A1 Net кабелски Интернет - генерална дискусија

G

galaxy

Гостин
Дали е можно да немам интернет заради тоа што не е платена една сметка? А имам телевизија.
На кој број да им се јавам?

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.045
Поени од реакции
6.072
Сакам да го стаам Extra пакетот со 20mbps интернет што е + ДТВ и Тел, и ме интересира дали има можност да добијам поголема брзина од предвидената или треба Лан да бидам.

Денес симнав околу 30+ gb, а на страната ми пишуе дека сум потрошил следно

23.11.2011 210.90 MB 594.44 MB 805.34 MB
--- надополнето: Nov 23, 2011 8:24 PM ---
Дали е можно да немам интернет заради тоа што не е платена една сметка? А имам телевизија.
089 011 011

• Ми се допаѓа
Reactions: H8R

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Сакам да го стаам Extra пакетот со 20mbps интернет што е + ДТВ и Тел, и ме интересира дали има можност да добијам поголема брзина од предвидената или треба Лан да бидам.

--- надополнето: Nov 23, 2011 8:24 PM ---

089 011 011
Не се апдејтува често.
--- надополнето: Nov 23, 2011 8:26 PM ---
Да. Одма гасат (за разлика од телекабел)

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Овој пакет го користам.
другар извини пак шо те цитирам (денес можи претерав) ама то е кога ме нема со денови и кога ќе дојдам.....

јас мислев дека Нет10 20 50 се ЛАН ама гледам грешка сум
а за ТВ и телефон ти пуштија друг кабел од бандера или како?

089 011 011
ако спушташ од замунда или некоја друга бугарска не ти го сметаат трафикот (а и од јутуб исто важи)

Член од
2 мај 2009
Мислења
276
Поени од реакции
170
другар извини пак шо те цитирам (денес можи претерав) ама то е кога ме нема со денови и кога ќе дојдам.....

јас мислев дека Нет10 20 50 се ЛАН ама гледам грешка сум
а за ТВ и телефон ти пуштија друг кабел од бандера или како?
Телефонот и интернетот се преку FTP кабел (оној компјутерскиот со 8 жици во него), а аналогната и дигиталната се преку коаксијален кабел.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Гасат ОДМА у секунда...Многу се такви...И мене ме изгасија заради само една неплатена сметка..У сандачето ми стига недела дена (а треба 10 дена унапред) и после, нормално, заради финансиски проблеми - неможевме да платиме. Ваљда утре(четврток) татко ми ќе плати, а ако вака продолжат со плаќањево тука е АЕК (ја па го спомнав аек ко да е holy protector ебаго :D)

Steam.

wat
Член од
1 октомври 2008
Мислења
1.462
Поени од реакции
624
Гасат ОДМА у секунда...Многу се такви...И мене ме изгасија заради само една неплатена сметка..У сандачето ми стига недела дена (а треба 10 дена унапред) и после, нормално, заради финансиски проблеми - неможевме да платиме. Ваљда утре(четврток) татко ми ќе плати, а ако вака продолжат со плаќањево тука е АЕК (ја па го спомнав аек ко да е holy protector ебаго :D)
Епа ќе си наместиш да ти доаѓа на мејл и ќе видиш како нема закаснети :)

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Дечко, пишува у договорот дека мора да се плати до 18ти, сметката ја добиваш на ~5ти. Не знам шо е проблемот.

Boomerang

Немој CTRL+W.
Член од
18 јуни 2006
Мислења
3.709
Поени од реакции
809
Никад ни на крај памет не ми паѓало дека у Македонија некогаш ќе има волку брз и стабилен интернет. Стварно браво за Blizoo.

Член од
23 март 2011
Мислења
111
Поени од реакции
55
Во охрид немат уште нишо од чудово а :O ? Вака изглеат доста ефтино за услугиве шо ги нудет..Подобри и од макс во понудава се...:)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Дечко, пишува у договорот дека мора да се плати до 18ти, сметката ја добиваш на ~5ти. Не знам шо е проблемот.
Тоа и јас викам. Плус не знам што чекате сметка, кога гледате дошло веќе 10ти и не стигнала, одете кај што плаќате таму и платете.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Јас стварно не знам за што ќе се жалиш во АЕК?

Или ај онака...

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Јас стварно не знам за што ќе се жалиш во АЕК?

Или ај онака...
Јас не знам дали читаат луѓево што потпишуваат кога склучуваат договор .... јасно си стои таму дека ако не платиш во одреден период те исклучуваат без опомена.

Kajgana Shop

На врв Bottom