Горан Пандев

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
НОГО знам дека си е од Струмица ама не мора да го браниш.Да, најдобар мак. фудбалер.Што да правиме толкав ни е изборот, браво за тоа што го има постигнато дај боже да сите 11 да ни беа како него во репка ама дај те молам, сигурно знаеш дека случајно отишол во Италија, на преден план бил трансферот на Стојков, анализирајќи ја играта на Пандев, можеме да кажеме дека се работи за еден солиден просечен фудбалер, зборот Класа е апстрактна именка во случајов.Професионалец кој е спремен само за 55 мин??? Штета што во нашиов фудбал не сум видел играч како ќе потегне акција како што е случајот со вториот гол на Наполи, асистентот на Пандев.:(

Член од
16 јули 2007
Мислења
12.498
Поени од реакции
4.072
НОГО знам дека си е од Струмица ама не мора да го браниш.Да, најдобар мак. фудбалер.Што да правиме толкав ни е изборот, браво за тоа што го има постигнато дај боже да сите 11 да ни беа како него во репка ама дај те молам, сигурно знаеш дека случајно отишол во Италија, на преден план бил трансферот на Стојков, анализирајќи ја играта на Пандев, можеме да кажеме дека се работи за еден солиден просечен фудбалер, зборот Класа е апстрактна именка во случајов.Професионалец кој е спремен само за 55 мин??? Штета што во нашиов фудбал не сум видел играч како ќе потегне акција како што е случајот со вториот гол на Наполи, асистентот на Пандев.:(
Како бе просечен играч игра во прв тим кај Мурињо?Како бе просечен играч, зима плата од 3 000 000 евра по сезона?Како бе просечен играч има дадено голови на Реал Мадрид, Јувентус, Милан, на репрезтнација ко што е Шпанија.Или ај со видеа ако сакаш.
Уште сакаш, ако ова го може просечен фудбалер, ондак ние во државата такви ги имаме премногу, а ако ги имавме премногу, зошто не играат тие ЛШ? Зошто тие не бидат Европски, Светски шампиони?Зошто Мурињо нив не ги зеде во тим и ги игра први 11?Зошто просечните играчи од репрезентација не и дадоа 2 гола на Шпанија?Зошто?

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.754
Поени од реакции
9.522
Случајно отишол во Италија, ама ете со труд успеал да направи многу повеќе од “талентираниот“ Стојков...да беше само просечен фудбалер, сигурно немаше еден Мурињо да го земе и да го игра во прв тим во полусезоната кога Интер газеше се пред себе. Повредите си го направија своето и тоа е една од причините за падот на формата на Пандев. Секако дека не е класа на совршен фудбалер во модерниот фудбал, ама е класа фудбалер кој знае со доста труд и борбеност да го смени текот на еден меч. Според твојава логика Роналдо (Бразилецот),Овен...и ред други фудбалери кои имаа(т) проблеми со повреди и кога не можеа да одиграат саглам едно полувреме не се професионалци и се просечни играчи и покрај се што направиле претходно...немој те молам...

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Дечко ти очигледно сакаш превод на она што ти го напишав, остај меѓу редови ама и редовите не си ги разбирал.:tapp:
Кој просечни играчи бе ги бараш да дадат гол со Шпанија,алооо нема фудбал кај нас, ниту ќе има зашто кај нас нема играч кој може да потегне една акција ти кажав како вториот гол на Пандев.Најдобар е кај нас, никој не оспорува тоа не знам што мешаш Баби и Жаби, Класа, класа???Со кого го токмиш Пандев дечко, кој играчи ги сметаш за Класи???Оние што издржливоста им е максимум 55 мин??И да во тимот на Мурињо, сите еа јаки, еве го истиот тим акција нема цел наптревар, до душа да имаше појаки играчи Интер на тие позиции немаше ни да го игра.Како што и сега неможе пред златната тројка во Наполи.Немора да ме сфатиш твое мислење, и не ми ставај видиа, фудбал не следам од ерата на сограѓанинот твој.;)

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
Вечерва се виде разликата од клуб и репрезентација. Кога ќе имаш квалитетни играчи во тимот како Хамшик,Инлер и слични ќе имаш и резултати (вечерва Гоки 2 гола) а кога ќе имаш дрва у репрезентација и тогаш имаш резултати (кои на повеќето сепак не им се доволни иако Пандев е прв стрелец у репрезентацијата) Иако сум за Јувентус секоја чест за Гоки и знајаах оти ќе бутне еден гол оти стални пациенте сме да не избуше :)

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.136
Поени од реакции
46.156
Хаха, ного си интересен, да точно е не беше во форма, ама класта што ја има му е вечна.Најдобар македонски фудбалер што некогаш се родил, ај пак да не се расправаме тука за глупости, да играш во тим на Мурињо први 11 и да освојуваш ЛШ, Калчо, да бидеш светски шампион, е тоа е Пандев !

Браво мајсторе.
За наши стандарди е класа, ама за оние стандарди денес поставени во светскиот фудбал не е, не е ниту просечен фудбалер, и со тоа не се согласувам зашто просечни фудбалери кај Мурињо во секој случај не започнуваат финале во ЛШ, или полуфинале против моменталнава Барселона ...

Јас лично не го сакам Пандев во Интер од две причини, првата е што не може да игра повеќе од 60 минути што е голем минус за него, втората е што навивачите не го сакаат и сите тие пцофки што му ги упатуваат влијаат врз неговата психа и дополнително се губи на терен.

Замерка имам и за нив што така прават со одредени фудбалери бидејќи нели они се 12ти играч а всушност одмагаат на екипата и со тоа на некој начин се 12ти играч за противникот, но јебига, тоа е Италија.
Инаку Пандев лани беше хејтан од Curva Nord уште по четврто коло, дома со Бари иако тогаш тепаа 4-0, незнам зашто им беше толку антипатичен, да останеше Мурињо друга ќе беше приказната и со него али јебига ...

Ја на татко му уште пред финалето во Мадрид ( уште од тој момент он веќе знаеше дека Мурињо не останува ) му реков дека ако дојде Бенитез тоа и те како ќе се одрази врз Пандев а он ми вика абе он е борец и тн и тн, го дава максимумот што е и точно, нешто што го имав пишано уште кога дојде во Интер (,,Интер добива играч од типот на Занети , односно играч од кого се знае дека во секој меч го дава својот максимум и игра со цело свое срце за дресот што го носи''), ама очигледно не го перцепирал он Бенитез ко ја што го перцепирав и бидна тоа што бидна, воопшто не бев изненаден.

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Хаха, ного си интересен, да точно е не беше во форма, ама класта што ја има му е вечна.Најдобар македонски фудбалер што некогаш се родил, ај пак да не се расправаме тука за глупости, да играш во тим на Мурињо први 11 и да освојуваш ЛШ, Калчо, да бидеш светски шампион, е тоа е Пандев !

Браво мајсторе.
За тебе е најдобар македонски фудбалер што некогаш се родил, ама некој друг е прогласен за таков!
Вечерва се виде разликата од клуб и репрезентација. Кога ќе имаш квалитетни играчи во тимот како Хамшик,Инлер и слични ќе имаш и резултати (вечерва Гоки 2 гола) а кога ќе имаш дрва у репрезентација и тогаш имаш резултати (кои на повеќето сепак не им се доволни иако Пандев е прв стрелец у репрезентацијата) Иако сум за Јувентус секоја чест за Гоки и знајаах оти ќе бутне еден гол оти стални пациенте сме да не избуше :)
Точно е. Најдобар стрелец е, ама со 2/3 од головите на пријателски дуели против Малта, Албанија, Естонија, Луксембург, Катар, Иран, Андора и слични боранија репрезентации. На квалификациски меч нема постигнато гол повеќе од 3 години. „Фала“ му многу што на таков начин е најдобар стрелец, ама искрено да ти кажам ич не ми се потребни неговите голови на тренинг утакмици.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.849
Поени од реакции
11.509
Бавча транс растури вчера , алал да му е!

Vetrence

...believe in yourself! :)
Член од
2 јули 2007
Мислења
7.469
Поени од реакции
676
За тебе е најдобар македонски фудбалер што некогаш се родил, ама некој друг е прогласен за таков!

Точно е. Најдобар стрелец е, ама со 2/3 од головите на пријателски дуели против Малта, Албанија, Естонија, Луксембург, Катар, Иран, Андора и слични боранија репрезентации. На квалификациски меч нема постигнато гол повеќе од 3 години. „Фала“ му многу што на таков начин е најдобар стрелец, ама искрено да ти кажам ич не ми се потребни неговите голови на тренинг утакмици.
Па ако има подобар нека ги даде он головите,нека биде он прв стрелец у репрезентација и нека игра у Наполи (интер),а не во лиги од гореспоменатите репрезентации. ;)

Член од
15 март 2010
Мислења
5.869
Поени од реакции
6.383

Па со такви ''боранија'' соиграчи (со исклучок на Тричко), со кого сакаш да постигнува голови? Со Германија? Со Бразил? По боранија тим од Македонија во моментов нема. И јас да сум Пандев нема да се трошам за таква смешна екипа. Со смешна управа .

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Како бе просечен играч игра во прв тим кај Мурињо?Како бе просечен играч, зима плата од 3 000 000 евра по сезона?Како бе просечен играч има дадено голови на Реал Мадрид, Јувентус, Милан, на репрезтнација ко што е Шпанија.Или ај со видеа ако сакаш.
Уште сакаш, ако ова го може просечен фудбалер, ондак ние во државата такви ги имаме премногу, а ако ги имавме премногу, зошто не играат тие ЛШ? Зошто тие не бидат Европски, Светски шампиони?Зошто Мурињо нив не ги зеде во тим и ги игра први 11?Зошто просечните играчи од репрезентација не и дадоа 2 гола на Шпанија?Зошто?
Друже зборот просечен играч во итаљанска лига не е воопшто навредлив збор.Пандев реално е просечен играч и нема потреба да редиме тука видеа со негови голови.Ако веќе тврдиш дека не е просечен играч тогаш сигурно мислиш дека е класа фудбалер а од таму е доста далеку он т.е никогаш нема да биде класа фудбалер.Незнам што подразбираш ти под класа фудбалери но за мене тоа се играчи од типот на Шева,Ето,Роналдо,Нистерлој,Анри итн. а Пандев е светлосни години зад нив.

Вчера имаше супер партија крунисана со 2 погодоци од кој што вториот беше ебење.

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Па ако има подобар нека ги даде он головите,нека биде он прв стрелец у репрезентација и нека игра у Наполи (интер),а не во лиги од гореспоменатите репрезентации. ;)
Лесна работа да бидеш најдобар во 103-та репрезентација во Светот. Да разјасниме, неговата интернационална кариера нималку не ме интересира. Не сум јас како струмичаните да славам што Интер освоил ЛШ, само затоа што играл нивни сограѓанин. Во врска со репрезентација, ако е стварно играчина, нема да билда статистика на тест утакмици со треторазредни репрезентации. Јаки муда ако бил најдобар стрелец на таков начин, ама баш ништо не ми значи. Тој не може да реши натпревар за бодови со репрезентации од типот Исланд, Литванија, Шкотска, Ерменија и слично, па камоли со Бразил или Германија! Толку од мене. Еден графит што осамна после поразот во најбитниот дуел со Шкотска од пред неколку години:

Kajgana Shop

На врв Bottom