Србите и понатаму пукаат со огнено оружје , а КФОР враќа со гумени куршуми и солзавец.
Не знам што чекаат , да биде убиен некој војник на КФОР , па отпосле да појачат со нивните реакции.
Со овие последни настани , европските лидери се разочараа од Србија , и ќе имаат проблеми на патот кон Европа.
А Тадич наводно повикува србите да се тргнат од блокадите.
Не си и ти крив што си сериозен, тоа е. Ај олади се и оди отвори нова тема те бива за тоа.Сериозно. Ако мислиш за Војводина тоа што го кажав.
ок.Кога - незнам, јас не живеам таму. Но доста срби - пријатели ми имаат кажано дека доста Маџари живеат таму и не се мирисаат многу со србите. Дури и некои не знаат српски.
Јас пренесувам само тоа што мене ми кажуваат. Јас не сум го измислил сигурно тоа. Е сега ако ме лажат 10 срби, тогаш јас те лажам тебе.Не тропај глупости, не шири дезинформации, само за тоа си изгледа на форумов. Каде пукале Србите со огнено оружје? Има загинато припадник на КФОР?
Еве ти и за "наводната" изјава на Тадиќ:
Не си и ти крив што си сериозен, тоа е. Ај олади се и оди отвори нова тема те бива за тоа.
Прифатено извинувањето. Само следен пат не коментирај на теми од кои немаш познавања, посебно не вакви феил изјави да кажувашЈас пренесувам само тоа што мене ми кажуваат. Јас не сум го измислил сигурно тоа. Е сега ако ме лажат 10 срби, тогаш јас те лажам тебе.
--- надополнето: Nov 29, 2011 4:06 PM ---
Значи јас да го кажам ова, требало и некој на мене да ми го кажал. Не се палете и трескате од земја. Одма со нападите. Изгледа србски патриоти сте и ви пречи тоа што ви го кажав. Извинете тогаш.
Пренесуваш "рекла-казала" моабети и покажуваш неписменост, џабе се извинуваш. Тоа што сум српски патриот е најмалку битно, еве ја сум правел моабет со 100 останати, и сега кој кого лаже?Јас пренесувам само тоа што мене ми кажуваат. Јас не сум го измислил сигурно тоа. Е сега ако ме лажат 10 срби, тогаш јас те лажам тебе.
--- надополнето: Nov 29, 2011 4:06 PM ---
Значи јас да го кажам ова, требало и некој на мене да ми го кажал. Не се палете и трескате од земја. Одма со нападите. Изгледа србски патриоти сте и ви пречи тоа што ви го кажав. Извинете тогаш.
Е добро, штом тврдиш дека е така, нека си остане. Јас убаво на културен начин си кажувам а ти долеваш масло на оганот. Нека е по твое, ќе попуштам.Пренесуваш "рекла-казала" моабети и покажуваш неписменост, џабе се извинуваш. Тоа што сум српски патриот е најмалку битно, еве ја сум правел моабет со 100 останати, и сега кој кого лаже?
Ако се разгледат двата краja на СР ке забележим,дека има голема разлика мегу стандартот например во Нови Сад и този во Ниш.Србија има премногу внатрешни проблеми , а Косово е веќе сериозен надворешен проблем за нив.
На Косово и останува само да се развие економски и што и да се случи тешко дека некогаш повторно србите ќе го окупират Косово.
Што поскоро да се почне со искористување на природните богатства за да се обезбеди развој и ако треба да се купи подршка низ светот. Многу брзо се стигна до 85 признавања , а многу скоро ќе се прескокне 100ка.
Наскор ќе почнат да се активираат и албанците од Прешевската долина , како противтежа на србите на северот на Косово.
А тука се и бошњаците на Санџак кои бараат автономија.
Војводина веќе има автономија , а и тие (унгарци или срби) не сакаат нивните пари да одат за да се развие Шумадија.
Za vreme akcije Kfora čula se i rafalna paljba iz automatskog oružja, ali nije poznato ko je pucao.Не тропај глупости, не шири дезинформации, само за тоа си изгледа на форумов. Каде пукале Србите со огнено оружје? Има загинато припадник на КФОР?
Убаво ти пишува не е познато кој пукал, доколку Србите почнат да пукаат, знеш ли каде ќе им биде крајот? Исто како и на останатите цивили кога 1 загина, а 2 ги повредија.Za vreme akcije Kfora čula se i rafalna paljba iz automatskog oružja, ali nije poznato ko je pucao.
Kfor je preko razglasa, kako prenosi Tanjug, saopštio da je pucano na njihovog komandanta i upozorio okupljene da će, ako se ponovi pucnjava, odgovoriti.
I portparol Kfora Uve Novicki potvrdio je da su dva vojnika Kfora lakše ranjena vatrom iz lakog oružja posle uklanjanja barikade.
http://www.novimagazin.rs/vesti/kfor-pomera-barikadu
Загина косовски полицаец.
Но војниците на КФОР носат заштитна опрема , само ако ги погодат во лице за да ги убијат , затоа има повредени но не и убиени војници.
Неможе да ги решат воено зашто кОСОВО има подршка од аМЕРИКА , а и покрај тоа ако Србија направи нешто на Борис Тадиќ ке му се случи истата судбина како на нашиот за жал покоен Борис Трајковски ... ке загине во сообраќајна "несреќа" и сл.Па јас мислев тоа чекаат Србиве/ Воено без проблем ќе ги решат, пепел ке ги напраат. Иначе вака само ке играат камај-камај,ке се потпалуваат само
А дали знаеш дека идентитетот ќе ни отиде у пм. ??Заради тоа мора да се реши спорот со Грција, за да МК да влезе во НАТО, спасот на ова земја од поделби е исклучиво со членство во НАТО, ама пред тоа првин треба да се реши проблемот со Грција за да се одблокира ветото, па после кога ќе се случи ова, Албанчињата можат слободно да се сликат, тогаш никој ништо не им можат на македонците.
АМА за да се случи овие работи, Грујо смотаниот треба да престане со лажниот патриотизам и со фалсификуваната историја.. Вистинскиот патриотизам е ова земја да влезе во ЕУ и НАТО..
А ако не се реши спорот со Грција, и ако МК не влезе во НАТО, ова нај многу ќе им одговара на радикалните албански структури, рака на срце,јас да бев Албанец не би сакал да се реши спорот со Грција,за да МК да не влезе во НАТО, а во едно со тоа за да се отцепи Западна Македонија..