Нокаут Unplugged и пријателите во Метрополис Арена - - 28.12.2011

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Тврдам дека повеќе од тебе знам за музика и тоа било каква.Дури и за турбо-фолк.И дискусијава ја водев мирно,човечки.А гледам дека ти почна да се курчиш и да се правиш најдобар познавач на музиката.
И не генерализирај.Јас не бев во тие што ''први почнале''.Само изнесов мислење дека се солидни музичари.И дека не се катастрофа како што викаш ти,односно толку катастрофа.

Ама по твоево пишување,прилично сигурен сум дека имаш некои други приватни причини што толку ги хејташ дечките.
Тоа е тоа,овде се повлекувам.
Погрешно си ме сватил јас не се правам најдобар познавач на музика, далеку сум од тоа, но знам доволно, и грешка си, јас и понатаму ја водам мирно дискусијава и што е нечовешки во мојот пост, да не опцув некој, да не се заканив на некој, незнам што толку се изнервира и не реков дека си ти првиот што почнал туку имаше некој погоре пред тебе.
А сега ќе ти кажам зашто толку хејтам, ме нервираат луѓе кои се гураат кои со врски проаѓаат а везе немаат а има многу млади талентирани деца кој никој не ги приметува зашто немаат врски и пари ова не зборам само за музика туку за сите области, и да ти кажам критикувам све што нечини од било која област во кој аимам познавања доволни, башка и сум правел муабет со искусни музичари. ;)
--- надополнето: Nov 26, 2011 12:44 AM ---
Доволно добро се разбирам од музика,немој да мислиш дека знаеш подобро од сите овде,па и од мене..И дискусијава ја водев мирно,човечки.А гледам дека ти почна да се курчиш и да се правиш најдобар познавач на музиката.
И не генерализирај.Јас не бев во тие што ''први почнале''.Само изнесов мислење дека се солидни музичари.И дека не се катастрофа како што викаш ти,односно толку катастрофа.

Ама по твоево пишување,прилично сигурен сум дека имаш некои други приватни причини што толку ги хејташ дечките.
Тоа е тоа,овде се повлекувам.
И уште нешто, не се лути нема потреба од лутење но јас не познавам таков добар познавач на музика што не ги слуша Архангел и Мизар, овие бендови се најдоброто од Македонија со Леб и сол заедно, а да ги слуша Нокаут :)

В

Вори

Гостин
Погрешно си ме сватил јас не се правам најдобар познавач на музика, далеку сум од тоа, но знам доволно, и грешка си, јас и понатаму ја водам мирно дискусијава и што е нечовешки во мојот пост, да не опцув некој, да не се заканив на некој, незнам што толку се изнервира и не реков дека си ти првиот што почнал туку имаше некој погоре пред тебе.
А сега ќе ти кажам зашто толку хејтам, ме нервираат луѓе кои се гураат кои со врски проаѓаат а везе немаат а има многу млади талентирани деца кој никој не ги приметува зашто немаат врски и пари ова не зборам само за музика туку за сите области, и да ти кажам критикувам све што нечини од било која област во кој аимам познавања доволни, башка и сум правел муабет со искусни музичари. ;)
--- надополнето: Nov 26, 2011 12:44 AM ---

И уште нешто, не се лути нема потреба од лутење но јас не познавам таков добар познавач на музика што не ги слуша Архангел и Мизар, овие бендови се најдоброто од Македонија со Леб и сол заедно, а да ги слуша Нокаут :)
Леб и Сол ги слушам и сум бил на два концерти досега,а и на еден солистички на Влатко Стефановски.
Архангел и Мизар не ми се по вкус,имаат добри песни,ама не е тоа тоа,за мене.
А Нокаут не ги слушам јас,имам ти викам две три песни само слушнато онака.И ти си ме сфатил погрешно изгледа.

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Леб и Сол ги слушам и сум бил на два концерти досега,а и на еден солистички на Влатко Стефановски.
Архангел и Мизар не ми се по вкус,имаат добри песни,ама не е тоа тоа,за мене.
А Нокаут не ги слушам јас,имам ти викам две три песни само слушнато онака.И ти си ме сфатил погрешно изгледа.
Можда сме се сватиле погрешно не викам не, но пак ќе кажам далеку се од добар бенд, зашто ако некој спомне добар бенд јас стално споредувам со најдобрите, така да Нокаут не може да се споредат со Леб и сол, Мизар, Архангел, Фолтин, Бернаис пропаганда, Беи д фиш и сл. :)

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.738
Поени од реакции
18.484
Сите што ги наброја се добри, поготово првите 3, ама Беи Д фиш не би ги ставил во тoлку силна група....

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Сите што ги наброја се добри, поготово првите 3, ама Беи Д фиш не би ги ставил во тoлку силна група....
Беи д фиш се ретко добар бенд ни јас не ги слушам којзнае колку но дечките добија награди надвор од Македонија, имаат настапи надвор од Македонија и тоа на добри фестивали, башка сите до еден се феноменални музичари, а сега прават музика и за во театар.
ПС: Заборавив да ги спомнам и Суперхикс како ретко добар бенд :)

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Анастасија ги заборавивте :D
Инаку се слагам, Нокаут се катастрофа, не ми е јасно што се пали толку народов на нив, јас једино би отишол таму само да го слушнам Игор Џамбазов, а не Пере и Франц како ми изиграваат некои опасни музичари. Не се ништо повеќе од Слаткар :X3:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.965
Поени од реакции
57.716
Општо, не ги хејтам Нокаут, оти некои нивни песни ми беа дел од детството, па се враќаат спомени и слично... :rolleyes:

Али ме нервираат што тераат филм со „акустичен unplugged“ концерт, а сите знаеме дека нема веза ова од тоа... Бар нека кажат дека ова им е концерт, ипак е у Метрополис, а не „акустични вибрации“.

Друго што ме нервира е тоа што се влечат на стара (а и на туѓа) слава. Па од кога немаат овие нова песна бе !? Ќе рече некој се распаднаа... Епа шо идат со старото име на концерти ондак !? У тој поглед не се ништо поарни од Бјело Дугме и компанија...

И Пере на последниот концерт па... ко да глеам клон на Џони Деп... Биди свој, или најди некој поспецифичен стил, не copy-paste од Деп...

Сеа нормално, подобро е ова до Сека Алексич, али ипак, стануваат досадни...

Член од
16 април 2008
Мислења
2.524
Поени од реакции
2.376
Секој концерт едно исто...Мене уствари и не ми е логично зошто имате против некои интересни концерти кои за разлика од настапите на оние умренине турбо фолк пеачи као демек и ги нема во толкав број и пак незадоволни...Нокаут се секако подобри од 90 посто бендови во Македонија а во тоа и тешко дека некој ке ме разубеди...Ја одам за другите не знам...

Член од
11 мај 2008
Мислења
3.358
Поени од реакции
7.343
Секој концерт едно исто...Мене уствари и не ми е логично зошто имате против некои интересни концерти кои за разлика од настапите на оние умренине турбо фолк пеачи као демек и ги нема во толкав број и пак незадоволни...Нокаут се секако подобри од 90 посто бендови во Македонија а во тоа и тешко дека некој ке ме разубеди...Ја одам за другите не знам...
Се подобри од 90 % од бендовите во Македонија!? Колку си сигурен во ова и како второ со кои бендови ги споредуваш? Нокаут се еден потпросечен бенд и ништо повеќе. Јас ќе ти набројам еден куп наши бендови кои се светлосни години над нив по сите критериуми. А Нокаут реално ти се обични шалабајзери и класични скопски фолиранти.

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Се изморив од пишување, ќе ти кажам почни да слушаш добри македонски бендови, во денешно време ги има многу добри, порано немаше затоа вакви коштаплери како Нокаут станаа популарни, еве ти од мене една песна да видиш што е правење музика од срце. ;)

Член од
16 април 2008
Мислења
2.524
Поени од реакции
2.376
Да не се Некстајм подобри што се толку исфорсирани? Океј штом вие така си мислите но сепак ке кажам никој не ве тера да одите со сила...Ја верувам дека ке си поминам убаво и на овие 'фолирантиве'....

Член од
21 август 2011
Мислења
5.064
Поени од реакции
5.665
Да не се Некстајм подобри што се толку исфорсирани? Океј штом вие така си мислите но сепак ке кажам никој не ве тера да одите со сила...Ја верувам дека ке си поминам убаво и на овие 'фолирантиве'....
Ни Некстајм не се добар бенд :) прочитај погоре имам спомнато неколку од добрите македонски бендови :)

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931
Мизар ич не ми се по ќеф а па за Беи де фиш па ич да не ти кажувам...
хахаха, толку од вкусот кој ги задоволува критериумите за коментирање на темава.
сваткау ти е по ќеф, влатко-морал или пак супер ѕвезда?
Многу убаво ти кажа Lyon, почнувајќи од Мизар, Архангел, Анастасија, Љубојна, Беи д фиш, Фолтин, Леб и Сол, Б.. пропаганда се се тоа бендови кој се многу класи над Нокаут и во било кој момент можат да ги седнат и да им одржат лекција што и како треба да направат за да не преживуваат на стара слава.

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
Си видоја на курот изварка,бачило ќе прават!

Пффффф.....

Kajgana Shop

На врв Bottom