Ѕвезда на тапет (Вес Андерсон)

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Ме импресионирал во Forest Gump/Green Mile/Philadelphia/The Burbs.
Ме разочара во The Da Vinci Code и неговото продолжение кое не го догледав зошто се нафати да глуми во такво срање.
Што знам немам никакви замерки за Хенкс како глумец, јас само не можам да го замислам во улога на негативец зошто ми е физички и карактерно како предодреден за најс гај, нешто слично како што ми е Лазе Бараков предодреден за питач.

Forrest Gump

низа1
Член од
12 ноември 2009
Мислења
7.038
Поени од реакции
29.618
Том Хенкс е поим за актерска интелегентна наивност која мислам дека највише пали покрај изгледот на обичен момак од соседството. И да омилен актер ми е, затоа внимателно.

Член од
14 април 2010
Мислења
628
Поени од реакции
219
Најмногу ме импресионираше во
Cast Away -brilliant

Според мене не го бива за филмови како-Ангели и демони и
Кодот на давинчи-добар актер иначе

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.684
Поени од реакции
59.834
My name is Forrest, Forrest Gump! Том Хенкс е кока-кола бе! Уште памтам кога Стив Мартин во воведот на Оскарите рече: ако Том Хенкс го добие Оскарот вечерва, јас и тој заедно ќе имаме три Оскари! :pos: Една од најјаките фори евер. Том Хенкс таа вечер не го доби Оскарот и остана на два, но зад себе има веќе богата и би рекол бесмртна кариера. Се појавува во класа филмови како Forrest Gump, Cast Away, Road to Perdition, Philadelphia и Green American-beauty-гомна-да-јаде Mile. Forrest Gump засекогаш ќе ми остане еден од омилените филмски ликови, благодарение на Том филмот е незаборавен.

Негов филм кој најчесто сум го гледал е Bachelor Party од причина што МТВ го репризираше се додека не им се искина од вртење. Apollo 13, Saving Private Ryan, Catch me if you Can, како и полесните филмови како The Burbs, Sleepless in Seatle и You've Got Mail се исто така добри филмови, освен што последниве два се истиот филм во различно пакување :) На оние кои не им се допадна Da Vinci не треба да го обвинуваат Том затоа што ја прифатил улогата, затоа што актерот го чита сценариото но нема баш реална слика како сето тоа ќе изгледа на крај. Мене Da Vinci ми се допадна иако режисерот дебело утна со тоа што склопи филм во кој информациите одат брзо и нејасно за некој што не е запознаен со темата, и поради тоа многу луѓе се чудеа што по ѓаволите се случува. Останатиот дел беа изреволтирани од самата тема. Том и немаше што многу да направи затоа што во главно трчаше таму-ваму, филмот не се фокусираше на ликовите туку на брканицата и „мистеријата“. Продолжението е уште полошо во тој поглед.

Како и да е, мое лично мислење за Том Хенкс дека тој не е толку разновиден актер да може да одглуми секакви чуда, но е стабилен, дава нормален перформанс и публиката природно го сака. Тој е од оние лица за кои немате ништо против и секогаш е пријатно кога ги гледате на платното.

Се надевам на уште филмови со него, секогаш сум расположен да го гледам Том Хенкс.

Вештица

love&reason
Член од
2 јануари 2009
Мислења
1.524
Поени од реакции
856
Хенкс си знае што прави.Може има потфрлено во некои тинејџерски филмчиња,ама се останато му е супер.Форест Гамп ми је најомилен,на второ место доаѓа Аполо 13.

Патем,дали некој знае како се вика филмот каде имаше куче за полициски партнер?
--- надополнето: Nov 20, 2011 9:25 PM ---
Ааааааааааааааааааа,како можев да му ја заборавам Зелената милја како една од неговите незаборавни изведби?
Turner & Hooch (1989)

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Могуче мојот најомилен актер воопшто :)

Увек сум го обожавал човеков, знае да те внесе во филмот, да помислиш дека живееш внатре во филмот. Дури и во анимираните каде што го позајмува гласот мене увек ми оставал впечаток, едноставно пријатно ти е неговото присуство во филмот, ден денеска го паметам она од Полар Експрес кога вика This is Polar Express :pos:
http://www.imdb.com/video/screenplay/vi1794638105/

Нормално, најјак беше во Forrest Gump, воведе едно ново ниво во актерството со оваа улога, филм за кој скоро сигурен сум дека ќе беше просек филм доколку не се појавеше Том. Philadelphia, Cast Away, Apollo 13, The Green Mile, Savin Private Ryan ... класика.

Houston we have a problem.

п.с. Инаку незнам како ќе се снајде како режисер, оптимист сум, човеков е генијалец па не би требало да потфрли. Сега за сега ги имам гледано оние серии каде што е режисер/продуцент уз Стивен Спилберг, The Pacific и Band of Brothers и мислам дека супер му оди.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.958
Да не повторува се горе што е напишано.
Хенкс е феноменален актер, Форест Гамп го издигна на ниво не коедруг актер тешко дека ќе успееше (евентуално Тим Робинс, ама тоа е дискусија за друг пат).
Двата добиени оскари говорат доволно за тоа колку тој е ценет во Холивуд и кај целата филмска јавност. Филаделфија, Зелената Миља, Спасувањето на војникот Рајан и ред други се филмови кои ќе останат класици засекогаш.
И засега мислам дека треба да се држи до глумата, Хенкс е легенда, ама не сум сигурен колку ќе се снајде како режисер.

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Еден од моите омилени актери. Има ептен невина фаца. И на фејсбук здосадува со сликите од палецот на ногата.

_The Great_

Il Genio
Член од
18 јуни 2008
Мислења
5.955
Поени од реакции
3.318
Еден од моите омилени актери. Има ептен невина фаца. И на фејсбук здосадува со сликите од палецот на ногата.
Доколку го немаш гледано, ѕирни го Road to Perdition, таму преовладува bad ass фацата :)

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Значи, за да заклучиме, никој нема смелост да каже нешто лошто за Хенкс :)
Одиме со ново режисерско име.

Еден од оние режисерски имиња за кои постојано се води дебата дали прави добри, лоши или просечни филмови. Истовремено, неговата кариера на шала почнаа да ја делат пред, за време и по бракот со Мадона. Прашањето е дали Ричи заслужува таква дискредитација и дали реално е добар, лош или просечен режисер?
Патем кој негов филм, најмногу ви се допаѓа, а кој мислите дека е комплетна утка.
Ајде да видиме...:)

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Dobar e Ritchie. Vtor omilen reziser mi e posle Andy i Lana Watchowsky.

Nikako ne mozam da mu go sakam filmot Revolver, Swept Away ne ni sum go gledal a ne ni planiram :)

Za mene negov najdobar film e RocknRolla, pa Snatch, pa Sherlock i na kraj Lock Stock.

Sakam da mu se dade shansa da snimi nekoj leten akcionen blokbaster, pa da vidime sto i kako.

D

dystopian

Гостин
Гај Ричи е само просечен режисер. Сите негови филмови се површни и исти. Без разлика дали се работи за Рокнрола, Снеч, Исчадени двоцевки... еден гледај, ко сите да си ги изгледал. Од навидум проста приказна, најчесто straightforward job, се случуваат сто и кусур сплетки и заебанции, еден куп пресврти, некои предвидливи, некои не... и тоа е тоа. Тука е и Британскиот хумор, кој би го навел како добра страна, знае да ме насмее.

Проблемот е што речиси за секој филм ја користи истата формула, која стана досадна после Снеч. Проба да го промени тоа, експериментираше со Револвер, и промаши. После тоа се врати на старото и го сними Рокнрола, уште еден просечен филм нималку различен од неговите претходници.

Според мене негов најдобро остварување е Снеч поради тоа што е за нијанса посмешен од "исчадени двоцевки" и ликовите се поинтересни, не дека се издвојува како нешто посебно. Најлош е нормално Swept Away, мада тука Мадона е главниот виновник, не тој. Шерлок го немам гледано.

Се на се, филмовите на Гај Ричи се добри за тепање време и ништо повеќе.

Мое мислење...

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Гај Ричи е само просечен режисер. Сите негови филмови се површни и исти. Без разлика дали се работи за Рокнрола, Снеч, Исчадени двоцевки... еден гледај, ко сите да си ги изгледал. Од навидум проста приказна, најчесто straightforward job, се случуваат сто и кусур сплетки и заебанции, еден куп пресврти, некои предвидливи, некои не... и тоа е тоа. Тука е и Британскиот хумор, кој би го навел како добра страна, знае да ме насмее.

Проблемот е што речиси за секој филм ја користи истата формула, која стана досадна после Снеч. Проба да го промени тоа, експериментираше со Револвер, и промаши. После тоа се врати на старото и го сними Рокнрола, уште еден просечен филм нималку различен од неговите претходници.

Според мене негов најдобро остварување е Снеч поради тоа што е за нијанса посмешен од "исчадени двоцевки" и ликовите се поинтересни, не дека се издвојува како нешто посебно. Најлош е нормално Swept Away, мада тука Мадона е главниот виновник, не тој. Шерлок го немам гледано.

Се на се, филмовите на Гај Ричи се добри за тепање време и ништо повеќе.

Мое мислење...
Мене лично Шерлок во режија на Гај Ричи ми е еден од поомилените филмови од овој жанр, ако не и најомилен. Гледај го, можеби ќе ја смениш перцепцијата дека прави еднообразни филмови, макар што ти држи во глобала муабетот. Еве го новиот трејлер за вториот дел на Шерлок. Наскоро има премиера и од она што можам да го видам, изгледа одлично.

Kajgana Shop

На врв Bottom