаш е као добар а другиот лош. Најверојатно го прават тоа за да не правиш ургенции, или пак ќе го видат крајниот исход од денот ако имаат помалце од 5 казни ќе те уфрлат и тебе за на крај за месец-два ти стига покана за на суд.Јасно ми е тоа, но не ми е јасно зошто не го направија тоа веднаш? Не ги спречуваше ништо. Тој постариот џандар ми рече дека нема да ми пишат.
Чаре?И мене така ми пишувале, од кои едниот џандар секогаш е као добар а другиот лош. Најверојатно го прават тоа за да не правиш ургенции а на крај за месец-два ти стига покана за на суд.
Ако ти стигне покана никој нека не потпишува. Или дека не живееш на таа адреса повеќе.Чаре?
Проаѓа ова?Ако ти стигне покана никој нека не потпишува. Или дека не живееш на таа адреса повеќе.