Креационизам наспроти еволуционизам

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.624
Поени од реакции
59.476
na seneshto se ima i se dava odgovor od nekoj avtoritet nooo ., istiot toj ne objasnuva ., shto postoelo pred da nastane univerzumot.,... ako vremeto ne postoelo ., shto e toa shto go imalo a nepostoelo.,.... ako nema vreme .,....ne postoi vreme.,....shto pred nastanokot na univerzumot.,............premnogu shto ., za genijalni umovi shto ne objasnile shto toa e pred nivnite tvrdenja i pametni idei

chichko stivens ne vikal ili ti mi kazhal shto e toa pred negovite tvrdenja

kako shto sekoe extreme nauchno ne mozhe da se dokazhe ., taka i so -C., a shto so +C beskonechnosta., mozhe li nauchno i eksperimentalno da se dokazhe.,......zadovolen:).....i menjaj toa suknjata;)
--- надополнето: Nov 20, 2011 6:52 PM ---
:ROFLMAO: ne me meshaj so drug ..... tuka sega se vodi ozbilna i nauchna diskusija.,...a kaj ti se dijagramite i flomasterot:LOL:
Види, имаат објаснето, само, не можеме секој пат кога некој ќе праша да цртаме одново. Земи читај, или гледај:

Ова е дирекно на темата а ако сеуште не ти е јасно имаш ова:

Значи се работи за прекрасни документарци на еден од најголемите умови денес. Нека не те мрзи, те уверувам дека се прекрасни дури и да не прифатиш ништо. Нивото е спуштено многу за да можеме и јас и ти да укапираме нешто од оваа тешка тема.

Патем, дај сврти на кирилица или потсреди ги постовите...

G

galaxy

Гостин
Колку си ти само збунет, леле мајко!

Абе, шутрак еден, дај, те молам, докажи дека не постои пиле со 6 нозе и шарена туника.

Никој на планетава наша, а најверојатно и шире, не успеал да докаже дека нешто НЕ ПОСТОИ. Де, размисли малку... срамота е, не за друго, пошто и ти си голем, знам, барем колку МИКИ1.
Негирање се докажува, но само ако може да се проверат и испитаат сите можни ситуации.

На прашањето дали постои такво пиле можеби не може да се даде одговор, ама на прашањето дали постои такво и такво пиле, таму и таму, тогаш и тогаш, е во тој случај лесно ќе провериме и ако нема, ќе одговориме нема такво пиле.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.655
Поени од реакции
31.539
izvini ama za vakvi lesni temi nemam vreme ., ednostavno se zabavljam., poteshkoit del vie ke mora da go odrabotite ., bidejki vie ste tie shto dokazhuvate.,........a pri bidejki zatoa shto., nekoj povtorno me kodoshel., i pak ke jadam ban.,......aj bidete zhivi i zdravi............ za vas esamo dobrilcho ili deda noe., pozdrav :tapp:

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Се мислев каде да го залепам ова, па се чини дека тука е најсоодветно.

Еден од главните идиотски аргументи на креационистите е „ТЕ вика дека све се десило случајно и тоа е глупо“ или (Ова е омилена на Чорба) „како е можно животот да настанал случајно? Тоа е невозможно, па затоа Господ го створил светот намерно“.

Колку и да се овие дебилни тези, нејсе, во тој контекст еве еден сликовит приказ на веројатноста баш ти да се родиш. Чорба е добар со математика, па ако никој друг, ваљда он ќе разбере:

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Пак „сликица„!???
DBack, аман немој веќеееееее.....

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
Пак „сликица„!???
DBack, аман немој веќеееееее.....
Де, бре, МИКИ1, што ти пречат слики, чоече, па нели им се клањаш на тоа „идолите на она што е на небото“ по тоа црквите...

Иначе, ова не е слика. Тоа е сликовито прикажана весела математика. Нели си ОК со математика?

...у ствари, чекај... не, не си. Ти имаше проблем со милијарда. Овдека зе збори за нешто што никако нема да можеш да го сфатиш. Батали.

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Признаам: ја уше не можам да замислам како изгледа временски интервал од миљарда години, ама воа „сликициве„ кои ги стааш на форумов, ни оддалеку не ми помагаат да ја замислам таа висока временска цифра. Згора на све, као какап на све, то „сликите„ се така сугестибилни, шо више почињам да ја губам верата па ускоро ќе Ви са придружам у то клубо на атеисти на Република Маќедонија...:cool:

Член од
5 ноември 2010
Мислења
24
Поени од реакции
11
Признаам: ја уше не можам да замислам како изгледа временски интервал од миљарда години, ама воа „сликициве„ кои ги стааш на форумов, ни оддалеку не ми помагаат да ја замислам таа висока временска цифра. Згора на све, као какап на све, то „сликите„ се така сугестибилни, шо више почињам да ја губам верата па ускоро ќе Ви са придружам у то клубо на атеисти на Република Маќедонија...:cool:
Да, некои луѓе се способни да учат.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Јок, јок... остани си ти и понатака верник... така најдобра услуга ќе ни направиш!:D

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Јок, јок... остани си ти и понатака верник... така најдобра услуга ќе ни направиш!:D
Услуга нема да Ти направам, ама ќе си направам на сам себе, со то шо че си останам во верата...:icon_lol:

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
..............The program is expected to start next year. Cambridge has announced that there is already a waiting list of about 666 applicants for the program.
Абе Дибек, ова некоја ѓаулска работа да не е?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
..............The program is expected to start next year. Cambridge has announced that there is already a waiting list of about 666 applicants for the program.
Абе Дибек, ова некоја ѓаулска работа да не е?
Абе ај не зезајте, не 666 туку околу? :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom