На северот на Косово напнато

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Кога - незнам, јас не живеам таму. Но доста срби - пријатели ми имаат кажано дека доста Маџари живеат таму и не се мирисаат многу со србите. Дури и некои не знаат српски. :eek:

Член од
3 ноември 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
767
Србите и понатаму пукаат со огнено оружје , а КФОР враќа со гумени куршуми и солзавец.

Не знам што чекаат , да биде убиен некој војник на КФОР , па отпосле да појачат со нивните реакции.

Со овие последни настани , европските лидери се разочараа од Србија , и ќе имаат проблеми на патот кон Европа.

А Тадич наводно повикува србите да се тргнат од блокадите.

Не тропај глупости, не шири дезинформации, само за тоа си изгледа на форумов. Каде пукале Србите со огнено оружје? Има загинато припадник на КФОР?
Еве ти и за "наводната" изјава на Тадиќ:
Сериозно. Ако мислиш за Војводина тоа што го кажав.
Не си и ти крив што си сериозен, тоа е. Ај олади се и оди отвори нова тема те бива за тоа.

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Кога - незнам, јас не живеам таму. Но доста срби - пријатели ми имаат кажано дека доста Маџари живеат таму и не се мирисаат многу со србите. Дури и некои не знаат српски. :eek:
:tapp: ок.

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Не тропај глупости, не шири дезинформации, само за тоа си изгледа на форумов. Каде пукале Србите со огнено оружје? Има загинато припадник на КФОР?
Еве ти и за "наводната" изјава на Тадиќ:

Не си и ти крив што си сериозен, тоа е. Ај олади се и оди отвори нова тема те бива за тоа.
Јас пренесувам само тоа што мене ми кажуваат. Јас не сум го измислил сигурно тоа. Е сега ако ме лажат 10 срби, тогаш јас те лажам тебе. :D
--- надополнето: Nov 29, 2011 4:06 PM ---
Значи јас да го кажам ова, требало и некој на мене да ми го кажал. Не се палете и трескате од земја. :D Одма со нападите. Изгледа србски патриоти сте и ви пречи тоа што ви го кажав. Извинете тогаш. :(

Член од
12 декември 2010
Мислења
4.346
Поени од реакции
3.754
Јас пренесувам само тоа што мене ми кажуваат. Јас не сум го измислил сигурно тоа. Е сега ако ме лажат 10 срби, тогаш јас те лажам тебе. :D
Значи јас да го кажам ова, требало и некој на мене да ми го кажал. Не се палете и трескате од земја. :D Одма со нападите. Изгледа србски патриоти сте и ви пречи тоа што ви го кажав. Извинете тогаш. :(
Прифатено извинувањето. Само следен пат не коментирај на теми од кои немаш познавања, посебно не вакви феил изјави да кажуваш :)

Член од
3 ноември 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
767
Пренесуваш "рекла-казала" моабети и покажуваш неписменост, џабе се извинуваш. Тоа што сум српски патриот е најмалку битно, еве ја сум правел моабет со 100 останати, и сега кој кого лаже?

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.847
Пренесуваш "рекла-казала" моабети и покажуваш неписменост, џабе се извинуваш. Тоа што сум српски патриот е најмалку битно, еве ја сум правел моабет со 100 останати, и сега кој кого лаже?
Е добро, штом тврдиш дека е така, нека си остане. Јас убаво на културен начин си кажувам а ти долеваш масло на оганот. :D Нека е по твое, ќе попуштам. ;)

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Србија има премногу внатрешни проблеми , а Косово е веќе сериозен надворешен проблем за нив.

На Косово и останува само да се развие економски и што и да се случи тешко дека некогаш повторно србите ќе го окупират Косово.

Што поскоро да се почне со искористување на природните богатства за да се обезбеди развој и ако треба да се купи подршка низ светот. Многу брзо се стигна до 85 признавања , а многу скоро ќе се прескокне 100ка.

Наскор ќе почнат да се активираат и албанците од Прешевската долина , како противтежа на србите на северот на Косово.

А тука се и бошњаците на Санџак кои бараат автономија.

Војводина веќе има автономија , а и тие (унгарци или срби) не сакаат нивните пари да одат за да се развие Шумадија.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Зашто се чепкате сега, никоj от вас не е на Косово, никоj от вас не е во Воjводина. o_O
Това целото цепене си е една тенденциja веке 20 години,кое ке заврши когато се стигне до здравата основа.
Така е во медицината - доктора мора да отреже и малце живо месо,но за да не се разпространи тумора натаму...
--- надополнето: Nov 29, 2011 4:24 PM ---
Србија има премногу внатрешни проблеми , а Косово е веќе сериозен надворешен проблем за нив.

На Косово и останува само да се развие економски и што и да се случи тешко дека некогаш повторно србите ќе го окупират Косово.

Што поскоро да се почне со искористување на природните богатства за да се обезбеди развој и ако треба да се купи подршка низ светот. Многу брзо се стигна до 85 признавања , а многу скоро ќе се прескокне 100ка.

Наскор ќе почнат да се активираат и албанците од Прешевската долина , како противтежа на србите на северот на Косово.

А тука се и бошњаците на Санџак кои бараат автономија.

Војводина веќе има автономија , а и тие (унгарци или срби) не сакаат нивните пари да одат за да се развие Шумадија.
Ако се разгледат двата краja на СР ке забележим,дека има голема разлика мегу стандартот например во Нови Сад и този во Ниш.
Лошо е ако продолжи едните да пагат,а другите да одат напред.
Нека да не се лажиме - Косово во моментот нема контрола врз северно Косово, но според мен това е наjмалкиот проблем. Сега на Косово му требат икономски партнери, пазари за да развие икономиката си, а и надворешни инвестиции. Се това ке се смири во моментот во коjто Косово даде подобра егзистенциja на тези луге, кога жизнениот стандарт на Косово изпревари този на СР. Тогава проблемите ке се минимизират.
--- надополнето: Nov 29, 2011 4:28 PM ---
Во моментот СР дава пари за да продолжува да прави нестабилност. Сите знаеме,дека има едни пари во буджета на СР за Косово. Тиja пари не одат за Косово, а одат за ваквите работи и дел за Северно Косово. Србиja не може да удржи долго време ваквата работа-да, 5-7-8 години може да ги држи, али на долгорочен план - не.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Za vreme akcije Kfora čula se i rafalna paljba iz automatskog oružja, ali nije poznato ko je pucao.

Kfor je preko razglasa, kako prenosi Tanjug, saopštio da je pucano na njihovog komandanta i upozorio okupljene da će, ako se ponovi pucnjava, odgovoriti.

I portparol Kfora Uve Novicki potvrdio je da su dva vojnika Kfora lakše ranjena vatrom iz lakog oružja posle uklanjanja barikade.

http://www.novimagazin.rs/vesti/kfor-pomera-barikadu

Загина косовски полицаец.

Но војниците на КФОР носат заштитна опрема , само ако ги погодат во лице за да ги убијат , затоа има повредени но не и убиени војници.

Член од
3 ноември 2009
Мислења
1.543
Поени од реакции
767
Za vreme akcije Kfora čula se i rafalna paljba iz automatskog oružja, ali nije poznato ko je pucao.

Kfor je preko razglasa, kako prenosi Tanjug, saopštio da je pucano na njihovog komandanta i upozorio okupljene da će, ako se ponovi pucnjava, odgovoriti.

I portparol Kfora Uve Novicki potvrdio je da su dva vojnika Kfora lakše ranjena vatrom iz lakog oružja posle uklanjanja barikade.

http://www.novimagazin.rs/vesti/kfor-pomera-barikadu

Загина косовски полицаец.

Но војниците на КФОР носат заштитна опрема , само ако ги погодат во лице за да ги убијат , затоа има повредени но не и убиени војници.
Убаво ти пишува не е познато кој пукал, доколку Србите почнат да пукаат, знеш ли каде ќе им биде крајот? Исто како и на останатите цивили кога 1 загина, а 2 ги повредија.

$korpion

MusicProducer
Член од
14 април 2009
Мислења
252
Поени од реакции
90
Па јас мислев тоа чекаат Србиве/ Воено без проблем ќе ги решат, пепел ке ги напраат. Иначе вака само ке играат камај-камај,ке се потпалуваат само :)
Неможе да ги решат воено зашто кОСОВО има подршка од аМЕРИКА , а и покрај тоа ако Србија направи нешто на Борис Тадиќ ке му се случи истата судбина како на нашиот за жал покоен Борис Трајковски ... ке загине во сообраќајна "несреќа" и сл.

oon

Член од
3 ноември 2008
Мислења
2.816
Поени од реакции
1.088
Заради тоа мора да се реши спорот со Грција, за да МК да влезе во НАТО, спасот на ова земја од поделби е исклучиво со членство во НАТО, ама пред тоа првин треба да се реши проблемот со Грција за да се одблокира ветото, па после кога ќе се случи ова, Албанчињата можат слободно да се сликат, тогаш никој ништо не им можат на македонците.
АМА за да се случи овие работи, Грујо смотаниот треба да престане со лажниот патриотизам и со фалсификуваната историја.. Вистинскиот патриотизам е ова земја да влезе во ЕУ и НАТО..
А ако не се реши спорот со Грција, и ако МК не влезе во НАТО, ова нај многу ќе им одговара на радикалните албански структури, рака на срце,јас да бев Албанец не би сакал да се реши спорот со Грција,за да МК да не влезе во НАТО, а во едно со тоа за да се отцепи Западна Македонија..
А дали знаеш дека идентитетот ќе ни отиде у пм. ??

Грција нема право да диктира кој како да се нарекува..

Член од
30 ноември 2007
Мислења
7.453
Поени од реакции
5.862
Поранешниот генерал на српската армија Нинослав Крстич, вели дека повикот од страна на Тадич до србите за да се повлечат од барикадите е поради тоа што Тадич дознал дека Приштина се подготвува за акција слична на Олуја во Хрватска.

Од друга страна КФОР преговара со претставниците на локалните срби , за да се тргнат блокадите , но малку е веројатно да има договор.

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Приштина не е способна за акција на чистење на улиците,па камоли за Олуја.Целото планирање го прават Америте исто како што во Хрватска го правеја Германците.

Kajgana Shop

На врв Bottom